Jij bent expert. Laat je het ook online zien?

Maak de wereld mooier met jouw expertise

Bloggen is meer dan alleen artikelen schrijven. Je blog is de basis van alles. Een blog kan uiteindelijk een video worden, voor op YouTube bijvoorbeeld; je blog gebruik je dan als de basis van je script. Je kunt je blog ook gebruiken voor een podcast die je op Soundcloud zet, je kunt je blog uitwerken in een interessante infographic voor Pinterest, je blog kan de basis zijn voor een week lang nieuwe berichten op Facebook en op Instagram. Er is heel veel mogelijk als je blogt.

Mensen zijn op zoek naar jou

Door blogs te schrijven vergroot je de contactmogelijkheden met de mensen voor wie jij wil werken. En dat niet alleen. Je vergroot daarmee ook je bereik. Waar je eerder meer lokale en regionale klanten kreeg, komen ze nu ook uit andere delen van het land naar je toe. Omdat jij jezelf en je expertise online laat zien.

De mensen die naar jou toe komen zijn mensen die hopen (en misschien ook verwachten) dat jij een oplossing hebt voor hun probleem of een antwoord op hun vraag. Maar voor ze je vinden, gaan ze zoeken. Al die mensen die naar oplossingen zoeken, zoeken op een eigen manier. Ze zoeken iemand die ze kan helpen (of iets, dat kan ook). De een op Google, de ander op Pinterest en weer een ander op YouTube. Nog een ander zoekt niet echt, maar treft jouw bericht wel op Facebook aan of spreekt iemand die jou toevallig op Instagram volgt en die jou tipt als expert voor zijn probleem.

Ze willen graag weten wie je bent

En wanneer deze mensen jou dan gevonden hebben, en ze worden blij door wat jij laat zien geholpen, worden ze nieuwsgierig. Want wie is dat die daar achter zit? Echt waar: ze willen weten wie jij bent.
Dat laat jij natuurlijk graag zien.
Of niet?

Natuurlijk wil je dat. Graag! Je bent klaar om die mensen te helpen, met dat waar jij expert in bent. Alleen voel je dat nog niet zo. En dat komt omdat er allerlei stemmen van alles tegen je zeggen.

Wie ben ik nou?
Ik ben toch geen expert?
Anderen kunnen dit ook.
Foto’s van mij?
Wat heb ik nu te zeggen?
Ik verkoop een product. Dan ben ik toch geen expert?
Wie zit er nu op mij te wachten?

Vervelend die stemmen. Helemaal omdat wat jij doet, jouw passie is. Je zou die passie elke dag wel in willen zetten, voor heel veel mensen. Het is waar je goed in bent. Je bent dan ook die expert die klaarstaat om mensen te helpen. Je levert die waardevolle bijdrage dus heel graag.

Hoe kun je die stemmen dan loslaten? En jezelf toch laten zien?
Hiervoor heb ik een slimme tip. Een motivatietip die je voor jezelf in kunt zetten.

Je motivatie zit in jou

Helder voor ogen hebben wat jouw passie is en waar jij over 5 jaar wil staan: dat is jouw motivatie. Daar wil jij uiteindelijk komen. Misschien is dat wel een huisje op het platteland, of net als ik: een huisje aan zee. Misschien is het wel in de theaters staan. Misschien is het wel zorgeloos leven. Reizen.
Als je nog nooit hebt opgeschreven wat jij eigenlijk wil bereiken in 5 jaar, dan is dit een mooie eerste keer. Schrijf het allemaal op.

Om te bereiken wat je wil bereiken, heb je klanten nodig voor je bedrijf. Dat is de realiteit. Klanten voor wie jouw passie een oplossing is. Als je helemaal tevreden bent met waar je nu staat, blijf je altijd inkomen nodig hebben om je leven te leven zoals nu. Ook dat is realiteit.
Maar misschien is inkomen niet het enige dat telt (of telt het voor jou niet): het feit dat je mensen kunt helpen is al motivatie genoeg. Wat als dat meer mensen zouden kunnen zijn? Dat je nog meer mensen blij kunt maken met wat jij doet? Nog meer mensen kunt helpen?

Bloggen is het startonderdeel van jouw marketing: je laat daarmee online de expertise zien die jij met passie vervult. Je laat jezelf zien en je vergroot je bereik. Meer en meer mensen krijgen jou en je expertise onder ogen.
Wanneer je je daar toch niet heel zeker bij voelt – en dat komt echt bij meer ondernemers voor – schrijf dan eens op hóe jij over 5 jaar eigenlijk wil zijn.  Wat voor man, wat voor vrouw? Maak er een mooie uitgebreide beschrijving van.

En nu het goud

Lees vanaf nu, elke keer wanneer jij gaat zitten om een blog te schrijven, de beschrijvingen door. En daarna ga je schrijven. Neem wat je hebt opgeschreven in gedachten mee: jij bent de expert die de wereld voor heel veel mensen mooier maakt.

Door blogs te schrijven die voor jouw mensen het verschil maken, die ze helpen bij dat waar ze hulp bij nodig hebben, die ze een stap dichter brengen bij waar ze willen zijn, laat jij zien wat jij kunt betekenen voor hen. En dat mag je laten zien. Jij hebt die expertise namelijk niet voor niets.
Het zit in je. Je gebruikt het al. Laat het zien.

Veel schrijfsucces!

Marianne
PS: Ik ben heel benieuwd wat deze tip voor jou doet. Laat je het weten in een reactie?

PSPS: WIl jij dit oppakken, maar vind je het fijn om iemand te hebben die met je meeloopt? Dat kan met mijn online expertprogramma. Ik loop met je mee!

2 Reacties

 1. Renate

  Mooi omschreven en fijne stof tot nadenken.
  Ik heb tot aan begin dit jaar ontzettend veel naar foto’s van anderen gekeken, vergapen aan een ander zijn pracht of snel door scrollen als het mij niet aansprak.

  Mijn lief zei eens: Hou toch eens op met dat geneus daar foto’s van een ander, ga zelf meer foto’s maken.
  Toen ik dat ben gaan doen heb ik veel meer een drive gekregen om aan de slag te gaan. Mijn eigen zaak is zelfs geboren. En tuurlijk heb ik die gekke stemmetjes nog wel eens in mijn hoofd maar ik denk vooral dat zolang ik schik heb aan mijn passie is het goed! Zolang ik er blij van wordt, is het goed! En als mensen mij vragen om ze vast te leggen is het nog mooier!

  Geleerd om geduld te hebben, heb in maart bekend gemaakt dat men mij kan vragen als fotograaf. Ik zie dit jaar echt als opbouwen van naam, uitzoeken wat ik wil en wat heb ik daar voor nodig.

  Het komt zoals het komt, en dit niet proberen voelde niet goed want wilde later niet denken … wat als ……….

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: