Hoe kun je consistent content maken?

Hoe kun je consistent content maken?

Je hebt afgelopen week meer kunnen lezen over consistent zijn, wat dat is en wat de kracht ervan is. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook daadwerkelijk consistent content gaat maken? Ik geef je in dit blog 3 praktische tips. Wanneer je deze volgt én daar aan vasthoudt, maak jij ook consistent content. Promise.

1. Structureel tijd inplannen om te werken aan je bedrijf

Plan minimaal 1 middag (liever 1 dag) in de week puur in om te werken aan je bedrijf. We zijn vaak veel te bang dat tijd inplannen om te werken aan je bedrijf, ten koste gaat van het werk dat je voor klanten kunt doen. Of dat je klanten misloopt als je ze liever niet op een andere dag helpt dan ze aan je vragen. Het is een mindset-ding. Natuurlijk wil een klant wel op een andere dag, als die maar met jou kan werken. Jij stuurt jouw agenda aan. Jij bepaalt hoe je die vult. Door bijvoorbeeld met themadagen en thematijden te werken kun jij een vaste (mid)dag plannen daarvoor. Je verdient die tijd echt terug: dat ga je op je bankrekening zien.

2. Kies een marketingmix en hou je daaraan

Even een voorbeeld van mij. Ik maak elke dag (ook in het weekend) Instagramstories (die worden automatisch naar Facebook doorgeplaatst). Elke werkdag publiceer in een blog op mijn website en elke zaterdag komt het weekoverzicht in de mailbox van de lieverds die het overzicht graag ontvangen. Bijna elke dag post ik een bericht op Instagram. Op Facebook post ik gemiddeld om de dag. Zeker 2 x per week ontvangen de mensen die op Mariannes Mail hebben ingeschreven een e-mail van mij.
Aan dit ritme en deze kanalen hou ik vast. Daar gaat het om. Kies dus de kanalen uit waar je wil zijn en bepaal hoe vaak je daar bent (of wanneer). Hou daaraan vast. De dag dat je werkt aan je bedrijf, ‘vul’ je vooral met het werken aan deze marketingmix.
Het moment dat je gaat wisselen, of dan weer meer en dan weer minder, dan ben je meteen niet meer consistent.

3. Werk samen met een maatje of een coach

Als je het lastig vindt om die planning vast te houden en hierop te focussen, dan doe dat samen met een collega-ondernemer. Spreek samen een dag af dat jullie samenwerken aan de marketing van jullie bedrijven. Je kunt ook werken met een coach. Bijvoorbeeld met mij als je of de Deep Dive, het Expertprogramma of Makkelijke Marketing hebt gedaan. Dan ben ik degene die echt met jou gaat zorgen dat je consistent gaat vasthouden aan het maken van content én het bereiken van je doelstellingen.

Het ligt dus vooral aan jezelf. Ik kan er echt niet meer van maken. Jij bent degene die het moet doen, of je moet voldoende omzet draaien om te investeren een bureau of iemand die het van je kan overnemen. Dat laatste is niet altijd het geval én ook niet wat ik graag adviseer. De kracht zit in jou en hoe jij in het leven en je bedrijf staat. Dat is waar de mensen op aanhaken. Zij willen ook graag met jou in contact komen en dan meteen weten en voelen: ja, dit is de dame die ik ook steeds voorbij zie komen. Ze is precies zoals ik had gedacht. (En dat laatste gaat het gemakkelijkste als je zelf je marketing regelt – of heel goed je marketingteam instrueert en aanstuurt.)

Wil jij doorpakken met die content en ook zorgen dat je consistent zichtbaar bent en dus blijft? Je kunt je nu nog opgeven voor het Zomer Expertpakket óf voor het membership (alleen voor de kanjerklanten die MM, het online Exoertprogramma of de Deep Dive hebben gedaan.)
Ja, ik wil meer lezen over het Zomer Expertpakket!
Meer weten over het membership, stuur me dan een mail.

Succes, je kunt het. Consistent. Net als ik. Het is een kwestie van die knop omzetten.
En dat kan ook samen met mij.

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: