Jouw verlanglijstje voor december

Jouw verlanglijstje voor december: als je van boeken en persoonlijke ontwikkeling houdt

Mijn verlanglijstje voor december is iedereen jaar min of meer hetzelfde. Er staan namelijk altijd boeken op. Ik ben gek op lezen. Helemaal als het persoonlijke ontwikkeling betreft. Als ik maar kan leren. Ik lees ze dan ook met pen en papier. Ik maak ezelsoren, onderstreep én maak aantekeningen. Ik bedenk hoe ik wat ik lees toepassen kan. Herken jij je daarin en wil je weten welke boeken ik jou adviseer om op jouw verlanglijstje te zetten? Lees dan verder.

In dit blog geef je 7 leestips die ik voor jouw december verlanglijstje heb verzameld. In willekeurige volgorde overigens, want ze zijn écht allemaal goed. Mail dit blog gewoon even door naar de Sint of de Kerstman, dan komt het vast goed. Bestellen kan gewoon via de link.

7 Boeken die je niet mag missen! (voor op jouw Dececember verlanglijst

Verlanglijstje leestip 1: Ikigai

Ikigai leestip schrijfcoach marianne canters bolcom verlanglijst decemberIkigai. Ik las het omdat ik heel benieuwd was naar het onderzoek dat de auteurs deden naar de overeenkomsten van de langstlevende mensen op aarde. Waarom worden zij zo oud? En blijven zij zo lang fit? Een fantastisch boek dat er niet alleen voor zorgt dat jij gaat nadenken over waarvoor jij nu elke dag graag het bed uitspringt, maar dat er ook voor zorgt dat je anders kijkt naar je voedingspatroon, je beweging en de verbinding met de mensen om je heen.

Ikigai – Francesc Miralles

 

Verlanglijstje leestip 2: Begin met het waarom

Simon Sinek leestip Marianne Canters Schrijfcoach colcom december verlanglijstSimon Sinek schreef meerdere boeken en spreekt op podia over de hele wereld. Zijn boek ‘Begin met het waarom’ laat je zien hoe grote leiders mensen inspireren tot het volgen, puur omdat zij zich richten op hun waarom. Van Steve Jobs tot Martin Luther King. Simon zet je aan tot het denken over en het uitwerken van jouw waarom. Onmisbaar als jij online zichtbaarheid op jouw prioriteitenlijst hebt staan.

Begin met het waarom – Simon Sinek

  

 

Verlanglijstje leestip 3: Durf te leiden

Brené Brown leestip Marianne canters december verlanglijst bolBrené Brown, heerlijk mens om te volgen op LinkedIn, schreef ook meerdere boeken. Haar laatste boek ‘Durf te leiden’ komt samen met de Netflix-documentaire: A call to courage (ook een aanrader overigens). Veel van Bren’s werk heeft heeft te maken met kwetsbaarheid. Alhoewel dit boek in eerste instantie naar mijn idee is geschreven voor leidinggevenden binnen bedrijven, zit er veel in haar verhalen dat je ook in jouw ondernemerschap doorvoeren kunt.

Brené Brown – Durf te leiden

 

 

 

 

 

 

Verlanglijstje leestip 4: Vind ik leuk!

Vind ik Leuk Anne Raaymakers leestip marianne canters bolcom december verlanglijstjeVind ik leuk! van Anne Raaymakers. Een praktisch boek dat je helpt bij het opzetten van je Facebookmarketing. Bijna alle vragen die je hebt, worden hierin beantwoord. Ik was Annes schrijfcoach maar bekeek ook haar inhoud als de ondernemer die ik ben, met de vragen die ik had. En de vragen die jij over Facebookmarketing hebt. Een must have dus en heerlijk om bij de kerstboom te lezen en mee aan de slag te gaan.

Vind ik leuk! – Anne Raaymakers

 

 

 

 

Verlanglijstje leestip 5: Moneyfulness

Money mindset leestip marianne canters schrijfcoach december verlanglijst michael keet moneyfulnessNog een boek van Nederlandse bodem, maar geschreven in het Engels. Je kunt het bestellen bij de auteur zelf. Moneyfulness. Een combinatie van money en mindfulness. Geld zien we vaak als iets negatiefs. Ontvangen vinden we lastig. En deze twee factoren zorgen ervoor dat het geld dan dus ook minder makkelijk of zelfs niet stroomt. We gaan er niet echt mindfull mee om. Michael Keet neemt je mee en verandert met dit boek je op mindfulle wijze je money mindset: als je de oefeningen ook daadwerkelijk doet.

Moneyfulness – Michael Keet

 

 

Verlanglijstje leestip 6 en 7: Ongeziene wezens & Wie ben jij?

leestip december verlanglijst monique van der klooster marianne canters schrijfcoachMonique van der Klooster leestip december verlanglijstje marianne canters schrijfcoach bolAls laatste twee boeken geschreven door Monique van der Klooster. Niet omdat ik haar schrijfcoach ben, maar omdat ze mij persoonlijk echt hebben verrast en mijn kijk op de wereld om ons heen (én in ons) echt hebben veranderd. Heb jij affiniteit met en nieuwsgierigheid naar spiritualiteit dan geeft Monique het in deze twee boeken op praktische wijze, handen en voeten.

Ongeziene wezens – Monique van der Klooster
Wie ben jij – Monique van der Klooster

 

Ik heb nog veel meer boeken die ik je kan aanraden om te lezen. Deze boeken heb ik met heel veel liefde in de Tekstgericht-shop gezet. Zo krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Dit zijn namelijk boeken die je echt nieuwe inzichten geven en zelfs een nieuwe blik op je (ondernemers)leven.
Heb jij nog leestips voor mij en de andere lezers van dit blog? Deel ze gerust in een reactie: worden we allemaal blij van!

 

Dank je wel en veel leesplezier gewenst, Marianne

 

6 Reacties

 1. Irene van Leeuwen

  Wat een mooie lijst Marianne. Ik hou ook van persoonlijke ontwikkeling. Het is een grote aantrekkingskracht die me in beweging houdt. Boeken lezen en er ook tijd voor vrijmaken, daar short het wel aan. Mijn laatste boek wat ik heb gelezen althans nog niet op het einde is heet:
  Business aikido. “Succesvol zijn dankzij de Japanse krijgskunst” auteur Peter Hoogeveen.
  Ik ben niet zo van gevechtskunsten, in de zin van om (nog) niet zelf te doen, maar de krachtige principes in deze gevechtskunst is een ander perspectief en toch dezelfde principes in business, dat is heel bijzonder. Citaten worden op een kleurige pagina weergegeven en al met al is het een mooi boek om van te leren, zelfstandig en samenwerken met als doel succesvol te zijn.

  Antwoord
  • Helma

   Irene, ai-ki-do. De Ki is de kracht die je zelf hebt van binnenuit. Dat zit mooi in de naam van de vecht(verdedigings)sport.
   Zo heb ik het boek “Ki in Business; sterk op je werk!” van Hans Peter Roel.
   In een boost van 18 dagen verbeter je met de methode “Ki in Business” je energiesysteem, je liftestyle en je mentale kracht. Daarna leer je in 108 dagen hoe je deze nieuwe levens- en werkstijl kunt vasthouden.

   Antwoord
 2. Helma van Heeswijk

  Mooie, interessante lijst Marianne, ik ga er zeker een paar van lezen. Afgelopen vrijdag weer een stapeltje gekocht, dus daar ben ik eerst nog even mee bezig. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Doelstellingen vierde kwartaal

Doelstellingen vierde kwartaal

Doelstellingen vierde kwartaal Het gaat beginnen: Q4. Oftewel het vierde kwartaal. Heb jij al je doelstellingen geformuleerd? Passend bij het plan dat je maakte voor 2020? Aangepast naar aanleiding van de Corona-situatie? Want er is natuurlijk wel veel veranderd na we...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: