De groei van je bedrijf. Wat dan? Hoe dan?

De groei van je bedrijf. Wat dan? Hoe dan?

Wanneer je je bedrijf start, dan start je vaak vanuit de passie die je voelt voor het werk dat je doet. Je start als zzp’er en je focus is: mensen helpen door dat te doen waar je gelukkig van wordt. Zo startte ik 13 jaar geleden als freelance tekstschrijver. Zonder enig idee of beeld te hebben van wat ondernemen eigenlijk is. Het ging me om het schrijven. Dat was voldoende. Tot de droom groeide. Mijn bedrijf mag grootser. Mag groeien. Maar wat dan als je dat wil? En hoe doe je dat dan?

Mijn start tot nu

Jaren schreef ik als freelancer artikelen voor magazines, teksten voor bedrijven (denk aan websites, folders) en boeken. Een interessante pauze laste ik in toen ik een mooie baan kreeg, waarin ik me verder kon ontwikkelen. Dat was nodig in die tijd. Ik voelde me eenzaam als ondernemer, had het idee dat er meer in me zat dat als freelancer niet werd getriggerd en privé verliep het ook even wat anders, waardoor deze baan perfect getimed was. Tekstgericht deed ik ernaast, op een wat lager pitje.

Precies 3 jaar verder pakte ik het bijna fulltime op, na mezelf de vraag te hebben gesteld: is horeca mijn ding? Ik had inmiddels een vriend met een horecazaak en vond dat megaleuk. Toch begon het te kriebelen: dat schrijven, dat bezig zijn met tekst – dat is onderdeel van mij. Wat ik wel wist was dat ik het anders wilde dan ik deed.

Groeifases van je bedrijf

En zo ontstond Tekstgericht 2.0. Zoals je het nu ziet, ervaart en kent. Dat was mijn eerste stap die alles te maken had met het bewust laten groeien van je bedrijf. Tot die tijd was ik puur specialist, zoals mr. Antoinette Nunes aangeeft. Ik redigeerde voor haar een e-book dat gaat over de groei van je bedrijf. Antoinette is een van mijn collega-ondernemers in de Groeibriljant. (De Mastermind die begeleid wordt door Anne Raaymakers.) In het e-book legt ze haarfijn uit welke fases jij met je bedrijf doorloopt en welke rol jij als ondernemer in de fases speelt. En het wordt heel duidelijk hoe belangrijk het is dat jij in je rol verandert als je groter groeien wil. Groter groeien naar meer vrijheid in geld en tijd, zoals zij het aangeeft.

Terwijl ik haar boek redigeerde vielen de kwartjes, een voor een.

Stap in die helikopter

Het laten groeien van je bedrijf vraagt dat je heel bewust uit je tunnel stapt en in de helikopter. Om eens te kijken naar hoe jij en je bedrijf nu in elkaar steken, hoe jullie georganiseerd zijn, hoe je verdienmodel in elkaar steekt, en wat je zou kunnen veranderen om naar een leven met meer vrijheid te gaan. Naar wat jouw taken zijn als je naar dat leven wil, wat de valkuilen zijn als je naar dat leven wil. Het e-book gaf mij het inzicht dat ik nodig had. Op dit moment. Met de plannen die ik heb, kan het niet anders zijn dan dat ik de fases ga doorlopen die Antoinette geeft. En ik begrijp dat dat best wel even tijd nodig heeft omdat die fases nieuwe kwaliteiten vragen van mij. Die ik eerder nog niet ontwikkeld heb. Omdat ik er geen idee van had. En daar is waar de uitdaging op dit moment ligt. De sleutel voor groei ligt in jou, in je kwaliteiten, de bereidheid te leren en te veranderen. En in de droom die je hebt. En die wordt groter, gaandeweg de tijd – in mijn geval. Omdat ik mijn missie verder de wereld in wil brengen. Dat ik jou help woorden te geven aan je business, op zodanige manier dat jij vanuit jouw missie verandering kan brengen – bij kunt dragen aan een betere levenskwaliteit van ons als mens …

Inmiddels ben ik 15 jaar verder. Als ik maar kan schrijven, dan ben ik gelukkig, geldt nog steeds. Ik ben nog gelukkiger als jij dit ook gaat doen. Zodat de wereld kan lezen van jou, kan leren van jou. Er ligt zoveel wijsheid besloten in ons. Deel die wijsheid, zodat anderen kunnen groeien. Dat is de manier waarop groei ook ontstaat bij jou.

Het e-book van Antoinette Nunes

Het e-book ‘De drie fases van Groei’ verschijnt binnenkort. Het wordt begeleid door een checklist voor bedrijfsgroei. Als je die invult, weet je precies in welke fase jij met je bedrijf op dit moment bent. En weet je precies waar je kunt gaan lezen om ook door te pakken op die groei. Afhankelijk van hoe groot je droom is natuurlijk … Of is geworden in de tijd.

Lieve groet, Marianne

PS: ga naar www.identief.nl Schrijf je in op de nieuwsbrief zodat je het aan kunt vragen zodra het er is.

2 Reacties

  1. Antoinette Nunes

    Mooi verwoord Marianne!
    En superfijn om voor mijn checklist met e-book samen te hebben kunnen werken met jou. Je bent van grote toegevoegde waarde geweest, nogmaals bedankt daarvoor! Antoinette

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: