Je droom waarmaken en wat je tegenhoudt

Je droom waarmaken en wat je tegenhoudt

Het is zover. Mijn droom, de extra tak binnen mijn bedrijf, krijgt handen en voeten. De uitgeverij. Officieel bijgeschreven bij de KvK. Nu nog even wachten op akkoord. Het was een droom die ik nog niet zo heel had. Hij popte zo af en toe op. Maar steeds vaker werd er mij om gevraagd: ‘Waarom ga jij niet uitgeven?’ Iets in mij hield me tegen. Een uitgeverij, dat is toch niet voor kleine meisjes zoals ik? Maar inmiddels hebben we op de droom geproost. omdat die – as we speak – is waargemaakt. Hoe kun je dromen waarmaken als je voelt dat iets je tegenhoudt?

Misschien herken je het wel. Zo’n droom waarbij je de gedachte hebt dat die te groot is voor je. En dus stop je de droom weg. Let op, ik heb het dus niet over een droom die per se je bedrijf betreft. Het kan ook heel iets anders zijn. Maar gaat om hoe het werkt, dat zoals ik het nu bedoel. Een droom wegstoppen omdat die te groot zou zijn voor jou.

Ik vertel je mijn (persoonlijke) verhaal in dit blog. Lees het als je herkent wat ik bedoel en onderzoek ondertussen wat jij zou kunnen doen om jouw droom – die je niet zomaar hebt – toch ook die handen en voeten te gaan geven. Hoe spannend ook. Wat ik vertel heeft een spiritueel tintje. Is dat niets voor jou, dan klik je weg. Maar toch wil ik je uitdagen door te lezen. Helemaal als je voelt dat er iets in jou nu aangesproken wordt.

Schrijven en ontdekken

Ik ben erop gaan kauwen. Over die droom na gaan denken. Ik ben er op papier ochtenden achter elkaar over met mezelf en mijn intuïtie in gesprek gegaan. Iets hield me tegen om die stap te gaan zetten. En ondertussen zag ik auteurs die ik coach hun weg zoeken in de wereld van de (online) drukkerijen, papiersoorten, samples, kosten, en ontwerpers. Oh ja, en dat ISBN dan nog. Ik dacht en adviseerde vanaf de zijlijn mee.

Zelf werkte ik jarenlang met heel veel plezier bij een uitgeverij. Ik vond het fantastisch om aan de magazines en boeken die we daar maakten mee te werken. Maar die uitgeverij zat in een groot pand. En daar waren veel mensen werkzaam. Een grote administratieafdeling, een afdeling logistiek, een kantine, de ICT, en ga zo maar door. Dát was mijn beeld van een uitgeverij. En wie was ik als klein meisje nou, om zo’n bedrijf te starten. Ik dacht in eerste instantie dat dit mijn ‘belemmering’ was.

De zoektocht: waar komt die belemmering vandaan?

Nu weet je – als je mij al even volgt – dat ik niet bang ben van spiritualiteit. Sterker nog: ik ben er – en nu helemaal – van overtuigd dat een belemmering in je vastgezet kan zijn, om verschillende redenen. En dat die, afhankelijk van wat je onderneemt, dus ook getriggerd kan worden om weer de kop op te steken. Bij mij gebeurde dit nu ik aan die nieuwe droom begon te denken, een nieuwe tak van mijn bedrijf. Ik zou daar te klein voor zijn. Te klein voor een uitgeverij.

Die gedachte, die belemmering, pakte ik op om mee aan de slag te gaan. Waarom houdt die gedachte mij zo tegen om stappen te gaan zetten? Met wandelcoaching en een healing- en meditatiesessie ontdekte ik de angel van die belemmering. Die had niets te maken met een groot pand en meer mensen. Maar alles met de gedachte: als ik dit ga doen, raak ik mensen die van mij houden kwijt. En die kwam van diep. Sterker nog: het bleek zelfs een patroon te zijn. Van nature ben ik iemand die ideeën oppakt en graag uitvoert op de manier ‘zoals ik het wil’. Ik was al op vroege leeftijd een avonturier (geloof me, mijn moeder hield regelmatig haar hart vast). Mijn vader verliet het gezin toen ik 4 was. En onbewust liet dat een aantal stempels achter. Onder andere dat ik niet altijd zomaar mijn zin moet doen, want dan gaan de mensen van wie ik het meeste hou, bij me weg.

Die bewustwording luchtte op. Want die overtuiging, die belemmering is niet waar. Die heb ik toen ik jong was bedacht en meegenomen. Het was mijn verklaring waarom. Maar is natuurlijk helemaal niet standaard waar.

Door hier licht op te laten schijnen (en geloof me, er zijn daar echt wel wat huilbuien mee gemoeid) verandert er iets in je systeem. De drempel die je voelt, die belemmering lost als het ware op. Waardoor je alsnog stappen zetten gaat. Zoals ik dat nu heb gedaan met de uitgeverij: die natuurlijk nog feestelijk gelanceerd zal worden.

Wat is nu mijn pleidooi?

De laatste jaren ben ik me – mede door een van de auteurs die ik coachte bij het schrijven van haar boeken, en zij is spiritueel coach en hypnotherapeut – meer gaan openstellen voor wat er allemaal nog meer kan spelen in onze energie, misschien moet je het zo zien. Belemmeringen die ervoor zorgen dat energie niet altijd even lekker stroomt. Ik ben gaan ontdekken en loste zo verschillende euvels op. Vanuit de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet. Inmiddels pak ik het met beide handen aan wanneer zich een belemmering aandient. Omdat ik weet dat het me verder brengt, een stap dichter naar waar ik wil zijn. Mijn pleidooi is dit.
Voel jij een vuurtje branden, ergens voor? Heb jij een grote droom die voor jou voelt als te groot? Onderzoek eens wat het is wat je tegenhoudt. Geef er woorden aan. En ga met die woorden op pad. Zoek een spiritueel coach op, een healer, een hypnotherapeut, een NLP-coach: ze zijn er niet voor niets. Ga ermee aan de slag. En laat me weten wat het jou opgeleverd heeft.

Inmiddels is mijn uitgeverij een feit. Wil je meer hierover weten en wat ik kan betekenen voor jou? Lees dan verder bij Uitgeverij.
Thuis hebben we al geproost op deze droom die nu het leven ziet. Wanneer ga jij proosten op jouw droom?

Lieve groet, Marianne

PS: De workshop Jouw 2021-Contentplan heeft nog plekken vrij. Maak samen met mij je plan voor komend jaar. Content kan je daadwerkelijk helpen dromen te realiseren. Daarom is het zo fijn dit mee te nemen in een plan. Weten waar je aan werkt geeft rust én energie: en daarmee kun jij je doelstellingen behalen. Meer informatie: klik op de knop onder dit blog. Zorg dat je erbij bent!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: