In 6 stappen een goede coach kiezen

Hoe kies je een goede coach?

In je ondernemerschap doorloop je allerlei fases. Die fases hebben te maken met groei, ook als ze niet zo voelen (dat weet ik inmiddels). Om je heen en op social media hoor je (vooral) van alles over business coaches die je kunnen helpen bij de groei van je bedrijf. Maar voor welke coach kies je dan en wanneer moet je dat dan doen?

Wanneer kies je voor een coach?

Het moment dat je het écht even niet meer weet en je voelt dat het anders moet, kan een coach je helpen. Dit is echt bij elk vraagstuk dat speelt. Of het nu business wise is of meer privé. Dat maakt niet uit. Je kunt sowieso kiezen om eens in de zoveel tijd met een coach aan tafel te gaan zitten. Veel succesvolle ondernemers hebben dit standaard in hun agenda staan. En dat is natuurlijk niet voor niets. Voordeel hiervan is dat je niet vastloopt maar op een fijne tred door kunt gaan.

6 stappen die je helpen een goede coach te kiezen

Stap 1. Kijk eens waar je precies op vastloopt, kun je dat beschrijven? Is het iets in jou? Is het iets dat gebeurt in je business? Probeer voor jezelf zo helder mogelijk te verwoorden wat je denkt dat er speelt en waar je inzicht in wil krijgen om weer verder te kunnen. Voor de rest van dit blog, noem ik het even jouw thema. Voorbeelden van thema’s: praktische groei van je bedrijf, jezelf tegenhouden in je groei, online zichtbaar zijn, een boek schrijven, bloggen … deze komen natuurlijk (in random order) als eerste in mij op – maar ook op ander gebied heb je coaches.

Stap 2. Afhankelijk van het onderwerp ga je zoeken naar een coach die serieus kaas heeft gegeten van je thema. Ik vind het zelf heel belangrijk dat de coach al aardig wat heeft bereikt, op het gebied van het thema dat speelt bij mij en waar ik mee aan de slag wil. Dat hoeft niet per se aan leeftijd gekoppeld te zijn. Er zijn coaches die op jonge leeftijd toch al veel moois hebben neergezet: dus ook een bewezen staat van dienst hebben. Dat zoeken kan op Google, maar ook op social media. Het moment dat je erover aan het nadenken bent, komen ze vanzelf voorbij (net als de auto die je graag wil kopen. Ineens rijdt die overal …).

Stap 3. Hoe gemakkelijk kun je de bewezen staat van dienst ook terugvinden? Hoe zijn de reviews en testimonials? Wat zie je terug op social media en op de website?

Stap 4. Zijn er mensen die je kent, die met die coach hebben gewerkt? Neem even contact met ze op en vraag naar hun ervaringen.

Stap 5. Vraag of het mogelijk is om eerst even kort contact te hebben. Soms kun je een call inplannen bij een coach, zodat je even een idee van elkaar krijgt (een goede coach werkt graag met mensen waarvan die coach ook het idee heeft dat ze bij hem of haar passen). Tijdens die call heb je al vrij snel een idee of het past. Vraag ook naar hoe trajecten verlopen én wat er gebeurt als de klik er toch niet blijkt te zijn.

Stap 6. Het kostenplaatje. Coaches coachen je niet voor niets. Logisch. Zij geven in ruil daarvoor hun tijd om jou om je weer verder te helpen, die nieuwe fase in door je – als het ware – een spiegel voor te houden, door mee te denken: waar de kracht ook ligt. Maar iedereen heeft een andere portemonnee. Door een coach te kiezen die wellicht meer geld vraagt (dat een beetje pijn doet), maar dan ook die bewezen staat van dienst heeft, ga je jezelf stretchen. Want van dat geld dat je uitgeeft, wil je ook maximaal resultaat hebben. Een mooie om mee te nemen als je met deze stappen aan de gang gaat.

Op basis van deze stappen moet het je lukken een coach te vinden die bij je past.

Ik ben heel benieuwd. Werk jij met een coach? Zo ja, wie is het? Geef het aan in een reactie op dit blog, samen met het thema waar die coach zo goed in is: sharing is caring!

Lieve groet,
Marianne

Elk weekend een overzicht ontvangen van de laatste blogs? Schrijf je dan nu in voor Mariannes Blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek Wanneer je hard aan het werken bent voor je boek, liefst met een professional erbij ;-), dan komt er ook het moment dat je je boek een proefronde gaat geven. Je laat het lezen door een aantal proeflezers. Proeflezers geven je feedback over hoe...

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel Als zzp'er zoeken we er allemaal naar. Die Gouden Marketingregel. Die regel die zegt: als je dit doet, dan heb je instant succes. Als je de nieuwsbrieven op die manier schrijft, als je je funnel op deze manier bouwt, als je in je salespage...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: