Hoe elke ochtend schrijven tot succes kan leiden

Hoe elke ochtend schrijven tot succes kan leiden

Elke ochtend sta ik vroeg op. Voordat de rest in huis wakker is. Nu zo’n 13 jaar lang. De reden? Ik heb een date. Met mijn pen en notitieboek. Deze tijd is heilige tijd. Tijd voor mij. En tijd voor wat allemaal in mijn gedachten voorbijkomt. Voordeel? Ik vlieg nooit de dag in, maar start vanuit rust. En creëer zo het leven zoals ik dat ik liefst wil leiden. En ja, dat kan jij ook.

Geen tijd voor jou?

Ik hoor het veel te vaak: ik heb daar allemaal geen tijd voor hoor! Veel te druk. Ik kom nauwelijks aan mezelf toe. Ik heb mijn klanten, mijn bedrijf, ik heb mijn gezin, vrienden, familie en ook het huis kan niet zonder mij. Ook dat moet worden bijgehouden.
Wanneer je je hierin herkent is de kans groot dat je altijd in dit cirkeltje zult blijven draaien. Als dat is wat je wil, prima natuurlijk. Maar knaagt er iets aan je? Wil je wel meer tijd voor jezelf? Dan zul je die cirkel moeten doorbreken én daar waakzaam op zijn.

Eerder opstaan

Je kunt met gemak elke dag tijd voor jezelf pakken. Maar dan moet je die tijd ook claimen. Als je die tijd gaat claimen in de ochtend, dan heeft dat een aantal voordelen: je klanten staan nog niet aan de deur, je familie ligt nog in bed, er wordt nog niet gebeld of om jouw aandacht gevraagd. En ja, toen ik dit ochtendritueel ging oppakken was mijn dochter 3 en moest zij ook wennen aan dat die tijd niet was om al samen te gaan spelen. Ook daar kun je je kind(eren) in meenemen. Als je die tijd maar claimt. Hier geven veel ondernemende moeders het op. Ze ‘winnen ‘dit gevecht’ niet. Maar het is geen gevecht. Het is laten zien dat je tijd voor jezelf nemen om zo wakker te worden belangrijk vindt. En daarna neem je vanuit alle rust je kind mee de ochtend in: geloof me dat ze verschil gaan merken én dat ze het fijn gaan vinden dat je eerst schrijft.

Starten met tijd voor jezelf, zonder dat je gestoord wordt, met pen en papier houdt dus in dat je gaat schrijven. Gewoon dat wat in je gedachten opkomt. Wat je bezighoudt. Privé, zakelijk, het maakt niet uit. Je geeft er volle aandacht aan. Door het uit te schrijven krijgen de gedachten zoveel aandacht, dat ze de rest van de dag ‘rustig’ zijn. Vaak omdat je in diezelfde ochtend op papier ook al automatisch aangeeft hoe je met de inhoud van die gedachten om kunt gaan. Of dat nu een situatie is die je zorgen baart, of het nu een vraag is die steeds door je hoofd gaat: als je die aandacht gaat geven op papier, dan kom je uiteindelijk op antwoorden. Die allemaal in je zitten. Alles zit al in je: daar komt die uitspraak vandaan, en door tijd te nemen voor jezelf, kom je daar waar alles zit.

Geen tijd om te werken aan je bedrijf?

Dat hoor ik ook heel vaak. Tenzij je niet de ambitie hebt om te groeien met je bedrijf, is dat ook niet nodig. Dan doe je dus je ding en blijf je dat op die manier doen. Heb je wel die ambitie en baal je dat je de tijd niet hebt, dan is het schrijven in de ochtend de oplossing. Door in de ochtend te schrijven heb je de tijd om helder te maken wat er speelt, waar je naartoe wil groeien, wat je dromen zijn, hoe je je bedrijf wil zien, hoe je van betekenis wil zijn, wat je je klanten kunt bieden, hoe je dat kunt doen. Een halfuur schrijven in de ochtend geeft inzichten en ideeën, en geeft helderheid. Omdát je niet gestoord wordt. Omdat je nog geen lijst hebt van alles wat nog moet. Omdat je tijd hebt voor jezelf. En jij, lieve zzp’er, bént als het ware je bedrijf. Jouw energie zit daarin, dat is wat het uitstraalt.

If you can dream it, you can do it

Net als alle quotes, is deze ook waar. Zoals topvoetballers kunnen visualiseren hoe ze gaan scoren, kun jij in je notitieboek je dromen uitschrijven. Hoe zou het zijn en voelen als … Door je dromen op papier uit te werken, steeds opnieuw te beleven, de weg ernaartoe te bedenken, ontstaan de inzichten op papier om het ook daadwerkelijk te realiseren. Je droom verankert zich steeds meer in je. Krijgt steeds meer vorm en plek. Je kunt het voor je zien. En dat is hoe realiseren werkt. Manifesteren wordt het ook genoemd. Dat is hoe je creëert.

Dat is hoe ons bedrijf De Keukentafel is ontstaan, waar we kookworkshops gaven. Dat is hoe Tekstgericht online is gegaan. Dat is hoe ik opschaal naar 10K per maand. Dat is hoe de uitgeverij haar vorm krijgt. Dat is hoe ik ervoor zorg dat ik meer dan voldoende energie heb, dat is waarvoor ik mijn bed uitspring. Om tijd te nemen voor mijzelf. Voor mijn gedachten. Voor mijn dromen.
Dat is wat het schrijven in de ochtend uiteindelijk ook voor jou kan doen. Energie geven. Ruimte vrijmaken voor je dromen. Je bedrijf vormgeven. De weg uitstippelen naar wat jij bereiken wil.

Maar dan moet je die tijd wel gaan claimen. Geduld hebben. Oefenen met je kinderen. Volhouden, ook als het wat kouder wordt. Dan moet je met jezelf afspreken dat dat extra uurtje in de ochtend heilige tijd is voor jou. Die heilige tijd betaalt zich uiteindelijk terug. Op onschatbaar waardevolle manieren.

Train je schrijven in de ochtend met 100 dagen Schrijfgeluk

Je kunt jezelf gaan trainen met 100 dagen Schrijfgeluk. 100 dagen lang elke dag een vraag voor jou om op papier antwoord op te geven. Om jezelf aan te zetten. Om te leren hoe jij elke dag een uurtje heilige tijd neemt, voor jou. Hoe Schrijfgeluk werkt en om mee te doen, kijk je op Schrijfgeluk

Schrijf je weg vrij naar succes …
Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: