Blokkeren bij het bloggen?

Blokkeren bij het bloggen? 11 redenen waarom dat niet hoeft

“Ik wil het zo graag doen, maar zodra ik al aan het schrijven van een blog denk, blokkeer ik al.” Herkenbaar? Misschien wel logisch. Je wil het namelijk goed doen. Liefst perfect. Want ja, als mensen het dan zien, dan moet het ook wel echt goed zijn. Je legt dat de lat hoog, leert er van alles over en dan … doe je het toch niet.

In dit blog geef ik je 11 redenen waarom die blokkade helemaal niet nodig is.

 1. Als je een blog publiceert op je website is die echt niet meteen voor 100.000 mensen zichtbaar. Het duurt wel even voor je in Google naar voren komt (al kun je dat wel versnellen, maar dat is een ander onderwerp.) Daarnaast, als je er geen ruchtbaarheid aan heeft, dan ziet niemand het. Zo kun je eerst even oefenen met schrijven en publiceren.
 2. De mensen die je blogs lezen zijn geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt. Zij leggen geen blogs naast elkaar om te vergelijken wat er allemaal staat. Ze lezen niet omdat ze willen oordelen over wat je schrijft; ze zijn gewoon benieuwd wat jij ze kunt leren.
 3. De meeste lezers van je blog, bloggen zelf niet en hebben alleen maar respect voor jou en dat jij dit doet. Ze zijn er dankbaar voor en voelen zich ook echt geholpen door jou. Een van mijn klanten gaf aan dat bloggen ook een vorm van klantenbinding is voor haar; en dat klopt helemaal. Alleen al door het schrijven van blogs help je je mensen verder.
 4. Jij bent een vakvrouw. Je weet waar je het over hebt. Dat is wat belangrijk is en wat je steeds mag herhalen tegen jezelf. Anders had je sowieso dit bedrijf niet. Anders had je sowieso geen klanten. En je zult merken: hoe meer je blogt, hoe meer je hiervan overtuigd raakt, mocht je dit toch niet zijn.
 5. Een blog is iets anders dan een gedrukt artikel in een magazine. Wil je nog iets aanpassen na het publiceren, dan kan dat gewoon!
 6. Er is geen leraar aan de andere kant van het scherm je teksten aan het nakijken. Je krijgt dus ook geen onvoldoendes, maar natuurlijk ook geen stickers. Alhoewel: de dankbare reacties die je krijgt en vragen die worden gesteld, kun je wel zien als stickers. Mensen zijn blij met je blog en deskundigheid!
 7. Door de modelvragen te gebruiken die ik je geef in de Spoedcursus Bloggen heb je alleen al door te antwoorden op de vragen al bijna je complete blog overeind staan. Je hoeft echt niet te ploeteren op tekst.
 8. Wil je het bloggen trainen met een vriendelijke ‘stok’ achter de deur, dan kun je ook kiezen voor blogcoaching. Dat kan eventueel met mij. Ben je benieuwd naar hoe dit werkt? Neem dan contact met me op. Het trainen zorgt ervoor dat je blokkade verdwijnt.

Linda (zZacht BV): “Door de blogcoaching heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, door het op papier zetten van mijn gedachtes en gevoelens voel ik me nu vrijer om mijn expertise te delen. Natuurlijk heb jij enorm geholpen om een mooiere, helderdere en duidelijkere blog te schrijven. De werkwijze van de blogcoaching was prettig, helder en duidelijk. Ik heb enorm veel tips gehad die me echt aan het denken hebben gezet en waar ik echt wat mee gedaan heb.”

Ans (Leefoptimaal Oss): “Door de blogcoaching kreeg ik een stok achter de deur om te gaan schrijven. Ik had last van uitstelgedrag als ik een blog moest schrijven. En let vooral op het woordje: moest! Ik ga nu zitten en begin met schrijven. Ik kom meestal vanzelf in de flow en er ontstaat een mooi blog. Voor mij persoonlijk heeft de coaching erg geholpen. Ik vond het fijn dat het via de mail ging, maar kan me voorstellen dat anderen het juist fijner vinden om live coaching te krijgen. Ik vind het zeker een aanrader!”

 1. Jij bent de beslisser. Als het gaat om je blogs is er niemand die voor jou beslist waar het over moet gaan en of dat onderwerp wel goed genoeg is. Jij beslist wat je wil vertellen in je blog. Jij bedenkt zelf de onderwerpen en jij bepaalt de inhoud. Je blog is helemaal jouw ding.
 2. Wat als het nu helemaal geen goed blog is? Wat is er dan het ergste dat er kan gebeuren? Helemaal niets. Zolang je met een recept de lezers niet vergiftigd (maar hee, je bent een vakvrouw dus dat gebeurt niet), kan er niets gebeuren. Je zult misschien vragen krijgen. En dat is alleen maar fijn.
 3. Helpen deze redenen je nu nog niet, dan spreek je verhaal in. En laat het iemand anders uittypen als je dat het fijnste vindt. Zelf kan natuurlijk ook. Zo omzeil je de blokkade ook.

Mijn advies voor jou is: print dit blog uit en hang het boven je bureau. Leg het bij je computer. In ieder geval op de plek waar jij wil gaan bloggen. Lees het door. En ga dan typen. Begin gewoon. Ik weet zeker dat het goed komt met dat blog. Is dat niet het geval? Check dan nog even punt 7 en punt 8. Die gaan je zeker helpen!

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: