5 spannende stappen om meer online zichtbaar te worden met groots resultaat

5 spannende stappen om meer online zichtbaar te worden met groots resultaat

Het is nog steeds niet voor iedereen even gemakkelijk, online zichtbaar zijn. Soms ben je echt aan het zoeken: waar begin je, hoe begin je? Wat laat je wel zien en wat niet? En ondertussen zie je anderen lekker flowen op hun website en socialmediakanalen. Hoe kun jij dat nu ook voor jou creëren?

Stap 1. Doe een selfiecursus!

Een van de belangrijkste tips die ik kan geven/l de selfiecursus. Je weet dat jezelf laten zien ook inhoudt dat je je ook jezelf mag laten zien, de mens die jij bent. Mensen willen graag zien wie er achter een account zit. Hoe ziet die persoon eruit? Heel normaal eigenlijk: in real life is dat precies hetzelfde. Je leert ook daar niet iemand kennen die eerst nog iets voor zijn hoofd houdt zodat je hem of haar niet meteen kunt zien. Met een selfiecursus leer je hoe je de beste selfies maakt, dus waar je er ook nog eens leuk op staat. Als je net zo bent als ik, dan is dat echt wel een dingetje: want je hebt een bepaald beeld van jou en vind iets van hoe je eruit ziet. Lees selfietrip om te ontdekken hoe dat bij mij ging; jij kunt ook daar komen waar ik ben gekomen, dat is zeker.

Stap 2. Kies één onderwerp

Kies één onderwerp waar je super goed in bent en wat voor jouw mensen interessant is, en ga daar online mee ‘oefenen’. Ik startte met echt consistent bloggen door te bloggen over geluk op een persoonlijke website. Superspannend. Onder mijn persoonlijke naam. Ik deelde de blogs op Facebook. Iedere keer was het weer spannend wat reacties zouden zijn. Het gave was dat die steeds super waren. De andere kant van het verhaal is namelijk dat jij iets doet, dat die lezers weer knap vinden. Of interessant. Ik schreef wekenlang over geluk en daarna had ik het idee dat ik ook zakelijk kon gaan bloggen. Het gaat om die meters maken. Het oefenen. En dat ene onderwerp van alle kanten belichten. (Je hoeft niet te oefenen op een persoonlijke site – dat was wat ik nodig had.) Ik zou eerder aanraden te ‘oefenen’ op je eigen website, omdat dat de plek is waar je je mensen naartoe wilt krijgen uiteindelijk.

Stap 3. Ga bloggen

Start dus met bloggen. Bloggen is een ‘veilige’ manier om online zichtbaar te zijn: het is niet direct een video maken, zeg maar. Het is een manier om jouw kennis en visie uit te werken en te delen in artikelen op je website. Je kunt de verschillende delen waar je blog uit bestaat opknippen in berichten voor je social media. Zo kan ik bijvoorbeeld van elke stap uit dit blog een aparte post maken. Dat zijn er nu al 5 …
(Snelle start maken? De Spoedcursus Bloggen staat voor je klaar.)

Extra bonus

Even een extra bonus op 2 en 3. Hoe meer jij je kennis gaat delen in blogs en posts: hoe meer jij jezelf laat zien hoe giga goed je eigenlijk bent. Je kunt jezelf aardig verrassen. Dat geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Maar ook op de achtergrond gebeurt er iets tijdens het schrijven. Jij weet steeds meer helder over te brengen wat je boodschap nu werkelijk is. Deze wordt ook steeds meer helder voor jezelf. Er treedt namelijk een onderstroom in werking. En wat dat is, lees je in: Onderstroom

Stap 4. Beslissing nemen en je daaraan committeren

De beslissing nemen dat je ervoor wilt gaan en je daaraan committeren. Dat betekent: de (zichtbaarheids)afspraak met jezelf nakomen. Het succes van online zichtbaar zijn is wat jij ziet bij die anderen waar jij zo van onder de indruk bent: ze zijn er steeds weer! Iedere keer als jij je social opent, je mailbox; daar zijn ze! Iedere keer met nieuwe interessante informatie, iedere keer met mooi nieuws … Iedere keer weer met een nieuw blog. En dat is waar jij ook naartoe wil toch? Dat jouw mensen vol enthousiasme zeggen: ‘daar is ze weer!’ en blij zijn met wat jij deelt. Dat kan door dus jezelf aan de afspraak te houden dat jij regelmatig zichtbaar bent met interessante informatie. En regelmatig lieve lezer, is niet één keer per maand of één keer per week. Dat is echt vaker. En nee, je wordt dan ook echt niet te veel!

Stap 5. Aanpakken wat je tegenhoudt – hulp inschakelen

Aanpakken wat je tegenhoudt. Nu ben ik iemand die graag uit haar comfort zone gaat en als ik iets wil, dan ga ik er ook voor. Als Marianne iets in haar hoofd heeft, zeggen ze hier, dan heeft ze het niet in haar … Maar ook ik voel soms een rem. Pak iets niet op omdat ik het spannend vind. Of doe het even en laat het dan weer los. My god. Denk aan mijn YouTubeKanaal. De podcast die nu wel live is … Elke dag is een dag dat je opnieuw kunt beginnen. Maar daar waar ik echt werd tegenhouden? Heb ik hulp gevraagd. Van businesscoaches. Van marketingcoaches. Van spiritueel coaches en mindset coaches. Ik ben echt diverse levels doorgegaan en dat blijft, steeds wanneer ik iets nieuws bedenk, ook gebeuren. Every level has it’s devil, zei Jessica, businesscoach en fotografe – zij stond aan de voet van de nieuwe look and feel van mijn business. En dat is waar. Die devil aanpakken, aanpakken wat je tegenhoudt, is wat je werkelijk verder brengt. Take it from me: als jij je business wil laten groeien door meer online zichtbaar te zijn, gaat er een prachtige persoonlijke ontwikkelingsreis van start.

Wil jij nu deze stappen op gaan pakken en doorpakken op die online zichtbaarheid? Je marketingskills verbeteren en prioriteit geven aan het zelf aanwezig zijn in plaats van steeds te kijken naar anderen en daarvan onder de indruk te zijn? Wil jij prioriteit gaan geven aan het delen van jouw messages?

Vanaf nu kun je instappen op mijn 1 op 1 Meaningfull Marketing Traject. We gaan het samen doen. Ik kijk en denk met je mee. Wat is jouw core verhaal, welke messages wil jij delen en kun jij delen om het verschil te maken voor die mensen voor wie jij van betekenis wil zijn? Het Meaningfull Marketing Traject is er voor die ondernemers die weten dat het misschien wat spannend is, maar die nu echt willen doorpakken. Ben jij dat? Dan ben ik heel graag jouw schrijf- en marketingcoach.

 

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Wat je woorden doen met jou

Wat je woorden doen met jou

Wat je woorden doen met jou Als schrijfcoach ben ik natuurlijk heel veel bezig met taal en taalgebruik. Maar niet alleen schriftelijk. Ook mondeling. Als je mij al even volgt op Instagram, dan weet je ook dat spiritualiteit (of energie) en de Law of Attraction in mijn...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: