Kill je creativiteitskillers!

Kill je creativiteitskillers: zij zorgen ervoor dat jouw marketing je te veel tijd kost!

Als zzp’er besteed jij heel veel tijd aan je marketing. Socialmediaberichten, blogs, video’s, podcasts misschien zelfs, noem het maar op. Of toch niet? Omdat je het idee hebt dat er nu eenmaal te veel tijd in gaat zitten?

Wanneer je met je bedrijf lekker loopt en continu een heerlijke stroom dik voldoende klanten hebt, dan zit het wellicht allemaal wel snor. Helaas is dat niet voor iedereen het geval. Herken je je hierin en wil je hier verandering in brengen? Dan moet je tijd in die marketing steken en je creativiteit flink boosten (en dus niet in nóg meer leren over je vak. Met die kennis zit het echt wel goed). Dat zorgt eenvoudigweg voor het succes.

Tijd inzetten om creatief te zijn

De meest succesvolle ondernemers besteden minstens dan de helft van hun tijd aan hun marketing. Continu brengen ze zichzelf en hun producten onder de aandacht van hun (toekomstige) klanten. En dus met positieve gevolgen.

Als zzp’er die dit allemaal zelf moet en/of misschien ook wel wil doen, kan het zijn dat je nu een knoop in je maag voelt. Ik weet het. Maar ik ga toch even door.
Het betekent dat je tijd moet pakken om creatief te zijn. Marketing vraagt om creativiteit. Hoe creatiever hoe liever. Dus schrijven, filmen, audio-opnames maken, ontwerpen: het is allemaal onderdeel van je creativiteitspakket.

En dan gaat het mis!

Dus: daar zit je dan. Aan je keukentafel. Wetende dat je nu echt aan de bak moet. Je hebt een paar mooie ideeën opgepakt en op papier uitgewerkt. Die liggen voor je neus. Je laptop staat klaar. Je mobiel ligt erbij. Je schrijft drie zinnen en dan … gaat het helemaal mis.

Stemmen in je hoofd vertellen je dat je dit echt niet moet gaan doen. Anderen doen dat veel beter, toch?
Gevolg: je legt alles weer weg. Of je pakt juist nog harder door: streeft naar perfectie. Eerst nog dit, en nog dat, en dan … ga ik het doen. Of nee toch niet. Het is gewoon nog niet goed genoeg.

Het kan ook zijn dat je gaat zitten … en dan komt er niets. Blanco. Geen enkel idee. Niets popt binnen. Je voelt je een sul. Nutteloos. Je besluit het anders te gaan doen. Je moet veel meer zijn en worden als die ander in jouw branche. Je zoekt die ander nog eens op. En raakt moedeloos door al het enthousiasme dat je daar voorbij ziet komen. In plaats van dat het je uitdaagt, voel je de rem.
En daar gaat al die waardevolle marketingtijd. Daar gaat je creativiteit. Daar gaan de kansen om je nieuwe mensen te helpen met de expertise die jij hebt.

Nieuw e-book om je te helpen: coming soon!

Hoe kun je in godsnaam zelf ook die leuke marketingteksten schrijven? Interessante blogs? Inspirerende socialmediaberichten? Lekker in een flow? Op zo’n manier dat ze ook nog eens aantrekkelijk voor nieuwe klanten zijn?

Door je creativiteit niet te killen. Want alles wat ik hierboven beschreef, zijn killers voor je creativiteit. Dat wil je niet. Wanneer je tijd pakt om te marketing op te pakken, moet die creativiteit gaan stromen, zodat je juist veel kunt doen. Hoe zorg je dan dat die creativiteit kan gaan stromen? Hoe geef je die een boost?

Daarvoor schreef ik het e-book ‘Boost je creativiteit -22 ideeën’. Ik geef in dit e-book aan wat creativiteitskillers zijn en hoe je die aan kunt pakken. Ik geef ideeën hoe je je creativiteit kunt boosten, zodat je gehoord en gezien gaat worden door de mensen die jij zo graag wil helpen met je expertise een bedrijf.

Vanaf volgende week kun je het aan gaan vragen. Ben je inschreven op Mariannes Mail? Dan valt de aankondiging snel bij je in de bus. Ben je dat nog niet? Doe dat dan nu alsnog!
Klik op de knop onder dit blog en meld je meteen aan.

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: