7 mooie vragen om te beantwoorden bij de kerstboom

7 mooie vragen om te beantwoorden bij de kerstboom

Schrijven. Het is echt heilige tijd. Het is hoe je opruimt in je hoofd, en hoe je kunt bijtanken. Maar er kan nog iets magisch met pen en papier. En dat is bewust worden van de dingen die mooi zijn en die in deze gekke corona-kerst ondergesneeuwd lijken te worden. Met de vragen in dit blog wil ik je mind op moois zetten …

Het is vandaag nog 7 dagen tot en met 31 december. En ik zou je juist nu heel graag willen uitnodigen om te gaan schrijven, voor jezelf, bij de boom. Mag natuurlijk ook ergens anders hoor! Maar ach, ik ben in de kerstsfeer dus vandaar.

Wanneer je in de ochtend opstaat, pak dan eerst eens even deze dagen een halfuurtje voor jezelf om terug te denken aan de dag die is geweest. Elke dag vraag ik je dit te doen én een voor een de volgende vraag te beantwoorden.
Het zijn 7 vragen die je elke dag kunt beantwoorden, of je kiest elke dag een vraag tot en met oud op nieuw. Hoe je het doet, maakt niet uit: als je het gewoon maar doet. Lekker met jezelf, pen, papier en een kop koffie of thee.

Hier komen de vragen:

  1. Welk moment bezorgde gisteren een glimlach om je mond?
  2. Welk moment is een moment om te herinneren omdat het zo goed voelde? Wat gebeurde er toen?
  3. Wat heb je gisteren voor jezelf gedaan dat je best vaker mag doen?
  4. Waarvan kreeg je gisteren een soort blije kriebel in je buik?
  5. Wat heb je gisteren gegeten waarvan je denkt: wauw, dat was lekker! En waarom was dat zo lekker dan?
  6. Wat is er gisteren minder fijn verlopen? Herschrijf dat alsof het wel fijn verlopen is en ontdek wat dat met je doet.
  7. Wat zou je kunnen doen om elke dag mooie momenten te creëren en te herinneren? Welke momenten zou je vandaag willen creëren, waar je dus morgen over schrijven kan?

Heerlijk, ik heb er al zin in om ze in mijn ochtendpagina’s te gaan verwerken. Weet je: je wereld beleef je door jouw ogen en oren. Het is waar je ze op richt. En ik wil je zeggen: richt ze de komende tijd (en voor altijd) vooral op moois.

Denk niet, als je dit leest, er is niets moois. Kijk eens om je heen, wandel het bos in, kijk een mooie film, lees een boek, luister muziek, schrijf een brief aan iemand die je lang niet meer gesproken hebt. Het moment dat je dat gaat doen, ga je ook het moois weer zien. Je ziet het dan in wat je aan het kijken, lezen of doen bent. Het is de kunst dit te gaan oefenen en door te zetten.

Geef niet kort antwoord op de vraag. Probeer een A4’tje vol te schrijven. Ga verder als je denkt een punt te zetten: maak daar een komma van. Het zal je verrassen wat er allemaal je pen uitkomt.

Schrijf ze en lieve groet,

Marianne
PS: wil je meer schrijven en dit moment voor jezelf doorzetten? Schrijf dan in voor 100 dagen Schrijfgeluk. Tot eind december nog voor 20 excl. btw.
Ik mail je dan elke dag een vraag die je de volgende morgen kunt beantwoorden in jouw eigen heilige me-time.
Ja, ik wil meedoen met 100 dagen Schrijfgeluk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: