Affirmaties opschrijven

Affirmaties opschrijven

Dat schrijven een empowermenttool is, dat heb je vast al in de gaten als je mij langer volgt en vaker blogs van mij hebt gelezen. In dit blog vertel ik je hoe je – in je ochtendpagina’s wellicht – affirmaties krachtig kunt inzetten voor jezelf.
Ik weet niet of je weet wat affirmaties zijn, daarom leg ik dat eerst even uit. Daarna vertel ik je waarom ik er niets mee had en er niets van begreep, toen ik voor het eerst hoorde dat affirmaties goed zouden zijn om in te zetten voor mij. Als laatste geef ik je de manier waarop ik ze nu inzet en geef ik je een aantal voorbeelden van affrmaties die jij zelf kunt gebruiken.

Wat zijn affirmaties?

Als je op deze vraag Googelt dan krijg je vrij veel verschillende antwoorden. Wat het het beste beschrijft is dit. Affirmaties zijn gebaseerd op het feit dat je hersenen geloven wat je vaak ziet en hoort. Als je steeds opnieuw iets positiefs herhaalt, elke dag opnieuw, of je nu wel of niet direct gelooft wat je zegt, ga je het uiteindelijk geloven. En wat je gelooft wordt altijd jouw waarheid – wanneer je bekend met de Law of Attraction bent, dan weet je dit.
Wat je gelooft en uitstraalt, trek je naar je toe.
Affirmaties zijn korte, krachtige positief geformuleerde zinnen, die regelmatig, liefst dagelijks, inzet om jezelf te bekrachtigen. En ja, als je het zo leest, dan kan ik me voostellen dat je denkt: dat lijkt wel tovenarij. Dat is het echt niet. Het is gewoon zoals je hersenen werken én hoe je die dus positief voor jezelf in kunt zetten.

Niet goed genoeg

Lange tijd huisde diep in mij de overtuiging dat ik niet goed genoeg was. Jaren en jaren herhaalde ik dat tegen mijzelf, onbewust en misschien wel elke dag. Daardoor beleefde ik situaties ook altijd op zo’n manier dat die de overtuiging bevestigden. Een vriendje maakte het uit? Natuurlijk: niet goed genoeg. Onvoldoendes op school? Niet goed genoeg. Een potentiële klant zei nee? Niet goed genoeg. Wanneer je dat jarenlang tegen jezelf zegt, dan kom je uiteindelijk wel een keer in de put. Ik kwam daar in ieder geval uit. Toen ik aan mijn herstel ging werken, kwam op enig moment ook het affirmeren voorbij. Ik was op een yoga- en mindfulnessretraite in Spanje. Het was er heerlijk, maar dat stukje? Ik kon er echt helemaal niets mee. Hoezo zou ik tegen mezelf zeggen dat ik waardevol zou zijn, als ik dat niet was? Hoezo dat elke dag toch doen? En daarbij liefst ook nog in de spiegel kijken? Nee, dat was mijn ding niet. Ik probeerde het af en toe maar alles in mij riep dat het nergens op sloeg.

Tot ik de affirmaties op ging schrijven

Tijdens het schrijven van mijn ochtendpagina’s besloot ik in een opwelling die affirmaties toch eens in te brengen. Gewoon op papier. Startend bij: Ik ben waardevol. Ik ben. Ik ben waardevol. Ik ben. Een A4’tje achter elkaar door. Dit ben ik dagelijks gaan herhalen. Niet alleen deze affirmatie, ik ben  op verschillende gebieden positieve krachtige zinnetjes in gaan zetten. Al schrijvende voelde de affirmaties anders voor mij. Ik zette ze zwart-op-wit op papier. Keek terwijl ik schreef naar hoe de letters en woorden ontstonden op papier. Waardoor ze bewuster binnen leken te dringen in mijn brein.

Nog steeds doe ik dat met regelmaat. Als ik me toch op momenten onzekerder voel. Als ik voel dat ik bekrachtiging nodig heb omdat ik weer eens iets nieuws heb bedacht. Zelf gewoon als ik er zin in heb.
Het opschrijven van deze affirmaties voelde anders dan dat ik het met een blik van ‘ja, ja’, tegen mezelf in de spiegel zei. En op zeker droeg het bij aan mijn herstel.

Vandaag de dag gebruik ik ze nog steeds. Regelmatig. En een affirmatie start ik altijd mijn ochtendpagina’s mee. Dat is er altijd een met de strekking: het wordt weer een mooie dag vandaag. En het mooie daarvan is: het is ook altijd een mooie dag.

Probeer de affirmaties zelf

Ik kan je zeggen dat het werkt. Maar uiteindelijk moet je zoiets zelf ervaren. Wetende dat ik niet de enige ben die dit zegt; ga er dagelijks mee aan de slag. Hoe je je ook voelt. Schrijf elke dag op dat je een fantastisch mens bent. Een A4’tje vol. Wat je vanbinnen ook aan stemmetjes hoort. Ga ermee door, en voel wat er gebeurt. Dat is niet na 1 dag al het geval: je zult door moeten zetten, want overtuigingen die je hebt kunnen heel diep vastgeklonken zijn (net als bij mij). Weet je niet welke je kunt gebruiken? Dan krijg je er als afsluiter een aantal van mij. Kies er een of gebruik ze allemaal. Doe er in ieder geval je voordeel mee.

 

Ik ben goed zoals ik ben.

Ik ben perfect zoals ik ben.

Ik ben waardevol.

Ik ben mooi.

Ik ben liefde.

Ik hou van mij.

Ik ben een sterke vrouw.

Ik heb een prachtig hart.

Ik straal.

Ik ben gezond.

Ik heb een prachtig lichaam.

Ik mag zijn wie ik ben.

Heb jij ook een mooie affirmatie? Deel deze in een reactie onder dit blog, zodat je anderen kunt inspireren en helpen empoweren.
Lieve groet en schrijf ze, Marianne

PS: Wil jij ook ervaren wat elke dag schrijven in de ochtend voor je kan doen? Schrijf dan in en doe mee met 100 dagen Schrijfgeluk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: