10 inspirerende vragen die rust brengen in je hoofd

10 inspirerende vragen die rust brengen in je hoofd

Wanneer de lock down en wat er daardoor nog meer speelt, zorgen voor onrust in je hoofd, is er een manier om rust te krijgen. Pen pakken en papier en schrijven. Op een moment voor jezelf, want die zijn echt te vinden. (Mooi idee voor een volgend blog dus …)

Ik geef je 10 vragen die je helpen die rust en overzicht te krijgen. Beantwoord 1 vraag per dag, 10 dagen achter elkaar. Beantwoord de vragen zo uitgebreid mogelijk, gebruik 1 a 2 A4’tjes. Dat kan lastig zijn in het begin, helemaal als je niet eerder schreef. Merk je dat het stopt, herhaal dan op papier het laatste woord, net zolang tot er meer komt. En geloof me: dat komt.

10 inspirerende vragen:

  1. Denk terug aan de afgelopen dagen – bijvoorbeeld de afgelopen week. Beschrijf uitgebreid welke moment je het meest gelukkig maakten … wat was je aan het doen (of juist niet)? Wat gebeurde er? Wie waren erbij?
  2. Wat wens je allemaal voor jezelf?
  3. Van welke mensen hou je echt intens en waarom? Waarom waardeer je ze zo? (Het is heel mooi om hier brieven van te maken die je echt gaat versturen. Een prachtig gebaar waar je ze vooral in deze tijd echt blij mee zult maken.)
  4. Welke plekken in je huis geven je een heerlijk gevoel? Wat is er speciaal aan die plekken, waarom ben je er graag? Bij welke plekken is dat niet en hoe zou je die kunnen veranderen?
  5. Wat ben je aan het doen als je de tijd uit het oog verliest? Wat gebeurt er dan met je – hoe voel je je dan? Kun je dat vaker doen?
  6. Welke rollen heb je allemaal in je leven? Denk aan ondernemer, moeder, mantelzorger, enzovoorts. Op welke manier wil jij in die rollen van betekenis zijn? Beschrijf dit per rol.
  7. Brief aan jezelf. Schrijf eens een brief aan jezelf, je jongere zelf, zo’n 10 jaar terug. Wat zou je haar allemaal adviseren? En zijn er dingen waarvan je denkt: dat wil ik haar vergeven? Neem dat dan ook zeker mee: vergeef haar …
  8. Brief aan jezelf. Zie jezelf voor je als 80-jarige. Welke vragen zou je dan aan haar willen stellen? Stel deze vragen op papier aan haar. Het kan zijn dat er antwoorden naar boven borrelen … niet schrikken dus.
  9. Opschrijven waar je allemaal dankbaar voor bent is een van de krachtigste oefeningen die er is. Waar ben je allemaal dankbaar voor? Je kunt dit zelfs uitbreiden (en de 10 dagen verlengen) door alles waar je dankbaar voor bent apart een brief te schrijven.
  10. Liefde … Wat betekent liefde voor jou? Hoe geef jij liefde aan de mensen aan je heen? Hoe geef jij liefde aan jezelf?

Een aardig spiritueel tintje, zoals je ziet. Dat zul je steeds meer naar voren zien komen in mijn blogs en in Mariannes Mail. Er zijn namelijk meerdere lagen in ons: bewust, onbewust en onderbewust. En die spelen allemaal een rol als het gaat om een fijn leven leiden. Een fijn bedrijf hebben. Zoveel mogelijk balans voelen. Het is van belang al die lagen aandacht te geven. En dat gebeurt onder andere door pen en papier te pakken en dóór te blijven schrijven. Vooral als je denkt dat je alles al geschreven hebt. Want als je dán doorschrijft, dan kom je in die andere lagen en ga je bewust ontdekken wat daar speelt.

(Ja, mijn schrijfcoaching heeft veel dimensies. Daarom geniet ik daar ook zo van 😊)

Laat je me weten hoe het met de oefeningen gaat?

Lieve groet, Marianne

PS: De gratis online workshop ‘Jij bent het succes van je bedrijf is een workshop die je mega fijne inzichten zal geven in je rol als ondernemer. Wat remt je af – en waar kun je opschakelen? Juist nu? Positieve focus op jou en je bedrijf is in deze tijd megafijn. Hoe hard je ook getroffen wordt. Doe je mee? Kies de datum die bij je past en schrijf je in.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: