Inspiratieloos? 7 manieren om inspiratie op te roepen

Inspiratieloos? 7 manieren om inspiratie op te roepen

Herken je dat? Inspiratieloos zijn? Heel onhandig als jij net voor jezelf tijd had geblokt om te gaan schrijven. Of je nu schrijft voor je boek, je blog of andere teksten, dat maakt niet uit: in dit blog geef ik je 7 manieren om dit op te lossen.

1 Journallen

Ga journallen. Pak je journal erbij, je dagboek of een vel papier en ga dan op dat papier of in je journal met jezelf in gesprek. Wat is er aan de hand waardoor je geen inspiratie hebt? Stel jezelf die vraag, schrijf erover. Het gekke is dat juist hierdoor inspiratie kan ontstaan.

2 Doe iets anders

Ga iets anders doen waarbij je niet echt hoeft na te denken. Deze tip gaf ik al eerder in een blog. Die heeft alles te maken met je analytische brein. Als je dat gedeelte pauze geeft door iets te gaan doen dat niet veel concentratie nodig heeft, kun je alsnog geïnspireerd raken. Heel gek, maar gaan douchen als je inspiratieloos bent – al ben je al gedoucht – kan inspiratie terug aanzetten.

3 Ga toch schrijven: 5 minuten proberen

Ga tóch schrijven. Probeer gewoon iets. Start ergens. Spreek met jezelf af dat je het in ieder geval vijf minuten probeert. De kans is aanwezig dat je toch ineens die inspiratie hebt en verder gaat schrijven. Ben je met een boek bezig, kan teruglezen ook helpen je toch weer aan te zetten.

4 Lees over schrijven

Ga lezen over schrijven. Er zijn verschillende boeken geschreven over schrijven en over bloggen. Wanneer jij de ambitie hebt om een boek te schrijven of serieus wil bouwen aan je business blog, dan ga hier ook over lezen. Er zijn veel boeken geschreven hierover: Google op boeken over schrijven of boeken over bloggen en ontdek zelf welke je graag in huis wil halen. Door erover te lezen, gaat inspiratie ook vaak aan.

5 Luister een podcast

Luister naar interessante podcasts. Als ik ga wandelen dan zet ik een podcast op, en halleluja: er zijn steeds meer inspirerende en goede podcasts te vinden. Ik schreef er eerder een blog over, de link zet ik onderaan dit blog. Tegenwoordig luister ik ook graag naar Suzanne van Schaijk en Lou Niestadt. Wanneer ik naar podcasts luister, wordt mijn brein altijd getriggerd en poppen zo de ideeën in mij op waardoor ik vol inspiratie terug thuis weer de laptop pak.

6 Plan voedtijd in

Blok tijd om je inspiratie te voeden, dus tijd waarin in je niet per se ‘iets’ hoeft te doen. Tijd waarin je gewoon een boek kunt pakken, muziek kunt luisteren, wandelen (met of zonder podcast), of – wanneer het weer kan – naar een museum te gaan. Door die tijd structureel in te bouwen, wordt je inspiratie gevoed. Het lijkt voor je gevoel of je niets doet misschien, maar onbewust gebeurt er een heleboel. Op deze manier kun je het aantal inspiratieloze momenten verminderen.

7 Duik in je notitieboek of inspiratiemap

Maak een inspiratiedocument of -map aan op je computer. Soms heb je inspiratie op tijden dat je iets anders moet doen. Als dat zo is maak ik een soort opzetje of ik schrijf gewoon op wat er op dat moment in mijn hoofd opkomt: in een notitieboek of als ik aan de laptop zit, op de laptop. Gewoon steekwoorden. Als ik inspiratieloos ben, blader ik mijn notitieboek door of ik duik in de inspiratiemap – and there I go …

Met deze tips is het mogelijk je inspiratieloosheid gedag te zeggen en inspiratie te verwelkomen. Heb jij ook nog tips? Dan laat ze zeker weten in een reactie 😊

 

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Wat je woorden doen met jou

Wat je woorden doen met jou

Wat je woorden doen met jou Als schrijfcoach ben ik natuurlijk heel veel bezig met taal en taalgebruik. Maar niet alleen schriftelijk. Ook mondeling. Als je mij al even volgt op Instagram, dan weet je ook dat spiritualiteit (of energie) en de Law of Attraction in mijn...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: