De kracht van schrijven voor je bedrijf

De kracht van schrijven voor je bedrijf

In dit blog heb ik het niet over je blog of andere marketingteksten. Dit blog gaat over de kracht van het schrijven voor je bedrijf, puur en alleen bedoeld voor jou. Ik kan begrijpen dat je denkt: Wat? Schrijven voor mijn bedrijf? Weet je wat ik allemaal al te doen heb? Dit kan ik er ook niet allemaal nog eens bij doen hoor!

Ik snap het. Helemaal. Als ondernemer heb je het druk en je bedrijf gaat 24/7 door je hoofd. Zelfs als je niet aan het werk bent, ben je nog met je bedrijf bezig. Ook al kijk je je favoriete Netflixserie, dan nog kan er van alles spelen door je hoofd. Wanneer ik ondernemers om me heen vraag of ze nog wel eens een boek lezen, is het antwoord heel vaak: ‘Nee, want ik kan er mijn hoofd niet bijhouden. Ik weet na 2 bladzijdes niet eens wat ik gelezen heb.’

Eerder schreef ik ook blog over het schrijven voor je bedrijf. In dit blog wil ik het nog wat verdiepen – en je nóg een manier geven die de kracht van schrijven voor je bedrijf aan je laat zien.

De reden waarom ik het zo belangrijk vind om je kennis te laten maken met de kracht van schrijven voor je bedrijf, is dat het schrijven ervoor kan zorgen dat je je beter kunt ontspannen. En dat je dus tijdens het kijken van je Netflixserie niet wordt afgeleid door allerlei gedachten. Alleen nog wanneer er een briljant idee in je opkomt dan. Een boek lezen is ook no problemo. Omdat het schrijven je helpt bij het loslaten en het brengen van de oplossing die je nodig hebt.

Sinds de 11 jaar dat ik dagelijks schrijf, heb ik een soort van controle over mijn brein gekregen. Mijn gedachten bepalen niet waar ik naartoe ga, nee, ik bepaal. Wanneer er een issue speelt dat ik aandacht moet geven, pak ik pen en papier, in plaats van dat ik op het issue ga zitten kauwen met mijn hersencellen. Het vervelende van die hersencellen is namelijk dat die allerlei variaties bedenken en nieuwe constructies ontwikkelen die ervoor kunnen zorgen dat ik er niet meer uitkom. Het zit allemaal in mijn hoofd. Ik kan er niet naar kijken zo.
En dus wordt het lastig om een oplossing te vinden.

Behalve dat ik dagelijks schrijf  zodra ik wakker word, gebruik ik het schrijven ook als tool om issues die spelen op te lossen.
Het moment dat ik pen en papier erbij pak en ik begin met schrijven, geven mijn gedachten een buiging en zetten ze een stapje terug. Zodat ik bij mijn intuïtie komen kan, dat is hoe ik het zie.
Ik start dan met het opschrijven van wat me bezighoud en stel op papier daarna vraag: hoe pak ik dit aan en wat is slim? Daarna gaat mijn pen als het ware vanzelf verder. Natuurlijk doe ik dit zelf, dat eet ik ook: maar er ontstaan oplossingen op papier die echt goed voelen voor mij, en die niet zomaar komen uit mijn hoofd. Is er nog geen echte oplossing terwijl ik toch ben uitgeschreven, dan is het issue wel uit mijn systeem. Het typische is dat niet veel later een oplossing of idee alsnog te binnen schiet. Meestal terwijl ik iets compleet anders aan het doen ben.

Gewoon een zaadje, dat ik nu plant bij je. Voor als jij het herkent, het 24/7 bezig zijn met je bedrijf. Terwijl je ook graag andere dingen wil doen, waar je met je volle aandacht bij wil zijn.

Pen en papier zijn goud waard: de kracht van schrijven voor je bedrijf is ongekend. Welk risico loop je als je dit eens proberen zou? Laat je het me weten?

Lieve groet,
Marianne
PS: op 1 juli start de Deep Dive. Een uniek programma dat je nergens anders in Nederland kunt volgen.
Je kunt je nu met 100 euro korting inschrijven. De Deep Dive is een programma waarmee je een duik neemt in je ondernemerschap – door te schrijven. De inzichten zijn ongekend. Nu al benoemd als ‘de go-to-tool’ als je even vastzit. Laat het stromen in je bedrijf: doe de Deep Dive.
Meer over de Deep Dive

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: