Jouw Tekstgericht-shop

In al die jaren ondernemerschap heb ik enorm veel geleerd. Van wat ik in de praktijk leerde, heb ik cursussen gemaakt die je online kunt volgen of bij mij op locatie. Maar ook las en lees ik heel veel boeken. De boeken die écht veel voor mij betekenen zet ik hier op een rij. Je kunt ze via de linken meteen kopen om ze zelf ook te lezen en te ontdekken wat ze doen. Als je ze via deze shop koopt, ontvang ik daar een klein percentage van. Kies je hiervoor, dan dank ik je nu al hartelijk! Liefs, Marianne

Op deze pagina vind je drie categorieën: namelijk boeken, cursussen en andere artikelen die ik je aan kan raden.

De Tekstgericht-shop wordt op dit moment bijgewerkt met nieuwe leestips, cursussen en artikelen. Maar je kunt wel al lekker shoppen!

Boeken

 

Boek: Illusies

Dit was het allereerste boek dat ik las en waardoor ik kennismaakte met het belang van persoonlijke ontwikkeling. Dit boek kreeg ik getipt toen ik – rond mijn 30ste – echt even met mezelf en mijn leven overhoop lag. ‘Wie ben ik nu werkelijk?’ was een vraag die de hoofdrol speelde. Ik was mezelf kwijt. Illusies laat je kennismaken met de verhalen die je over jezelf vertelt en die niet meer dan illusies blijken te zijn.

Praktisch ‘zelfhulpboek’ dat mij de ogen deed openen.
(Persoonlijke ontwikkeling)

Illusies van Ingeborg Bosch (meer info via Bol.com)

Boek: The Artist’s Way

Het boek dat levens verandert. In eerste instantie geschreven om geblokkeerde kunstenaars weer in hun creatieve flow te brengen. Maar dat doet het met iedereen en dus ook met jou. Geweldig werkboek dat je het goud dat zien dat in je ligt. Het schrijven zoals aangegeven in The Artist’s way is al meer dan 10 jaar onderdeel van mijn ochtendroutine. Ik kan niet meer zonder. Het programma 100 dagen Schrijfgeluk is op mijn ochtendpagina’s (zoals Julia ze noemt) ontstaan en daardoor geïnspireerd.

Aanrader dus. Anders zou het niet in je shop staan natuurlijk.
(Persoonlijke ontwikkeling)

The Artist’s way van Julia Cameron (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Effectief leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Wanneer je de oefeningen uit het boek écht doet – en dat deed ik – ga je jezelf met andere ogen bekijken en leer je hoe je leiding aan jezelf kunt geven. Pas als dat kan, kun je ook anderen leiden. Positief leiden op een manier die bij iedereen past. Dat is hoe je doelstellingen kunt behalen. Meesterwerk. 

(Persoonlijke effectiviteit)

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Think and grow rich

(In het Nederlands vertaalt door Michael Pilarczyk). Dit boek gaat over alles. Over leven. Over wijsheid. Over geld. Ook een parel met een duidelijk plan dat je werkelijk kunt opvolgen en voor jezelf kunt toepassen. Niet alleen praktisch maar ook spiritueel. Juist spiritueel. Het boek dat we op school hadden moeten lezen. Dit zijn de lessen die je nodig hebt, maar daar nooit zal krijgen. Onmisbaar als jij meer uit jezelf wil halen.

(Persoonlijke effectiviteit)

Think and grow rich (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: Master your Mindset

Het boek geschreven door Mr. Mindset himself: Michael Pilarczyk). Met zijn persoonlijke verhaal en reis door het leven inspireert hij jou ook jouw mooiste leven te gaan leven. In dit boek geeft hij je de routekaart naar succes en geluk. Een bewezen routekaart. Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit je leven. (Top podcast heeft hij ook. Pilarczyk was de eerste die mij liet kennismaken met die comfort zone en het cirkeltje waar je in rond kunt blijven draaien. Zonder dat hij het wist, schopte hij me daaruit.) Mag niet ontbreken in je boekenkast dus.

(Persoonlijke effectiviteit)

Master your mindset (meer over dit boek via Bol.com)

Boek: De kracht van het nu

In mijn leesreis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is dit het tweede boek dat ik las (na Illusies van Ingeborg Bosch). Het zorgde er direct voor dat ik goed ging slapen. De kracht van het nu leert je ook om werkelijk in het nu te zijn, en niet op al die plekken en tijden waar je gedachten je naartoe kunnen brengen. Ik vond het boek toen ik het las niet heel gemakkelijk, puur omdat wat ik tegenkwam zo ontzettend nieuw voor me was. Maar wat nieuw is, geeft groei. Lezen dus. Helemaal als je een hoofd hebt dat juist als je slapen gaat oveuren maakt.

(Persoonlijk leiderschap)

De kracht van het nu (meer over dit boek via Bol.com)

Cursussen

Anders

 

Notitieboek (dummy)

Dit type notitieboeken gebruik ik het liefst voor mijn ochtendpagina’s. A4-formaat, blanco vellen (dus geen lijntjes) en glad papier. Dat schrijft vrij én lekker!

Vind je de rode kaft saai, dan kun je altijd een andere kaft kopen om eroverheen te doen, zoals de rekbare papegaaienkaft in het voorbeeld (en er zijn er nog veel meer).

Notitieboek bestellen? Dat kan natuurlijk via deze link.

Rekbare kaft bestellen? Klik dan hier.