De inhoud van makkelijke marketing

Makkelijke Marketing – de inhoud

Onderdeel van het ZomerExpert Pakket is de training Makkelijke Marketing. Je kunt deze training zien als de bodem van je online zichtbaarheid. Het is net als in de natuur. Pas wanneer de bodem goed is, kan er iets gaan groeien. Je kunt het zien als een natuurwet zelfs.

Te veel ondernemers pakken allerlei trainingen op, en beginnen daardoor te werken aan de details. Terwijl details altijd onderdeel zijn van een groter plan. Een plan dat gevoed wordt door een goede bodem. Is die bodem er niet, dan kun je werken aan de details wat je wil, maar zullen ze je niet brengen waar jij zo naar uitkijkt.
Je kunt nog tot en met 22 september aanstaande inschrijven om met het ZomerExpertpakket mee te doen. Hierin opgenomen zijn Makkelijke Marketing én de Deep Dive. De Deep Dive is de verdiepingsslag. (De link naar meer informatie over dit pakket, zie je onderaan dit artikel staan.)

Waarom Makkelijke Marketing? Heel eenvoudig: ik leer je expertise een podium te geven, vanuit een flow. Met gemak. In plaats van steeds te ploeteren. Heb je niet het idee dat je ploetert, maar gaat het je heerlijk af, heb je (meer dan) genoeg klanten en behaal jij je doelstellingen elke keer weer? Dan is dit niet voor jou.

Het is wel voor jou als je daar graag naartoe groeien wil.
Onderstaand een overzicht van de lessen die ik samen met jou oppak in deze training:

Module 1: Doelstellingen
Na deze module heb je helder wat jij wil bereiken met je bedrijf (en/of op persoonlijk vlak – passende bij de FLOW waar jij vanuit wil werken. Daarnaast weet je welke eerste stappen je kunt zetten om die doelstellingen te bereiken: jouw focus is duidelijk en die duidelijkheid brengt rust. Je blog en social media gaan je hierbij helpen: je gaat een eerste aanzet maken om te bepalen hoe.

Module 2: Je netwerk en jouw mensen
Wanneer je deze module hebt afgerond, weet je precies wie jouw mensen zijn, je ideale klanten, dus voor wie jij je blogs gaat schrijven, je socialmediaberichten, enzovoorts. Ook heb je je netwerk in kaart. Succesvol ondernemen heeft namelijk alles te maken met de verbinding met de mensen om je heen. Dit is geen standaard invuloefening.
Daarnaast krijg je 12 manieren om onderwerpen te vinden om over te schrijven. Onderwerpen die interessant zijn voor jouw mensen, zodat zij jou gaan zien en herkennen als de expert waar ze moeten zijn.

Module 3: Over jou/je bedrijf en je blogomgeving
Na afloop van deze module heb jij jouw unieke verhaal uitgeschreven. Je blog is veel meer dan een plek op je website waar je artikelen op publiceert. Mensen die op je blog komen willen weten wie je bent en wat jij te bieden hebt.. Jouw blog nodigt uit tot verder surfen over je site. Jouw verhaal is het verhaal dat jou onderscheidt van je collega’s in de markt. Na deze module heb jij dat verhaal klaar, zodat je mensen zich betrokken en verbonden voelen met jou.

Module 4: De voorbereiding van je blog en je blog schrijven
Met de bouwplannen en de praktische tips in deze module weet je hoe jij blogs kunt schrijven die ertoe doen. Blogs die passen bij jou en jouw publiek. Jouw lezers zijn steeds blij als ze weer een blog lezen van jou (waardoor ze ook graag meer van je willen).

Module 5: Taal en stijl
Na deze module heb je (weer) helemaal in beeld hoe het ook alweer zit met die regels. We halen het gewoon even op. Wat er ook gezegd wordt: een foutloze tekst is een visitekaartje. Een module die je er steeds opnieuw even bij kunt pakken. Met tips hoe je het ook kunt doen als je de spellingsregels gewoon altijd heel lastig hebt gevonden.

Module 6: Krachtschrijven
Kracht in tekst wordt bepaald door woordkeuze, door zinsopbouw en door tone of voice. Krachtschrijven heeft te maken met hoe jij je teksten schrijft. In deze module word je je bewust van woordgebruik en hoe woorden overkomen bij je lezers. Na afloop weet je hoe je ervoor zorgt dat je je teksten zo krachtig maakt dat de lezer voelt dat hij te maken heeft met een expert. Het zijn kleine accenten die het doen. Als je die kent …

Module 7: Planning, kalender en inspiratie (Strategie)
Bij deze module krijg je een gratis contentkalender.
Je leert hoe je deze kunt inzetten vanuit je FLOW. Dit is geen kalender zoals je die van allerlei andere marketingexperts krijgt. Deze kalender komt vanuit jou en ik leer je hoe je die voor jou en je mensen in kunt zetten en gebruiken.

Module 8: Project JIJ
Het succesvol werken aan je doelstellingen heeft alles te maken met jou. Daarom heet deze module Project Jij. Ik geloof in de realiteit onder ogen zien en kijken hoe je alles op elkaar kunt aansluiten.

Module 9: Jouw energie
Deze module sluit helemaal aan op de vorige. Als ik je vertel dat jouw enthousiasme tussen de regels door voelbaar is in een tekst, dan hoef ik niet te vertellen dat de lezer het ook in de gaten heeft als die energie minder is. Ik geef je in deze module tips die je helpen om je teksten altijd de goede energie te geven. Zodat het schrijven ook steeds makkelijker gaat. En dat geldt niet alleen voor je blogs, maar ook voor je social media.

Module 10: Jouw blog en je Social Media
Hoe pak jij je social media nu zo aan, dat ze ook werken voor jouw blogs? Na deze module weet jij hoe. En je maakt keuzes; je kiest de kanalen die passen bij je klanten en jou. Je zult ontdekken dat jezelf online laten zien echt heel leuk is én dat het resultaat oplevert voor jouw bedrijf. Omdat ik je meer achtergrond geef, word je je ook bewuster van wat je doet en wat het effect daarvan is.

Module 11: SEO & Analytics 
Hoe vaak wordt je blog bekeken en wat doen je lezers daarna? Hoe je kun die cijfers gebruiken voor je blogs? Je ontdekt hoe je de cijfers gebruikt om nieuwe successen te behalen. En je leert hoe Google naar je teksten kijkt en hoe je deze veelgebruikte zoekmachine kunt voeden. Google en jij worden een team: want andersom helpt Google jou bij het schrijven van succesvolle blogs.

Module 12: Mailsucces
Hoe schrijf je mails die geopend worden en gelezen? Hoe zorg je dat de mails ook doel bereiken?  Deze en andere aandachtspunten zorgen dat jij na deze module goede mails schrijft naar relaties en je klanten.

Module 13: 15 Extra gouden tips
De 15 gouden tips in deze module geven extra inzichten over het in de picture zetten van je blog en je bedrijf, zodat je je expertise nog meer kunt boosten.

Elke lesmodule bestaat uit theorie en een Facebook Live.
Ik ben bijna dagelijks in de Facebookgroep om antwoord te geven op eventuele vragen en om jou zo goed mogelijk te faciliteren.

Nog vragen? Stel ze gerust.
Inschrijven kan hier: Zomer Expertpakket – aanbod
Ik zie je graag in de groep!

Lieve groet, Marianne
(Link naar Deep Dive)

LET OP: als je meedoet met het ZomerExpertpakket, is deelname aan de Grote Blogchallenge 2020 GRATIS voor jou! (i.p.v. 47 euro excl. btw). De Grote Blogchallenge start op 5 oktober.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: