Een succesvol business blog, waar begin je?

Een succesvol business blog starten, waar begin je?

Actief bloggen voor je bedrijf is als onderdeel van je marketingstrategie een enorm krachtige groeitool voor je bedrijf én je ondernemerschap. In dit blog vertel ik je nog kort even de 4 belangrijkste redenen waarom een blog onmisbaar is voor je bedrijf. Daarna vertel ik je waar je begint áls je dan deze groeitool succesvol in wil gaan zetten.

Waarom een blog voor je bedrijf? De 4 belangrijkste redenen nog eens op een rij:

Reden 1 – bezoekers op je website

Met een blog op je website trek je bezoekers naar je website toe. Dat wil je graag want daar kan iedereen goed bekijken wie je bent en wat je voor ze kunt betekenen. Daarnaast kunnen ze op daar – als je er bijvoorbeeld een winkel hebt – ook meteen je artikelen kopen of een samenwerking met jou gaan regelen.

Reden 2: showcase van je expertise

Met een blog bouw je een showcase van jouw expertise op. Door voor jouw publiek interessante en leerzame blogs te schrijven, krijgen zij een waardevolle indruk van jouw kennis en wat jij voor ze kunt betekenen.

Reden 3: sneller gevonden op Google

Met een blog vergroot je je vindbaarheid op Google. Ga je alleen met social media aan de slag, dan mis je dus een extra kanaal waarop jij gevonden kunt worden.

Reden 4: genoeg input voor je social media

Met een blog heb je genoeg input om ook je social media te kunnen invullen. Je hoeft écht niet meer om ‘wat moet ik toch doen’, stil te liggen.

Ja, heb je het weer in beeld? Mooi. Dan nu meer over waar je dan begint.

Waar begin je als je dat succesvolle blog wil starten?

Hierop is één eenvoudig antwoord te geven.
Je begint met schrijven.
Of je dat nu eerst op klad met pen en papier doet, of in een Word-document, of op je website: je begint met schrijven.

Schrijf artikelen waar je jouw mensen mee kunt helpen. Tussen de blogs op deze website staan talloze blogs die je hier tips voor geven: zoek in de zoekbalk gewoon even op bloggen en de resultaten komen in beeld.
Wil je meteen gericht gaan schrijven? Dan kan dat met de Spoedcursus Bloggen. In deze cursus krijg je de complete theorie met bouwplannen voor het schrijven van je blogs. En als aanvulling ontvang je ook nog de 5 video’s van de Grote Blogchallenge: video’s die je uitdagen het ook te gaan doen. Die video’s zijn nu in de maak. Met de spoedcursus kun je wel al meteen aan de slag.

Het geheim van alles zit in het doen. En als het over bloggen gaat, dan is het doen het schrijven.
Als je niets schrijft, kun je niets publiceren en lezen mensen niets van jou.

Schrijven is trainen

Natuurlijk kun je denken: ja, maar ik kan helemaal niet goed schrijven. Of twijfelen: doe ik het echt wel goed zo? Die twijfels en gedachten zijn normaal. Helemaal als je net begint. Schrijven is een spier die je traint. Hoe meer je schrijft of hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker het gaat. Dus pak het op en ga aan de slag. Na een tijdje zit het in je systeem en draai je je hand er niet meer voor om.

Heel veel succes!
Lieve groet, Marianne

PS: meer weten over de Spoedcursus Bloggen?
Je leest het hier: meer over de spoedcursus. De video’s voor de Grote Blogchallenge zijn in de maak, dus ook die komen naar je toe! Heb jij de spoedcursus al? De video’s komen ook naar jou toe.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: