Jouw shop

In al die jaren ondernemerschap heb ik enorm veel geleerd. Van wat ik in de praktijk leerde en vanuit mijn tekstschrijversexpertise heb ik cursussen gemaakt die je online kunt volgen vanuit huis, of bij mij op locatie. Maar ook las en lees ik heel veel boeken. De boeken die écht veel voor mij betekenen zet ik hier op een rij. Je kunt ze via de linken meteen kopen om ze zelf ook te lezen en te ontdekken wat ze doen. Als je ze via deze shop koopt, ontvang ik daar een klein percentage van.
Kies je hiervoor, dan dank ik je nu al hartelijk! Liefs, Marianne

Op deze pagina vind je drie categorieën: namelijk boeken, cursussen en andere artikelen die ik je aan kan raden.

De Tekstgericht-shop wordt op dit moment bijgewerkt met nieuwe leestips, cursussen en artikelen. Maar je kunt wel al lekker shoppen!

Cursussen

Boeken

 

Boek: Illusies

Dit was het allereerste boek dat ik las en waardoor ik kennismaakte met het belang van persoonlijke ontwikkeling. Dit boek kreeg ik getipt toen ik – rond mijn 30ste – echt even met mezelf en mijn leven overhoop lag. ‘Wie ben ik nu werkelijk?’ was een vraag die de hoofdrol speelde. Ik was mezelf kwijt. Illusies laat je kennismaken met de verhalen die je over jezelf vertelt en die niet meer dan illusies blijken te zijn.

Praktisch ‘zelfhulpboek’ dat mij de ogen deed openen.
(Persoonlijke ontwikkeling)

Illusies van Ingeborg Bosch (meer info via Bol.com)

Boek: The Artist’s Way

Het boek dat levens verandert. In eerste instantie geschreven om geblokkeerde kunstenaars weer in hun creatieve flow te brengen. Maar dat doet het met iedereen en dus ook met jou. Geweldig werkboek dat je het goud dat zien dat in je ligt. Het schrijven zoals aangegeven in The Artist’s way is al meer dan 10 jaar onderdeel van mijn ochtendroutine. Ik kan niet meer zonder. Het programma 100 dagen Schrijfgeluk is op mijn ochtendpagina’s (zoals Julia ze noemt) ontstaan en daardoor geïnspireerd.

Aanrader dus. Anders zou het niet in je shop staan natuurlijk.
(Persoonlijke ontwikkeling)

The Artist’s way van Julia Cameron (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Effectief leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Wanneer je de oefeningen uit het boek écht doet – en dat deed ik – ga je jezelf met andere ogen bekijken en leer je hoe je leiding aan jezelf kunt geven. Pas als dat kan, kun je ook anderen leiden. Positief leiden op een manier die bij iedereen past. Dat is hoe je doelstellingen kunt behalen. Meesterwerk.

(Persoonlijke effectiviteit)

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Think and grow rich

(In het Nederlands vertaalt door Michael Pilarczyk). Dit boek gaat over alles. Over leven. Over wijsheid. Over geld. Ook een parel met een duidelijk plan dat je werkelijk kunt opvolgen en voor jezelf kunt toepassen. Niet alleen praktisch maar ook spiritueel. Juist spiritueel. Het boek dat we op school hadden moeten lezen. Dit zijn de lessen die je nodig hebt, maar daar nooit zal krijgen. Onmisbaar als jij meer uit jezelf wil halen.

(Persoonlijke effectiviteit)

Think and grow rich (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Master your Mindset

Het boek geschreven door Mr. Mindset himself: Michael Pilarczyk). Met zijn persoonlijke verhaal en reis door het leven inspireert hij jou ook jouw mooiste leven te gaan leven. In dit boek geeft hij je de routekaart naar succes en geluk. Een bewezen routekaart. Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit je leven. (Top podcast heeft hij ook. Pilarczyk was de eerste die mij liet kennismaken met die comfort zone en het cirkeltje waar je in rond kunt blijven draaien. Zonder dat hij het wist, schopte hij me daaruit.) Mag niet ontbreken in je boekenkast dus.

(Persoonlijke effectiviteit)

Master your mindset (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: De kracht van het nu

In mijn leesreis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is dit het tweede boek dat ik las (na Illusies van Ingeborg Bosch). Het zorgde er direct voor dat ik goed ging slapen. De kracht van het nu leert je ook om werkelijk in het nu te zijn, en niet op al die plekken en tijden waar je gedachten je naartoe kunnen brengen. Ik vond het boek toen ik het las niet heel gemakkelijk, puur omdat wat ik tegenkwam zo ontzettend nieuw voor me was. Maar wat nieuw is, geeft groei. Lezen dus. Helemaal als je een hoofd hebt dat juist als je slapen gaat oveuren maakt.

(Persoonlijk leiderschap)

De kracht van het nu (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Wijze mannen, wijze vrouwen

Susan Smit interviewde voor dit boek (let op want dik!) prachtige mannen en vrouwen van 50+, over het leven en de lessen die het leven ons geeft, de inzichten die ze hebben gekregen en de wijze lessen die zij ons weer door kunnen geven daardoor. Namen als Koningin Noor van Jordanië, Isabel Allende, Majoor Bosshardt, Wayne Dyer en Paolo Coelho komen voorbij. Sommigen nog in leven en anderen niet meer. Gelukkig staat op papier wat zij hebben gezegd. Een heerlijk boek dat ik eerst van A tot Z las en nu af en toe tussendoor pak om een interview te lezen, daar waar ik het boek open.

De link is een link naar het e-book. Het gewone papieren boek is er – denk ik – niet meer. Kan wel tweedehands worden besteld bij Bol.

(Inspiratie – Persoonlijke ontwikkeling)

Wijze mannen, wijze vrouwen (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Schrijfwijzer

Een Bijbel voor schrijvers. Een naslagwerk waarin alles, maar dan ook alles qua spelling helder staat uitgelegd. Auteur Jan Renkema is hoogleraar Tekstkwaliteit aan de Universiteit van Tilburg. De toelichting die hij geeft op spellings-issues is voor iedereen duidelijk. Een handig trefwoordenregister achterin zorgt dat je snel vindt wat je zoekt. Ik heb het altijd in de buurt liggen, waar ik ook schrijf. Een aanrader waar je echt plezier van hebt als jij een boek gaat schrijven of zelf je teksten schrijft voor je bedrijf. (En ja, het kost wel wat, maar dan heb je ook echt wat in huis inclusief toegang tot nog een speciale website mét extraas – of het is extra’s? Dat vind je allemaal in dit boek.)

(Verbeter je schrijfkwaliteit)

Schrijfwijzer (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Maak ze gek!

Hoe schrijf je goede teksten voor je (online) marketing? Aartjan van Erkel geeft in dit boek alle ins en outs. Praktische tips en heel veel sprekende voorbeelden die je als het ware kunt vertalen naar jouw eigen bedrijf en (toekomstige) klanten. Lees en leer hoe je als ondernemer de bezoekers van je website zo enthousiast maakt dat ze massaal je link doorsturen, je nieuwsbrief aanvragen of je producten kopen.  Aartjan leert je met dit boek hoe je inspeelt op het onderbewuste van je klant.

(Verbeter je schrijfkwaliteit)

Maak ze gek! (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Hollistisch handboek ziekte van Lyme

Een boek van Ludzer de Boer, arts en zelf genezen van de ziekte van Lyme. Want het is te genezen, stelt hij. Een vreemde eend in de bijt, dit boek. Maar toch een belangrijk boek: Lyme zou namelijk wel eens een volksziekte kunnen worden. De beestjes die Lyme veroorzaken groeien alleen maar in aantal namelijk. Maar bang hoef je niet te zijn, als je de leefregels in acht neemt. Aangezien Lyme in ons gezin een rol speelt, en wij door de heer De Boer enorm geholpen zijn (we gaan eens per jaar naar hem toe) een boek dat ook in deze shop thuishoort.

(Verbeter je gezondheid)

Hollistisch handboek voor de ziekte van Lyme (meer over dit boek via Bol.com)

Anders

 

Notitieboek (dummy)

Dit type notitieboeken gebruik ik het liefst voor mijn ochtendpagina’s. A4-formaat, blanco vellen (dus geen lijntjes) en glad papier. Dat schrijft vrij én lekker!

Vind je de rode kaft saai, dan kun je altijd een andere kaft kopen om eroverheen te doen, zoals de rekbare papegaaienkaft in het voorbeeld (en er zijn er nog veel meer).

Notitieboek bestellen? Dat kan natuurlijk via deze link.

Rekbare kaft bestellen? Klik dan hier.