Schrijven schrijfcoach marianne canters

Feel Good Schrijfchallenge

(Inschrijven kan niet meer, de challenge is al begonnen.)

Lieve jij,

Wil jij ontdekken hoe je je mind in korte tijd kunt shiften, van vol, druk, negatief misschien zelfs, naar relaxed, chill, liefdevol, positief en gelukkig? Dan kan dat met de Feel Good Schrijfchallenge.

Schrijven is een magische tool. Dat hoor je me steeds zeggen.
Ik ervaar het elke dag opnieuw. En met de Feel Good Schrijfchallenge ga jij dat ook ervaren.
Je gaat leren je mind te shiften en rust te brengen in je hoofd.

 

Schrijven is magisch …

Feel Good Schrijven zorgt ervoor dat ik mijn mind kan shiften als het nodig is. Het zorgt ook dat ik een enorme bult veerkracht heb, dat ik zaken kan relativeren, dat ik objectief kan kijken naar mijzelf en dat ik kan lachen om mijzelf. Ik laat me niet meesleuren door gebeurtenissen en situaties om me heen (of die ín mij ontstaan door al die stemmen die daar zijn – die iedereen wel heeft). Äls dat meesleuren toch gebeurt, zorgt het schrijven dat ik in heel korte tijd alsnog kan schakelen. Omdat ik bewust zie wat er gebeurt en wat ik doe. En dat betekent ook dat ik kan ‘ingrijpen’ en de boel kan shiften.
Met pen en papier.

En dat kan jij ook.

Een vol en druk hoofd geeft je geen goed gevoel. Een vol en druk hoofd vreet energie. Slurpt je leeg. En als je daar niets aan doet, kan dat allerlei vervelende gevolgen hebben.
Ik vertel je wat het deed met mij. 
Mijn hoofd maakte vroeger overuren. Ik bedacht hele thrillers over de toekomst. Ik had continu mijn mening klaar over wat ik wilde doen, wat ik ooit had gedaan en wat ik deed. Niet hardop, gewoon in mezelf. Meestal niet heel positief. Ik beleefde situaties in mijn leven elke dag opnieuw in mijn hoofd. Niet een of twee keer, nee, meerdere keren was heel normaal. Zoals een koe haar eten herkauwt, herkauwde ik gebeurtenissen.
Behalve dat vond ik ook nog eens dat ik alles moest kunnen onthouden. Iets opschrijven in mijn agenda? Niet nodig. Ik onthoud de afspraak wel. (Niet dus.) Boodschappenlijstje? Niet nodig. (En dan in de winkel rondlopen om vervolgens niet mee te nemen wat je nodig hebt – nog steeds een valkuil trouwens.)

 

Mijn hoofd raakte vol …

Ik kan me voorstellen dat dit op een bepaalde manier misschien wel herkenbaar is.
Bij mij ging dat na verloop van tijd de verkeerde kant op.
Mijn hoofd begon te voelen als een molen die regelmatig vol de wind in de wieken had. Blij werd ik daar niet van. Het effect was andersom. Door allerlei gebeurtenissen tegelijk, die ik ook in mijn hoofd breed uitmat, raakte ik uiteindelijk in een depressie. Als dat tegelijk een burn out was, zou me dat achteraf gezien niet verbazen.
Maar, zoals vaak gebeurt op een allerdiepste dieptepunt, kwam ook de kentering. Iets in mij zei dat ik aan de slag moest gaan. Hulp moest zoeken. En dat ik moest gaan schrijven.
Dat deed ik wel, maar in opdracht. Nooit voor mijzelf. 

Ik luisterde naar het iets. Ging praten met een psychotherapeut en vond in een verhuisdoos een groot oud notitieboek dat ik ooit van iemand cadeau had gekregen. Maar hoe ik dat moest gebruiken om te schrijven? Dat wist ik ironisch genoeg niet. Schrijven voor of over mijzelf vond ik het moeilijkste dat er bestond. Dagboekmensen snapte ik gewoonweg niet. Ik bedacht een andere manier. Ik besloot quotes op te schrijven die me opvielen. Die speciaal voor mij leken te zijn bedoeld. Uitspraken van mensen die ik tegenkwam. Zinnen in boeken die me raakten. Want ik ging ook lezen. Inderdaad. Alles om stappen te zetten naar een leven in … geluk. Want dat was waar ik naartoe wilde gaan. Met een vol hoofd lukte dat zeker niet.

Hoe anders is dat nu! Ik durf gerust te stellen dat ik 99% van de tijd gelukkig ben. 100% misschien zelfs. Tuurlijk kan iets tegenzitten, krijg ik slecht nieuws of gaat iets niet zoals ik wil. Tuurlijk kan ik balen en verdrietig zijn. Maar dat betekent niet dat ik niet gelukkig ben.

Ik kan me altijd een beetje irriteren als iemand zegt dat elke dag gelukkig zijn, niet bestaat. Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat is het namelijk wel. Je ZIET de rozengeur en maneschijn alleen gewoon even niet. Maar die is er wel. Net zoals geluk elke dag bij je is. Je kunt dat geluk misschien even niet ZIEN, maar het is er wel.

Wat ik net schreef heeft in mijn optiek alles te maken met veerkracht. Hoe meer veerkracht je hebt, hoe beter je met verschillende situaties om kunt gaan. Hoe sneller je uit een dip kunt komen, hoe sneller je de mooie kanten kunt zien, ín diezelfde dip. Hoe sneller je kunt relativeren. En hoe sneller je weer terugkomt bij jou en wat jou gelukkig maakt. Uit ervaring kan ik zeggen: schrijven is dé tool om die veerkracht te boosten.

Dit werkt ook zo voor jou!

(Nee, je hoeft om deel te nemen aan de challenge niet in een dip te zitten, mocht je dat misschien denken. Hoe je ook in je vel zit, je kunt altijd meedoen. Ook als je gewoon happy bent. Je wordt er nóg happier van!)

Dus: laat je verrassen door deze challenge die ik maakte voor jou, en schrijf je nu alvast in voor deelname. De deelname is gratis! Na deze challenge heb je dé vragen in handen die jou steeds opnieuw helpen je mind te shiften.

De challenge gaat op zondag 20-06-2021 van start en duurt 10 dagen. Het enige wat je nodig hebt, is pen en papier.

INSCHRIJVEN KAN NIET MEER. DE CHALLENGE IS AL BEGONNEN

Lieve groet, Marianne

Schrijfgeluk marianne canters schrijfcoach
Schrijven elke dag schrijfgeluk Marianne schrijfcoach

PS: ben jij geïnteresseerd in het onderwerp  ‘manifesteren’ (LOA), en op zoek naar manieren waarop je dit kunt doen, dan kan de Feel Good Schrijfchallenge je hier zeker bij gaan helpen. Tijdens de challenge vertel ik je hierover meer.

PS2: ken je iemand die dit ook gaaf vindt? Stuur de link naar deze pagina alsjeblieft door. Want hoe meer mensen zich goed voelen, hoe positiever de invloed is die ze hebben op het geluksgevoel van anderen. Waardoor nog meer mensen zich goed gaan voelen. En dat is wel echt een van de belangrijkste bijdrages die ik aan de wereld heb te geven: zoveel mogelijk mensen zich goed laten voelen. Stuur/mail het door dus en laat zoveel mogelijk anderen zich inschrijven. Dank je wel daarvoor!

PS 3: heb je al meegedaan met 100 dagen Schrijfgeluk of ben je dit schrijfprogramma nog aan het volgen? Doe dan ook met deze challenge mee. De Challenge brengt je weer terug naar de schrijfervaring van toen, en geeft sowieso altijd weer nieuwe energie en inzichten die je een stap verder helpen op je pad.