Dit moet anders, dacht ik.
Zo is het leven toch niet bedoeld?

Mijn dochter was 3, ik werkte als freelance tekstschrijver en had een weinig-urencontract bij een uitgeverij. Ik was net gescheiden. Alle dagen waren hetzelfde. Elke dag liep ik hetzelfde programma af, maar met één verschil. Ik rende óf gejaagd mijn bed uit om alles te doen wat ik moest doen, óf ik sleepte mezelf het bed uit, eigenlijk te moe om op te staan.

Ik voelde me niet blij, niet energiek, niet in balans en schuldig vanwege alles wat ik niet had moeten doen.
Ik voelde een heleboel NIET wat ik wel wilde voelen. En dat was enthousiasme, passie, gedreven, gemotiveerd, blij, energiek, opgelucht en in balans. Niets van dit. Mijn hoofd was onrustig, ik kon hele scenario’s en dialogen verzinnen over allerlei situaties die niet eens hoefden te gebeuren. Ik schreef niets op, want ik dacht alles wel te kunnen onthouden. Ik leefde in het verleden: herkauwde alles wat er eerder was gebeurd én ik leefde in de toekomst: hoe zijn het zijn als dit zou gebeuren of dat, of als ik die tegenkom, of die …

Van het leven genieten? Ik had echt geen idee.

In een helder moment besloot ik dat dit anders moest. Zo’n moeder wilde ik niet zijn. Ik wilde een inspirerende moeder zijn, een voorbeeld, en ik wilde genieten van het leven, elke dag. Een leven leven waarin ik mezelf vol zou kunnen omarmen, 100% achter mezelf zou staan. In plaats van mezelf steeds maar af te kraken in mijn hoofd, wat ik met gemak deed.

Iets voor dit heldere moment, kreeg ik het boek Illusies, van Ingeborg Bosch getipt. En al lezende ontdekte ik dat je als mens leeft in een wereld vol verhalen die je jezelf vertelt, die je gelooft, daardoor voelt én zo ervaart. Super interessante materie. Dat boek startte mijn reis. En ik begon te schrijven. Niet voor klanten maar voor mijzelf. Eerst schreef ik zinnen op die resoneerden. Die aanvoelden of ze speciaal tegen mij werden gezegd. Waar ik de zinnen ook hoorde of las, ik verzamelde ze. Of ze nu van tv kwamen, een dj op de radio, een liedje, uit een magazine of uitgesproken door iemand die ik tegenkwam: ik scheef ze op, of ik knipte ze uit, en plakte ze op. Alles wat resoneerde bracht ik samen in een notitieboek. En dat zette mijn schrijven aan.

Een professor antropologie aan de Universiteit van Amsterdam die ik ontmoette in Spanje, wees mij kort daarna op de Morning Pages, een initiatief van Julia Cameron, speciaal ontwikkeld voor geblokkeerde kunstenaars. Zo zag ik mezelf niet, maar nieuwsgierig was ik wel. Ik las haar boek, verdiepte me in haar methode én pakte de Morning Pages met beide handen aan. En dat … veranderde alles.

Het was de start van een 180 graden-shift.

Vandaag de dag sta ik vol energie op, heb ik oprecht altijd goede zin – op het irritante af misschien -, ben ik elke dag gemotiveerd er weer de mooiste dag van te maken, hebben tegenslagen veel minder invloed op mij omdat mijn veerkracht ontzettend is vergroot, draait mijn creatieve brein op volle toeren, en voel ik me elke dag gelukkig.

Wanneer je me volgt op social media, dan is dat wat je ervaart en ziet. En niet als een farce, een uiterlijk vertoon. Nee, dat is oprecht hoe ik me voel.

 

En dat komt allemaal door Schrijfgeluk.

Schrijfgeluk is je dag starten met me time. Me time waarin je schrijft. Alles wat in je opkomt. Wat je bezighoudt. Voor je dag begint. Voor je in de sneltrein stapt. “Door elke dag te starten met me time en te gaan schrijven begin jij aan de dag, in plaats van dat de dag begint aan jou”, zo verwoordde een van mijn klanten het ooit. Je draait alles om. Jij geeft vorm aan je dagen. Jij geeft vorm aan je leven. Het leven overkomt je niet. Jij bepaalt het verloop. 

Jij bepaalt hoe jij je leven wil zien en wil beleven.

 

 

Marianne Schrijfcoach 100 dagen schrijfgeluk geluk

Wanneer jij Schrijfgeluk ook gaat toepassen in jouw leven, dan zul je merken dat:

 • er meer rust komt in je hoofd

 

 • er meer ruimte komt om te horen wat je intuïtie je vertelt

 

 • je sneller oplossingen voor problemen vindt

 

 • het glas altijd halfvol zit

 

 • geluk dichterbij is dan je denkt en dat dat je steeds meer gaat opvallen

 

 • dat jij kunt bepalen hoe je wil dat je leven verloopt

 

 • je weet wat jou nu werkelijk gelukkig maakt

 

 • je batterij niet meer zomaar leegloopt

 

 • je ontdekt wat voor fantastisch mens je eigenlijk bent

 

 • je ontdekt hoe je dat vuurtje dat je in je voelt tot leven kunt laten komen

 

 • het makkelijker wordt dromen inderdaad waar te maken

 

 • je dagen lekkerder gaan verlopen

 

 • je niet meer achter feiten aanhobbelt

 

 • je niet meer wordt overvallen door plotselinge verandering

 

 • je flexibeler wordt

 

 • je je positiever voelt

 

 • je steeds meer kansen ziet in plaats van onmogelijkheden

 

 • je gevoel van geluk groter en groter wordt

 

 • dat je deze lijst zelf nog langer gaat maken.

 

Omdat ik wil dat zoveel mogelijk mensen dit gaan ervaren, voelen en beleven – en je begrijpt waar dat toe kan leiden – ontwikkelde ik 100 dagen Schrijfgeluk.

Dat deed ik omdat ik ontdekte dat niet iedereen het even gemakkelijk vindt om te schrijven wat oppopt. Een begin krijgen is fijn. En precies dat is wat je ik je 100 dagen geef. Prachtige vragen, mooie invalshoeken en nieuwe manieren van kijken. Jouw dagelijkse Schrijfgeluk-begin.

100 dagen Schrijfgeluk

Met 100 dagen Schrijfgeluk ontvang je elke avond een speciale vraag in je mailbox, die je de volgende ochtend gaat beantwoorden, gewoon met pen in een notitieboek. Er is geen goed en geen fout, je schrijft op wat er in je opkomt, liefst 3 pagina’s lang. Dat betekent dus dat je na elke punt door blijft schrijven. Als je denkt dat het op is, dan schrijf je door: want precies daar is begint het goud.

Je gaat anders naar je leven kijken en de rol die jij hierin hebt. Naar de rol die jij eigenlijk wil hebben. Je gaat aan het stuur staan: het leven is niet een serie van gebeurtenissen dat je overkomt. Dat is misschien wel de grootste verandering die je ervaart. Jij beslist en bepaalt hoe je omgaat met wat er gebeurt. Je krijgt rust in je hoofd, meer ruimte. Je ervaart balans. Je wordt energieker. Je spot geluksmomenten in het wild en geniet er veel bewuster van, én creëert er nog veel meer …

 

100 dagen schrijfgeluk schrijfcoach marianne canters

Dit realiseren is dichterbij dan je denkt: je hoeft alleen maar aan te geven dat je er klaar voor bent met een druk op de knop. En voor de investering hoef je het niet te laten; voor slechts 20 euro (excl. btw) ontvang jij 100 dagen Schrijfgeluk:

Ik geef je graag een greep uit de reacties van anderen die 100 dagen Schrijfgeluk hebben gevolgd:

reviews 100 dagen schrijfgeluk
reviews 100 dagen schrijfgeluk
reviews schrijfgeluk

En ik kan mijn mailbox nog verder opentrekken voor meer. Een van de deelnemers heeft, geïnspireerd door 100 dagen Schrijfgeluk, een eerste dichtbundel uitgebracht. Hoe gaaf kan het zijn?

Oprecht, je leven maakt een ommezwaai.
Schrijfgeluk geeft je de dagelijks de me time die je nodig hebt, nieuwe inzichten en meer
Via deze link of de knop hieronder regel je je deelname meteen.
Binnen 24 uur ontvang je een bevestiging in je mailbox (is dat niet, check dan je spam) en lees je hoe het werkt.
De dag daarna gaat jouw Schrijfgeluk van start. Voor maar een kleine 20 euro (excl. btw)