Sem Het geheim van het verdwenen Katoenpad boek Marianne CantersEen boek schrijven is niet niets, en voor heel veel mensen een droom. Een droom waarvan ik zeg dat die echt gerealiseerd mag worden. Die droom is er namelijk niet voor niets. En in deze tijden is het steeds makkelijker om die droom waar te kunnen maken. Ik vond er mijn manier voor en inmiddels is ook mijn derde boek  gepubliceerd: ‘Het geheim van het  verdwenen Katoenpad‘ is in deze regio een grote hit.

Werken aan je droom: het schrijven van je boek

Een droom hebben en eraan werken om die te realiseren is best een dingetje, helemaal als je ook een baan hebt, of een eigen bedrijf. Dan heb je ook nog een gezin misschien, fijne vrienden en familieleden die graag regelmatig iets met je willen doen. En dan zijn er nog de Netflix-series die je graag wil kijken, de boeken die je zelf nog wil lezen en al dat geregel bij de kinderen op school of in het bestuur van de tennisvereniging. Tja, ik begrijp wat je allemaal kan tegenhouden. Praktisch gezien.

Behalve die praktische zaken, zijn er misschien ook nog gedachten die je  tegenhouden. Gedachten als: Kan ik het wel? Ik ben niet goed in spelling. Wie wil nu iets van mij lezen? Waar moet het over gaan dan? Wie ben ik nu helemaal? Ik kom toch nooit in die Top 10. Ik kan het toch niet.

Het Bloggen Boek Schrijven Schrijfcoach TekstgerichtIk ga je nu vertellen waarom je, ondanks die omstandigheden en gedachten, die droom niet moet laten varen als je die echt regelmatig voorbij voelt komen. 

Een boek schrijven is veel meer dan een boek schrijven. Een boek schrijven is een speciale fase in je leven. Een boek schrijven is:
1. werken aan een droom. Hoeveel mensen hebben een droom en doen er helemaal niets mee? Hoeveel mensen leven hun leven en zeggen op enig moment ‘Had ik maar …?’ Hoe zou dat voor jou voelen? Of zou jij liever willen zeggen: “Ik heb het gedaan. Ik heb mijn droom waargemaakt.”
2. werken aan jezelf. Want hoe je het ook went of keert, of het nu gaat om een managementboek of om een roman, er komen scenes of hoofdstukken voorbij die te maken hebben met wie jij bent, wat jij voelt en wat je weet. Dat kan lastig zijn, maar ook juist fijn. Het biedt je kans om zaken op een rijtje te zetten.

jouw eigen boek schrijvenEen boek schrijven is dus het beste uit jezelf halen.Je zet het beste van jezelf op papier. Gaat het om een boek voor je bedrijf bijvoorbeeld, dan wil je klanten/lezers zo goed mogelijk helpen. Je werkt je kennis zo duidelijk mogelijk uit en zoekt al schrijvende de beste manier waarop je die kennis over kunt brengen. Je verwerkt alles wat je weet, zodat je lezer inzichten krijgt, ervan leert en je aanbeveelt bij anderen.
Schrijf je fictie, dan haal je alles uit jezelf om je lezers pagina na pagina te blijven boeien, te blijven verrassen en die emoties te laten voelen die je over wil brengen.
Door het te doen en eraan te blijven werken, word je beter en beter. En dat ga je  merken buiten je boek. Op je werk bijvoorbeeld en in het algemeen: je schrijfvaardigheden en leesvaardigheden verbeteren opvallend.
Er gebeurt nog iets tijdens het schrijfproces. Je gaat namelijk de overtuigingen en gedachtes die je hebt over die droom te lijf. Door het gewoon te gaan doen. Wat die overtuigingen ook zijn, welke verhaaltjes je jezelf ook hoort zeggen. Je schrijft de overtuigingen weg en laat zien dat je het wel kunt. Dat betekent dat je naarmate je  schrijfproces vordert die overtuigingen tot rust brengt. Misschien zelfs laat zien dat ze helemaal niet waar zijn. Want dat zijn ze ook niet.

Haal het beste uit jezelf: schrijf je boek

Online schrijfcoaching bij het schrijven van je boek TekstgerichtDat is het hele schrijfproces; het beste uit jezelf halen, voor jezelf, voor je lezers, voor je klanten. Oprechte aandacht geven aan je boek, je droom serieus nemen. Dat betekent afspraken maken met jezelf en met je omgeving, beslissen dat je een periode niet meer overal bij kunt zijn. Jezelf regelmatig terugtrekken om te werken aan je droom. Het schrijfproces betekent keuzes maken, misschien een cursus volgen, een coach als je graag iemand hebt die je motiveert en inspireert. Door te schrijven, groei je. Als mens, als schrijver, als auteur, als ondernemer en als persoon.

Heb jij die droom? Voel jij die ambitie? Wacht dan niet langer en ga aan de slag!
Wil je graag wat praktische tips? In deze Live Video op mijn Facebookpagina geef ik 21 lifehacks die je helpen stappen te zetten.

Aan de slag met jouw schrijfdroom?

evoluon locatie schrijfinspiratie event door marianne cantersKom dan op 15 september 2018 naar het Grote Schrijfinspiratie Event in Endhoven – jouw kick off of inspiratieboost. Met o.a. Patricia Snel, besteller auteur van o.a. Expat en Expat Exit en Monique van der Klooster, een van Nederlands beste (paranormale) hypnotherapeuten en auteur van 3 spiritueel therapeutische boeken. Met

Dit event mag je niet missen als jij dit jaar je boek wil gaan schrijven! En als je inschrijft kun je ook instappen in het online coachingstraject, dat nu al vol met tips voor jouw schrijfproces zit. Ik coach je dan een jaar lang online bij het schrijven van je boek. Het is nu het moment om in te stappen en mee toe doen!
Ticket incl. 1 jaar coaching 69 excl. btw.

Dit krijg je echt nergens anders, dus mis het niet. 

Meer lezen over het schrijven van je boek:
Je boek schrijven …of toch niet?
Waarom een boek schrijven voor je bedrijf en hoe begin je?