Energie en je business

Energie en je business

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat energie een onderwerp is waar ik veel mee bezig ben. Om verschillende redenen. Ik neem het onderwerp zelfs mee in mijn trainingen en coachings, omdat ik het zo belangrijk vind. Het is namelijk jouw energie die je in je business steekt. Jouw enthousiasme, passie en liefde.

Heb je geen energie, dan heeft dat effect op je business. Het is erin voelbaar. En niet alleen in je business zelf – dus het werken met je klanten – maar ook in je marketing. Je hoort niet voor niets vaak de uitspraak: ‘Jij bent je bedrijf’. Zeker als je zzp’er bent, gaat die op. En ben je dat niet, dan is de business die je bouwde toch als een kindje van je. Dat je graag jouw energie geeft en dat het ook nog eens in zich draagt. Nu begrijp je waarom ik het onderwerp energie zo belangrijk vind.

Energie is overal

Energie is echter overal en hangt dus ook om ons heen. Zie het als de sfeer die heerst. Dichtbij je: denk aan je directe omgeving, maar ook universeel. Als Nederland wereldkampioen voetballen wordt, dan krijg je dat ook mee, er hangt dan een bepaalde exitement in de lucht. Ook als je het voetbal volgt. Zeker als je daar gevoelig voor bent – dat scheelt wel van mens tot mens. De kerstperiode is ook zo’n voorbeeld. Er hangt een soort happy-vibe in de lucht. (Die overigens niet voor iedereen altijd even happy is – maar de vibe is er wel.)

Die energieën kunnen van invloed hebben op jouw energie, en dus op jouw business. Met lastige gevolgen als de vibe die er heerst niet heel high is. Dan  kun je het idee hebben dat je het niet meer voelt, dat je het niet meer weet. Je kunt gaan twijfelen, het gaat lastiger, je moet harder werken om gedaan te krijgen wat je normaal misschien makkelijk gedaan krijgt. Of je voelt een complete rem en merkt dat er niets uit je handen komt.

We herkennen het allemaal wel.

De hamvraag is: hoe kun je nu zo met die energie omgaan dat je zo min mogelijk last ervan hebt? Hoe kun je ervoor zorgen dat de energie (weer) stroomt?

Daarover ging ik in gesprek met dé energie-expert van Nederland: life- en businessmedium Lonneke Vodegel. We praten over de verschillende vormen van energie én geven praktische tips die je helpen weer in de juiste flow te komen, als dit jou overkomt.

Ik nam het op als podcast-episode en als video. Je kijkt de video hier. 

Het werd een geweldig interessant gesprek waar we al snel hele mooie reacties op ontvingen, zoals: ‘Ik voelde me na het luisteren al energieker!’ en ‘Wat een herkenbaarheid! En fijne tips die ik zeker toe ga passen.’ …’

Na het boeiende gesprek met Lonneke nam ik nog een aanvullende podcast-aflevering op. Omdat ik graag een nuance aan wilde brengen die, voor de ondernemers onder ons, wel belangrijk is om mee te nemen. Het is namelijk wel belangrijk om als ondernemer, op momenten dat je ‘het niet voelt’, even goed in de spiegel te kijken. En in deze episode leg ik je uit waarom.

Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze episodes van de Podcast van Betekenis haalt. Welke inzichten kreeg jij? Deel ze met me in de reacties of stuur me een dm via Instagram! Dan heb je me het allersnelst te pakken 😊

Heel veel kijk- en luisterplezier!

 

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Schrijf in en krijg het e-book '22 ideeën om je creativiteit te boosten' cadeau!

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: