8 tips om zonder afleiding je blogs te schrijven

door | sep 25, 2020 | bloggen

8 tips om zonder afleiding je blogs te schrijven

Het lijkt een open deur, maar toch zijn er veel ondernemers die het lastig vinden om full focus blogs te schrijven. Als jij dit herkent, is dit blog voor jou. Ik geef je 8 tips die je helpen je aandacht bij het schrijven te houden.

 1. Zonder jezelf af.
  Echt de allerbeste tip die ik kan geven. Je kunt niet een blog schrijven achter de balie van je winkel. Wanneer er klanten komen, wil je die gewoon aandacht kunnen geven. Het moment dat klanten weer vertrekken, kan je zin om te schrijven weer verdwenen zijn of duurt het gewoon heel lang voor je weer terug in die schrijfflow bent. Dus ga echt ergens zitten met de deur dicht en zorg ervoor dat je niet gestoord wordt.
 2. Leg je telefoon uit het zicht
  De kans dat je verleid wordt om toch even op je social te gaan kijken, omdat je even niet verder kunt is groot als je je telefoon ziet liggen. Wanneer je die uit het zicht legt is de verleiding minder groot.
 3. Zet alle meldingen op je computer uit.
  Dus ook je mailmeldingen bijvoorbeeld. En heb je Whatsapp open op je computer, zet die uit. Zorg dat je, wanneer je je blog gaat schrijven, daar ook niet door wordt afgeleid.
 4. Zet je internet uit.
  Wanneer je je blog gaat schrijven en je hebt al voldoende research gedaan, sluit ook het internet gewoon helemaal af. Ik begrijp dat je het zo weer hebt opgestart, maar door dit toch bewust te doen, voor je schrijven gaat, herinner je jezelf zodra je het alsnog wil opstarten: ‘nee, ik ging schrijven en nu ga ik door.’
 5. Gebruik noice cancelling headphones.
  Wanneer je van jezelf weet dat je door allerlei geluiden afgeleid kunt worden, schaf dan een goede set van deze headphones aan. Ik ken verschillende ondernemers die er echt bij zweren. Zo fijn vinden ze die headphones.
 6. Zet focusmuziek op.
  Zo noem ik het maar even. Hoe het exact werkt kun je lezen in dit blog van Maud van der Struijk. Door bepaalde bineural beats in te zetten breng je je hersenen in een bepaalde frequentie die ervoor kan zorgen dat jij mega geconcentreerd kunt werken en dus: schrijven voor je blogs. Persoonlijk heb ik dit nog niet uitgeprobeerd omdat ik het meest succesvol schrijf in stilte. Het staat op mijn plan om dit ook eens serieus te gaan testen.
 7. Zet je telefoon uit of op stil.
  Ik weet dat niet iedereen dat kan doen, om redenen. Maar zou het wel kunnen, dan zeker doen. Door een telefoontje van een relatie of een klant, kun je in no time met andere zaken bezig zijn.
 8. Plan je schrijftijd in.
  Dat is vooral een tip omdat je dan op voorhand alles zo kunt regelen dat je tijdens het schrijven niet gestoord wordt. Dus je telefoon kan misschien worden doorgeschakeld of overgenomen door een VA. Je collega kan de klanten opvangen in je winkel, wat je kunt regelen kun je geregeld hebben. Er staan geen afspraken dus je weet dat je ongestoord kunt werken (als je de voorgaande tips ook ter harte neemt).

Hoe minder jij je laat afleiden tijdens het schrijven, hoe eerder je klaar bent natuurlijk! Je bent echt productiever. En dat is wat je graag wil. In deze tijd is het maken van waardevolle content juist van belang. Precies dát onderscheidt je van je collega’s in de markt, die vaak maar af en toe een blog schrijven. Hoe meer blogs, hoe beter jij gevonden wordt, hoe meer jij te delen hebt, hoe meer jij opvalt bij de mensen die jij graag helpt met je bedrijf.

Zin om het bloggen (opnieuw) op te pakken? Doe dan mee met de Grote 2020 Blogchallenge van 5 tot en met 10 oktober. Ik ga je blogskills 5 dagen lang boosten. Na de challenge weet jij hoe jij blogs kunt schrijven die er écht toe doen (en zo een succesvol business blog kunt bouwen.)

Meer informatie?
Ga naar: De Grote 2020 Blogchallenge

 

2 Reacties

 1. Mirjam

  Meestal schrijf ik liefst in stilte, met op de achtergrond hoogstens een paar vogeltjes in de tuin ofzo. Maar wanneer ik niet in de beste stemming ben en toch moet/wil produceren, dan helpt muziek enorm. Klassieke muziek of binureal beats. Ik zoek op youtube een lekker lange ‘creatief schrijven’, en die muziek helpt dan om negatieve gedachten en het baalgevoel te dempen. Heb ik eenmaal geproduceerd, dan is mijn stemming meteen ook een stuk beter.

  Antwoord
  • Tekstgericht, Marianne Canters

   Herkenbaar hoor!
   Alleen hou ik het zelf nog steeds bij stilte.
   Dan word ik toch het allerminste afgeleid.
   (Gelukkig is het moeten bij mij weg – ik wil het. Dat scheelt ook!)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: