6 tips om je hoofd koel te houden tijdens het schrijven

HITTEGOLF! 6 tips om al schrijvend het hoofd koel te houden

Als het zo heet is en jij net op je plan hebt staan dat je content gaat batchen, een blog gaat schrijven of aan je e-book gaat werken, kan ik me voorstellen dat je er echt geen zin in hebt. Helemaal niet als je geen airco hebt. Ik geef je 6 tips die je helpen het hoofd koel te houden. Er is er vast een die goed bij je past!

Tip 1: Zoek een andere werkplek op: met airco.

Het kan zijn dat je er niet eens aan hebt gedacht, maar om te schrijven hoef je niet per se op je vaste werkplek te zitten. Dus als jouw werkplek geen airco heeft, zoek dan een plek die dat wel heeft. Er zijn verschillende restaurants en eetcafeetjes die airco hebben en waar je echt wel een dag mag komen schrijven. Voordeel is dat je jezelf kunt belonen met een lekkere lunch die je zelf niet hoeft te maken.

Tip 2. Voeten in een teiltje water: als je geen zwembad(je) meer hebt kunnen kopen.

We hebben niet allemaal standaard een zwembad in de tuin. En ik kan me voorstellen dat zelfs de kleinste opblaasbadjes zijn uitverkocht. Wat je dan kunt doen is je ouderwetse afwasteiltje vullen met fris water om daar, tijdens het schrijven, je polsen en voeten in te koelen. Doe dat regelmatig tussendoor. Een emmer kan ook natuurlijk!

Tip 3. Plastic fles met water invriezen.

Als je een ventilator hebt, dan kun je deze fles tussen jou en de ventilator in zetten. Dan komt er echt verkoelende lucht naar je toe tijdens het schrijven.

Tip 4. Tuinslang ophangen en op ‘Mist’ zetten.

Heel koud wel hoor, maar je voelt je ook meteen weer kind. Als je in de tuin ergens een tuinslang kunt ophangen met sproeikop, dan kun je daar ook gerust even onderdoor tjoepen. (Rennen is te warm.) Geeft ook meteen een spannend gevoel maar daarna kun je weer lekker een tijdje verder tikken.

Tip 5. Natte handdoek in je nek leggen.

Maak een handdoek nat onder de koude kraan, wring die uit en leg deze in je nek. Ook dat werkt heerlijk verkoelend. Je kunt er ook de fles met het ingevroren water inrollen en die dan in je nek leggen.

Tip 6. Kies andere schrijftijden.

Zet je wekker heel vroeg in de ochtend, misschien wel al om 04 uur. Of ga pas heel laat in de avond schrijven, na 22 uur koelt het wat af. Dan hou je overdags, alsnog in die tijd die je eerder gepland had staan om te schrijven, een powernap, schoonheidsslaapje of yoga nidra sessie.

Dus: het schrijven uitstellen omdat je het echt te warm vindt? Dat is helemaal niet nodig!

Heb jij ook een verkoelende tip?
Deel deze gerust in een reactie onder dit blog. We kunnen het echt gebruiken!

Lieve groet, drink voldoende vocht, eet wat zout, en geniet van het weer én het schrijven!
Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: