Afspraken met jezelf nakomen? 5 tips

5 tips die je helpen afspraken met jezelf na te komen

Het is de meest makkelijke afspraak om te cancellen is de afspraak met jezelf. Hoe vaak maak je niet de afspraak met jezelf om nu echt elke week te gaan sporten? Of om elke week een blog te publiceren? Of om elke dag te schrijven aan je boek? En hoe vaak kom je die afspraak niet na? Als je nu voor jezelf antwoordt: te vaak … dan tja, je kans op succes is helaas minimaal.

Daarom geef ik je in dit blog 5 tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je de afspraak met jezelf wel nakomt.

Tip 1: Een gedreven maatje
Zoek een gedreven (business)maatje. Of sportmaatje. Iemand van wie je weet: die doet dat wel. Die houdt dat vol, die doet dat al langer. Dus zoek iemand die al commitment laat zien. Waarom? De afspraak met jezelf is meteen ook een afspraak met hem of haar. En als die gedreven is, kan het afzeggen lastig zijn. Heb je een minder gedreven maatje, is er kans dat die afzegt, waardoor jij dan kunt denken: laat het voor mij dan ook maar zitten.

Tip 2: Een locatie huren
Huur een locatie voor precies dat. Gaat het over sporten, dan kun je een locatie huren voor de sport. Zoals een tennisbaan of squashbaan. Een maand- of jaarabonnement is net weer wat te vrijblijvend.
Voor het werken aan je boek of je business blog kun je ook een locatie huren. Nog steeds is het van belang dat je het wel gaat doet. Maar het feit dat je er extra voor betaalt, kan ervoor zorgen dat je het wel gaat doen. Helemaal als je de huur meeneemt in je kosten- en opbrengstenoverzicht.

Tip 3: Schakel een coach in
Werk met een coach. Maak afspraken met iemand die ook iets gaat vinden van wat je doet. Een personal trainer kan een uitkomst zijn als het over sporten gaat. Maar gaat het over je blogs of het schrijven van je boek, zoek dan een schrijfcoach op die afspraken met je maakt. Op die en die datum lever je hoofdstuk 1 aan, dan hoofdstuk 2, enzovoorts, enzovoorts. Zo zorg je dat je je aan je schrijfplan houdt. En ja, dat kan zeker met mij!

Tip 4: Beloon jezelf
Jezelf belonen kan op allerlei manieren natuurlijk. Door een beloning te kiezen die je écht heel graag wil: een speciale jurk die al zo lang op je lijstje staat, een weekend in een luxe hotel aan zee, of wat dan ook past bij jou, kan enorm stimulerend zijn. Je kunt ook elke keer dat je gaat sporten, dat je je blog schrijft, of een schrijfsessie voor je boek hebt gehad 5 euro in een potje stoppen. Bedenk vooraf hoeveel je op die manier zou kunnen sparen en wat je daarvoor zou willen gaan doen.

Tip 5: Werk met het succes in gedachten
Blijf het succes voor ogen zien. Zie jezelf staan op een podium met je boek in je hand, een lezing gevende aan een groot publiek. Zie hoe de mensen steeds de weg vinden naar jou vanwege de inspirerende blogs die je schrijft. Zie jezelf voor je in de conditie die je zo graag wil hebben. Speel met die gedachte in je hoofd. Voel hoe dat voelt. Start je schrijf- of sportmoment vanuit die gedachte: neem eerst dus de tijd om het succes te voelen en het je voor te stellen. Hoe vaker je dit traint, hoe makkelijker het wordt om de afspraak door te laten gaan. Zo maak je er zin in!

Heb jij een andere tip die je graag wil delen, doe dat zeker in een reactie hieronder. Zo inspireer je elkaar ook meteen!

Heel veel succes en schrijf ze,
Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: