6 geheimen van succesvol ondernemende vrouwen

6 belangrijke geheimen

In dit blog geef ik je 6 geheimen die succesvolle vrouwen toepassen waardoor zij groeien met hun bedrijf.

Je ziet je ze steeds meer om je heen, op televisie en op social media. Die vrouwen die groeien. Die succes na succes behalen. En die daar niet om liegen: ze delen dit met je. Op een oprechte wijze. Zeker een jaar lang volgde ik deze succesvolle vrouwen, in verschillende leeftijden, om te ontdekken wat zij doen (en laten) om die successen te kunnen behalen. Ik kwam tot verschillende geheimen, waarvan ik de – in mijn ogen – 6 belangrijkste deel.
Als jij deze 6 geheimen consequent toepast, kun jij ook jouw bedrijf succesvol laten groeien. Ik ben er in ieder geval enorm door geïnspireerd!

 

1. Goals

Alle 6 de geheimen zijn even belangrijk en leggen evenveel gewicht in de schaal. Maar dit eerste geheim is wel het geheim waar alles mee begint.
Succesvolle vrouwen stellen zichzelf doelen. Ze weten wat ze na een bepaalde tijd bereikt willen hebben. Ze sturen op die doelen, bepalen doelstellingen, nemen beslissingen en maken keuzes die geënt zijn op die doelstellingen. Daarnaast houden ze die doelstellingen in de gaten: ze onderzoeken regelmatig of ze nog op koers zijn. Is dat niet, dan sturen ze bij.
Werken met doelstellingen is niet echt een geheim misschien. Toch werkt niet iedereen daarmee. Weet jij bijvoorbeeld waar je over 1 -2 – 3 jaar wil staan? Hoe wil jij dat je leven er dan uitziet? Neem eens de tijd om daarover na te denken en jouw doelstellingen dan op te schrijven. Pak deze regelmatig bij om te bekijken of je nog op koers bent.

 

2. Prioriteiten

Door die doelstellingen weten succesvolle vrouwen ook waar hun prioriteiten liggen. Ze laten zich niet afleiden door zaken die er niet toe doen. Dat houdt ook in dat ze beseffen dat hun tijd heel waardevol is en dat ze die graag optimaal benutten.
Je bepaalt je prioriteiten niet alleen afhankelijk van je doelstellingen maar ook afhankelijk van jouw definitie van succes. Wanneer ben jij succesvol? Denk aan voldoende tijd doorbrengen met je gezin terwijl je toch een mooie omzet behaalt. De tijd die jij kunt besteden aan je gezin heeft bij jou misschien ook te maken met je succes.
Het moment dat jij je doelstellingen hebt bepaald, maak dan eens een prioriteitenlijst voor de komende maanden. Waar ga jij als eerste je aandacht op richten?

 

3. Energie

Succesvolle vrouwen zijn waakzaam op hun energie. Ze benutten die optimaal op de momenten dat die energie optimaal is. Op momenten van inspiratie, pakken ze door. Sommige vrouwen zijn helemaal van de 5 AM-club en werken van 5 tot 2. Bewegen en gezond eten staan hoog in het vaandel. Eten en bewegen hebben een direct verband met hoe fit jij je voelt en hoeveel energie je hebt. Dingen die energie zuigen halen zij dus uit hun systeem. Op deze manier zorgen ze ervoor dat ze voldoende energie hebben om aan hun doelstellingen te werken. Dat betekent dan ook dat deze vrouwen ervoor zorgen dat ze zichzelf goed kennen, dat ze weten waar ze energie van krijgen (doen ze veel) en wat ze energie kost (doen ze weinig of niet). Onderzoek eens wat jou energie geeft en wat energie vreet. Wat je kun je doen om de vreters uit je leven te bannen en je energie dagelijks aan te vullen?

 

4. Zichzelf laten zien

Succesvolle vrouwen laten zichzelf veelvuldig zien via allerlei social kanalen en laten zichzelf inzetten als spreker waardoor ze ook in de media komen. Ze zoeken de media en de online kanalen actief op. Ze zetten hun expertise in het licht op hun websites door te bloggen, hun kennis te delen via allerlei kanalen en een boek te schrijven. Daarnaast laten ze zien wat ze voor jou kunnen betekenen. Daarin ligt ook hun drive.
Laat je jezelf niet zien, dan gebeurt het tegenovergestelde.Niemand weet dan wat jij kunt betekenen. Vergeet niet dat ook deze succesvolle vrouwen niet zijn geboren met een telefoon en een camera in de hand. Ook zij hebben een bepaalde gene en bescheidenheid moeten overwinnen. Werk aan je (online) zichtbaarheid en verspreid je kennis, expertise en ervaring via je blogs en social media.

 

5. Doorzettingsvermogen

Succesvolle vrouwen zijn niet in 1 dag succesvol geworden. Succesvol worden, zijn en blijven is hard werken. Ze werken niet alleen voor hun klanten maar ook voor zichzelf. Lukt weg A niet, dan proberen ze weg B. Ze proberen niet 1 keer, maar 10 keer. Ook de dingen die ze eng vinden, doen ze. Hoe spannend ook. Ze stappen regelmatig uit hun comfort zone. Een probleem? Kom maar op met die uitdaging. Lukt iets niet, dan kijken ze wat ze kunnen doen om het wel te laten lukken, in plaats van dat de omstandigheden de schuld krijgen. Als ze iets in hun hoofd hebben, hebben ze het niet in hun kont. Ze pakken het op en ze pakken het aan. Dat is wat ze uiteindelijk het succes brengt. Oefen dus jouw doorzettingsvermogen. Werk door, ook als je denkt dat niemand leest wat je schrijft, of dat er maar twee mensen horen wat je zegt. Pak dat boek op dat je al zo lang schrijven wilt. Wees bij alles wat je doet van waarde: je doorzettingsvermogen wordt dan beloond.

 

6. Schrijven

Succesvolle vrouwen schrijven zich suf, ieder op hun eigen manier. Ze werken kennis uit in blogs, posts en boeken, ze schrijven artikelen voor vakbladen, ze schrijven e-books, scripts voor video’s en ze schrijven voor zichzelf. Ze schrijven hun ideeën op. Ze schrijven hun hoofd leeg, ze schrijven om te onthouden, ze schrijven om te leren. Ze schrijven hun doelstellingen op. Ze reflecteren op papier. Ze schrijven oneindig veel. Waarom? Schrijven leegt hun hoofd, helpt onthouden, helpt ze hun kennis steeds duidelijker en makkelijker op allerlei manieren te verwoorden.
Het schrijven maakt ze krachtiger en helpt bij hun positionering als expert. Begin dus vandaag nog met schrijven, je kennis uitwerken, je hoofd leegmaken. Maak van het schrijven een vast onderdeel van je dag, leer jezelf de gewoonte aan om alles op te schrijven – van idee tot wens.

Als je deze 6 geheimen toepast voor jouw business en voor jou, dan geef jij ook richting aan je succes: aan de groei van je bedrijf én die van jezelf, als succesvol vrouwelijk ondernemer. Van die vrouwen willen we er graag heel veel. Het zijn de nieuwe rolmodellen en inspiratiebronnen voor de meisjes én de jongens van nu. Wat denk je: zou jij de volgende leading lady kunnen zijn?

Ik heb iets moois voor jou dat je gaat helpen stappen te zetten om ook zo succesvol te worden met jouw bedrijf. Op 1 juli start ik een unieke 7-daagse ZomerSchrijfChallenge, die je helpt deze 6 geheimen toe te passen en je aan het schrijven zetten. Net zoals de succesvolle vrouwen die ik heb gevolgd. De serie helpt je focus aan te brengen en helpt je bepalen waar je naartoe wil gaan. De e-mailserie geeft je de kracht om nu eindelijk op te pakken wat je al zo lang wil: succesvol zijn met je bedrijf.

Doe je mee?
Schrijf je dan in door op deze link te klikken: IK DOE HET!

PS: Wie zijn deze inspirerende lady’s waar ik in dit blog en het vorige blog naar verwijs?
Ik noem ze in random order: Zarayda Groenhart, Anne Raaymakers, Amber van Leeuwen, en Charlotte van ‘t Wout. Maar er zijn er nog meer natuurlijk, en niet alleen in Nederland. Check ook Marie Forleo en Amy Porterfield eens uit.

PSPS: Deze dames inspireerden mij al eerder tot het blog: Wanneer ben je een expert? 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: