Beste podcasts om naar te luisteren (Top 10)

De beste podcasts om naar te luisteren

Zoals je misschien wel weet, ben ik een echte podcast-luisteraar. Ik luister op Soundcloud, Spotify en YouTube. Zondagochtend was het altijd vaste prik, en tijdens het rennen. Nu is het tijdens het wandelen. Alhoewel ik zelf geen podcast heb, vind ik ze fantastisch om naar te luisteren. Waarom? Omdat ze me megaveel leren én inzichten geven.

De podcasts die ik luister hebben alles te maken met leven en ondernemen. Ik kies voor podcasts die onderwerpen oppakken waar ik op dat moment behoefte aan heb. Wellicht weet je dat ik heel bewust stappen aan het zetten ben om mijn bedrijf niet meer puur alleen van mijn uren afhankelijk te maken. Dat is onmogelijk als ik mijn grote droom ook het licht wil laten zien. Dus luister ik podcasts die alles te maken hebben met dat onderwerp. De laatste die ik luisterde was van Tony Robbins: The only three ways to grow your business.

Over naar de Top 10 waarbij ik serieus niet aan ga geven welke de beste is. Ze zijn 1 tot en met 10 genummerd en allemaal gewoon goed.

Top 10 Podcasts om naar te luisteren

Ik begin wel bij Tony Robbins. Wat hij deelt, is grandioos. Hiervoor is het wel belangrijk dat je zorgt dat je je oordeel of mening over hoe Amerikanen doen, laat varen. Het gaat om de inhoud en die is zo leerzaam! De link die ik gaf, heeft alles te maken met je business, maar hij heeft nog veel meer online staan als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van de kwaliteit van je leven.

Dan de podcasts van Michael Pilarczyk. Begin gewoon bij de allereerste. Hij raakt je waarschijnlijk best hard (mij wel in het begin), maar daarmee zette hij bij mij een belangrijke knop om. Jij bent de regisseur van jouw leven en hoe jij denkt bepaalt hoe jij de wereld ziet. Deze podcast is Nederlandstalig.

De vrouw die mij tegenwoordig erg boeit is ook Nederlandstalig. Dat is EllenV. Ze wordt veel als gast gevraagd voor podcasts, zelf heeft te 2 afleveringen op haar website staan. Maar ga op zoek waar ze te vinden heeft. Ellen is relatiecoach voor ondernemers, maar ook als je geen ondernemer bent, is wat zij vertelt écht mega-interessant.

Andere vrouw: Amy Porterfield. Zij is fantastisch op marketinggebied. Haar podcasts hebben vooral te maken met hoe je je business kunt laten groeien door marketing in te zetten. Ik krijg er altijd heel veel ideeën en inzichten door. Aanrader dus ook. Ook hier, ze is Amerikaans. Weet dat naast je neer te leggen. Het gaat om de inhoud.

Nog een Amerikaans expert met een podcast. ManifestationBabe. Heel interessant als je meer wil weten over het manifesteren van je droomleven. Manifesteren lijkt een trendterm te zijn, maar vooral voor diegenen die begrijpen waar het over gaat J Het is – als je niet weet wat hiermee wordt bedoeld – heel interessant om je hier meer in te verdiepen. Dit kan je complete leven een nieuwe wending geven namelijk. ManifestationBabe richt zich ook op ondernemers overigens en de groei van je bedrijf.

We blijven aan de andere kant de oceaan. Abraham Hicks. Alle podcasts. Blijf ze luisteren. Deze zijn zo goed – je haalt er steeds weer andere input uit. Wel voor spirit junkies en iedereen die zich op dat gebied verder wil ontwikkelen.

Louise Hay. Ik luister de opnames op YouTube. Zij leeft niet meer, maar voor mij een voorbeeld. (Startte ook op ‘latere’ leeftijd een uitgeverij, die inmiddels wereldbekend is onder een speciale lezers- en volgersgroep). Haar opnames bestaan vooral uit affirmaties en talks die bedoeld zijn om jou van jezelf te leren houden. Want als iets noodzakelijk is, of je nu ondernemer bent of niet, is het dat wel.

Terug naar Nederland.

De eerste serie podcasts van Anke Verbruggen. Interessante vrouw, ook ondernemer, die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en je business. Dan Liesbeth Besamusca. Heel interessant om naar te luisteren. Door haar podcast leerde ik de podcast van de MoneyMindAcademy (Adine) kennen. Ook heel interessant mag ik wel vertellen.

Bij deze mijn overzicht. Zoek ze allemaal eens op op YouTube, Soundcloud of Spotify of een andere app. Ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Heb jij tips voor podcasts die volgens jou de moeite waard zijn? Deel ze hieronder in een reactie. Dank je wel alvast!

Lieve groet, Marianne

2 Reacties

 1. Margarethw

  Hi lieve Marianne,

  Wat een leuke opsomming.
  Ik hou ook van podcast.

  Heb er zelf ook een opgenomen om te testen kwa geluid

  Maar welke ik jou echt kan aanraden is Charlotte van ‘t Wout.
  Ook business en gewoon inspirerend.

  Veel liefs Margaretha

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: