Hoe blijf je verbonden met de doelstellingen die je wil realiseren?

Hoe blijf je verbonden met de doelstellingen die je wil realiseren?

Zeker wanneer je zelfstandig ondernemer bent én vrouw, én misschien ook nog moeder, kun je enthousiast doelstellingen voor jezelf en je bedrijf maken, maar gaandeweg het werken aan de realisatie ervan, dat enthousiasme verliezen. Onder andere omdat er op allerlei manieren aan je wordt getrokken.

Het lijntje tussen jou en die doelstellingen wordt dunner en dunner en jezelf motiveren dat commitment vast te houden of opnieuw op te pakken wordt lastiger en lastiger. Met als gevolg dat je uiteindelijk die doelstellingen loslaat en overgaat op ‘werken omdat dat nu eenmaal is wat gebeuren moet’. Hoe komt dat nu en wat kun je eraan doen?

 

Lees ze terug

Wat je gaat helpen committed te blijven, maar ook terug te pakken als je merkt dat het lijntje tussen jou en je doelstellingen dunner wordt, is je doelstellingen erbij pakken. En dat kan alleen als ze opgeschreven zijn 😉
Wanneer je je doelstellingen opschrijft, ontstaat een energetische verbinding, een lijntje. Als je je opgeschreven doelstellingen bij je houdt, bijvoorbeeld in een speciaal notitieboekje waarin je ze steeds terug kunt lezen, dan kun je ook steeds dat lijntje voelen. Schrijf je je doelstellingen niet op, dan is de kans dat ze vervagen en ‘kwijtraken’ in je hoofd bijna 100%. Er is geen lijntje ontstaan, je hebt het ze bij het verstrijken van de tijd niet meer in kaart en wordt er aan je getrokken: there you go …

 

Maak er een moment van

Maak van het stellen en opschrijven van die doelstellingen een moment. Een moment waarin je met al je aandacht met die doelstellingen bezig bent. Zorg dat de sfeer fijn is. Besef dat je die doelstellingen niet voor niets stelt. Ze helpen je te komen bij wat jij uiteindelijk voor ogen hebt voor je bedrijf, je gezin, voor jezelf én voor je klanten. Dit is allemaal met elkaar verbonden. Door hier echt een moment voor te nemen, veranker je deze ambitie ook in jezelf.

 

Verbind ze aan je missie (ook op papier)

Verbind je doelstellingen aan wat jij hier komt doen: je missie. Het leven van je missie, dus volgens de drive die je vanbinnen voelt en aangeeft dat jij met je expertise oprecht van betekenis wil zijn, helpt je bij het wíllen realiseren van die doelstellingen. Hoe groter jij jouw bedrijf laat groeien, hoe meer jij van betekenis kunt zijn. En laten we wel zijn: je bedrijf staat of valt met wel of niet groeien.
Schrijf dus ook die missie op. Maak ook hier die verbinding. Gaandeweg de ontwikkeling van jou en je bedrijf zal die missie andere accenten krijgen, maar de kern blijft hetzelfde.

 

Begrijp wat afleiding kan doen

Je hebt in al je rollen dagelijks te maken met afleiding. Afleiding door je partner, je kinderen. Sociale verplichtingen. Spoedjes van klanten. Misschien wel het huishouden. De was die gewoon nooit ophoudt. Je weet dit. Nu is het zaak je hiervan bewust te worden. En er iets mee te doen.
Wanneer jij doelen stelt, bijvoorbeeld voor het nieuwe jaar, neem dan daarin mee, dat je wéét dat dit gebeurt. Je beseft het. Je beseft dan ook dat flexibiliteit van jou nodig is, en dat afleiding niet automatisch betekent dat je los van je doelstellingen komt. Maar dat het betekent dat je er gewoon weer op terug gaat pakken. En dat doe je iedere keer als je het gevoel hebt dat je door die afleidingen ‘los’ bent komen te staan van je doelstellingen. Je leest ze terug. Je leest je missie terug.

 

Evalueer

Plan evaluatiemomenten in. Vaste evaluatiemomenten. Denk aan een kwartaalmoment waarop je opnieuw je doelstellingen erbij pakt, die missie. Loop met pen en papier de afgelopen 3 maanden na. Waar ging het lekker? Wat waren de successen? Waarom? Waar werd het lastig? Waarom? Wat heb je toen gedaan? Wat had je anders kunnen doen? Wat kun je meenemen het volgende kwartaal in? Wat neem je zeker niet meer mee? Het gaat hier om álles. Van je gewoontes tot de opvallende sociale en persoonlijke gebeurtenissen (of afleidingen) tot de werkzaamheden die je verricht. Geef vanuit die evaluatie de verbinding met je missie en je doelstellingen weer kracht.

 

Het zijn je drijfveren

Kortom: de doelstellingen die je formuleert (op papier) en je missie zijn je drijfveren. Het is de kunst ze zo te op te schrijven dat ze je motiveren. Koppel ze aan de dromen die je hebt voor je mensen en jezelf – een visionboard kan je hierbij helpen. Door hier steeds naar terug te kijken, ze bij je te leggen (bijvoorbeeld als je je morning pages schrijft) worden ze meer en meer onderdeel van je. Dat is hoe je je verbonden blijft voelen. Waardoor jij elke dag vol enthousiasme voor je mensen van betekenis wíl zijn en dus gemotiveerd aan het werk gaat dat je te doen hebt.

 

Achieving Goals, The Experience

In welke tijd van het jaar ook, het is fijn om doelen te stellen waar je graag aan werkt. Die helpend zijn. Die je motiveren, stimuleren. Omdat ze zo zijn gesteld dat ze passen bij jou én hoe jij liefst te werk gaat. Met Achieving Goals, The Experience ga je dit doen.
Jij gaat doelen stellen en realiseren die passen bij jou. Op een manier dat je er gewoon steeds zin in hebt!
Meedoen?

Meer informatie lees je hier!

 

Heel veel succes, Marianne

Meer lezen over het realiseren van doelstellingen? Lees dan ook: Hoe bereik je je doelen (echt)?

 

Achieving goals – The Experience

547,00


Heb je al genoeg gelezen en heb je besloten mee te doen? Super!

Deze experience gaat je verrassen. Positief. Aangenaam. Je gaat doelen stellen én realiseren. 

Bestel je de cursus, dan krijg je binnen 24 uur een bevestiging van je deelname in je mailbox. En nee, je hoeft niet per se ondernemer te zijn. Meedoen kan altijd.

 

10 november 2022 gaat de experience van start!

 

  • De cursus duurt 5 weken. Je bent voor de feestdagen klaar voor je nieuwe jaar
  • Je leert hoe doelen stellen en realiseren het fijnste werkt voor jou
  • En je kunt wat je leert (of ervaart, kan ik beter zeggen, dus áltijd toepassenRegel je deelname meteen: 
Make it happen …

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs

Schrijf in en krijg het e-book '22 ideeën om je creativiteit te boosten' cadeau!

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: