Een schrijfcoach: wat doet die eigenlijk?

De schrijfcoach

Een aantal jaren terug bestonden schrijfcoaches ook wel, maar waren ze minder zichtbaar. Nu, in een wereld waarin iedereen teksten kan publiceren, in een boek, op social media en in blogs, worden de schrijfcoaches steeds zichtbaarder.

Schrijven is spannend

De mogelijkheid om te publiceren en daarmee ook nog iets moois te bereiken in de wereld, is zo dichtbij gekomen, dat het schrijven spannend is. En dat niet alleen. Je wil het als schrijver, blogger of bloggende ondernemer ook goed doen. Je wil echt een vet spannende thriller schrijven, of een boek dat klaar is om uitgegeven te worden door een uitgeverij als Managementboek.nl of Spectrum. Je wil een toonaangevend blog publiceren en daar regelmatig, minimaal wekelijks, op publiceren. Er misschien geld mee verdienen en zodat je je baan op kunt zeggen. Of je wil je blog inzetten om meer klanten te krijgen, een uitnodiging om te spreken op een event of in een talkshow op tv. Je wil je boek in de winkels zien liggen en te koop op alle boekensites die er maar zijn.

De schrijfcoach weet dat dit niet in een week gerealiseerd is. Die weet dat je gedurende het schrijven voor je boek of blogs momenten hebt dat je piekt en helemaal in die flow zit, maar ook dat je weerstand kunt voelen of (faal)angst. De schrijfcoach kent de beren op de weg en herkent die van jou. De schrijfcoach weet waar je klem kan komen te zitten en hoe je weer door kunt pakken. En, de schrijfcoach heeft ook nog eens verstand van schrijven. Schrijven is een spier die je kunt trainen, en daar helpt een goede coach je bij. De schrijfcoach is er dus niet alleen voor het schrijfproces maar ook voor de output zelf. De schrijfcoach leest mee, geeft tips en houdt spiegels voor zodat je daar scherper van wordt en steeds meer gefocust op het behalen van het resultaat dat je voor ogen hebt.
De schrijfcoach helpt je je verhalen en kennis naar de oppervlakte te brengen zodat jij daarmee anderen kunt inspireren, vermaken en aanraken, in het hart.

 

Welke schrijfcoach past bij jou?

Soms komen er mensen bij mij die teleurgesteld zijn in een samenwerking die ze eerder met iemand zijn aangegaan. Het is lastig te herleiden waar dat werkelijk aan ligt. Het allerbelangrijkste wat je moet doen als je een coach zoekt is dat je ten opzichte van elkaar duidelijk bent over de verwachtingen. Wat verwacht jij van je coach dat hij of zij allemaal doet? Maar ook andersom mag een coach ook verwachtingen hebben. Verder is het belangrijk om te ontdekken of er een echte klik is tussen jou en je coach. Vraag dus altijd en kennismakingsgesprek aan.

Als coach ben ik bijvoorbeeld best een beetje pittig. Ik motiveer en inspireer, maar vanuit mijn pit kan ik je soms best met de neus op feiten drukken tijdens je schrijfproces, waardoor jij echt even belangrijke inzichten krijgt – en weer door kunt pakken. Dit is met name bij de persoonlijke coaching bij het schrijven van een boek het geval. Dat moet bij je passen.
Wanneer ik je coach bij het bloggen, dan gaat het wat anders, omdat die coaching verloopt via een online programma, als een online cursus of e-learningpakket. Daar begeleid ik je meer naar aanleiding van de onderwerpen die jij tegenkomt en waar je mee worstelt.

 

Samen met je coach

Wie het ook is, een schrijfcoach loopt met je mee, het hele proces door. Een proces waarin jij groeit en je output groeit. Tijdens de coaching zie jij je boek onder je handen ontstaan, wordt jouw blog een passend onderdeel van je bedrijf en ga jij jezelf steeds zichtbaarder maken op social media. Als auteur, als ondernemer, als blogger of influencer. Dat is waar de schrijfcoach voor is.

Aan het einde van het proces zit de schrijfcoach in het publiek wanneer jij je boek presenteert of drinkt ze een borrel met je om je blogsucces te vieren. Want als je doorzet met de aanwijzingen en tips die de coach je geeft, dan is dat wat je gaat doen. Succes behalen!


Onderzoek of een schrijfcoach een idee is voor jou. Bijvoorbeeld als je al jaren worstelt met een boek of als je nu eindelijk echt door wil zetten met die blogs, dan kan een coach helpen. Maar er kunnen meer redenen zijn. 
Ik ben schrijfcoach en als je wil die van jou. De schrijfcoach kan je helpen je schrijf- of blogdroom waar te maken. Check je mogelijkheden hier op de website en neem gewoon contact met me op om je vragen te stellen. Mijn gegevens staan onderaan elke pagina. 🙂

Liefs, en ik wens je heel veel blog- en schrijfsucces het komend jaar!
Marianne

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op:

Een schrijfcoach: wat doet die eigenlijk?

Een schrijfcoach: wat doet die eigenlijk?

door | dec 21, 2018 | bloggen, boek schrijven, ondernemen, schrijven | 0 Reacties

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a,

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: