Het kan pas gaan rollen als je het loslaat

Het kan pas gaan rollen als je het loslaat

Een hele mooie uitspraak die ik zelf deed, tijdens een van mijn coachingcalls. Zolang je alles binnenhoudt, of dat nu in je brein is, in je computer of op je bureau, gebeurt er niets. En juist door het naar buiten te brengen, kan het gaan rollen. In dit blog geen ik je drie manieren waarop je dat wat je niet durft los te laten, toch kunt laten rollen.

Het rolt altijd. Soms met wat hobbeltjes. Soms in een prachtige rechte lijn. Soms rolt het ergens tegenaan. Maar is het wel al een heel eind verder gekomen.

Waar gaat dit over? Dit gaat over alles wat jij als ondernemer aan ideeën in je hoofd hebt, en op de plank hebt liggen. En het gaat over het feit dat dat zo enorm zonde is. Want wat jij hebt bedacht en misschien zelfs al helemaal klaar hebt staan in je computer, is het daglicht waard.

Bang dat het niet goed is

Wat je als ondernemer kan tegenhouden is vooral de angst dat wat je bedacht en/of ontwikkeld hebt, niet goed is. Of niet goed genoeg. Want je wil liefst alleen goed produceren. Dus ga je toch eerst meer leren, er nog harder over nadenken of het voor een vijfde keer herschrijven. Stop.
Zet de volgende 3 manieren in. Samen zorgen ze dat je goede idee toch gaat lanceren.

  1. Vraag 3 goede klanten. Maak een afspraak met 3 bestaande klanten. Mensen met wie je graag werkt, die graag bij jou kopen of van je diensten gebruik maken. Vraag of ze willen lezen wat je geschreven hebt. Vraag of je het idee dat je hebt tegen ze aan mag leggen.
    Neem op basis van hun bevindingen dan de beslissing: uitrollen of stoppen? En dat kun je ze zelfs ook vragen.
  2. Pak je agenda, prik een datum en geef aan dat het idee of dat wat je hebt gemaakt dán de lucht ingaat. Niet alleen daar in die agenda, maar kies ook 3 goede relaties die je wat dit betreft accountable houden. Denk aan een business coach, je partner of je allerbeste vriendin – dat is zij die jou blijft aanmoedigen, hoe eng zij het ook vindt.
  3. Benader iemand uit je netwerk die partner in je project kan zijn. Die past bij dat wat jij voor ogen hebt. Ik kan me voorstellen dat dit in eerste instantie eng voelt, maar als je goede afspraken maakt en die wellicht vastlegt, weet je dat je nu echt aan de slag gaat met dat goede idee of die output die er al zo lang ligt.

Zolang jij jezelf tegenhoudt omdat je misschien wel streeft naar perfectie, zal dat wellicht briljante idee het licht niet zien. De kans is zelfs aanwezig dat een ander hetzelfde idee uit de lucht gaat pikken en uitvoert. (Maar ook dat hoeft je overigens niet tegen te houden.)

Het kan pas gaan rollen als je het loslaat. Dan kun je ontdekken hoe het rolt. Dan kun je ontdekken of het goed genoeg is of dat je het toch nog wil verbeteren: omdat het pas dan door jouw mensen werkelijk ervaren kan worden. Het laten rollen is hoe jij het kunt verbeteren, precies zoals je mensen het het liefst willen zien.

Wat ga jij laten rollen?

Succes, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: