Marketing is verbinding maken. Hoe dan?

Marketing is verbinding maken. Hoe dan?

Ik zie het helaas veel gebeuren. Ik noem het angstmarketing. Je moet aan van alles voldoen, volgens de experts, voor je marketing kunt doen. Je aanbod moet glashelder zijn, je moet een weggever hebben. Je moet een funnel die gaat draaien als een tierelier. Je moet webinars geven. Je moet op alle kanalen aanwezig zijn.

Wow.

Ik snap dat jij je hierdoor helemaal geremd kunt voelen.
Want jee, dat zijn nogal wat voorwaarden om succesvol te kunnen zijn.
En daarmee gaat jouw marketingfocus volledig naar de techniek.

Ik sta daar echt anders in. Je techniek kan tiptop in orde zijn. Maar als je met de inhoud van die marketing, dus je content, geen verbinding maakt, dan houdt het echt helemaal op.
Met elkaar verbonden zijn, dus echt die connectie maken, dat is nummer 1.

Verbinding maken met de mensen die jij wil helpen met je business. En je gaat geen verbinding maken door jezelf eerst te verdiepen in alle technieken en theorieën. Maar je maakt verbinding door content te gaan delen. Content die inspirerend is voor je mensen. Content die ze weer stappen vooruit kan helpen. Daar begint alles. En dat kan op allerlei manieren, die niet veel techniek nodig hebben. Ik geef je 6 manieren:

6 manieren om verbinding te maken met jouw mensen

1. Schrijf consistent blogs

Schrijf regelmatig blogs die je op je website plaatst. Deel in die blogs de meest fijne tips. Inspireer je mensen. Waar wil jij ze bij helpen? Waar zijn ze naar op zoek? Waar verlangen ze naar? Jij geeft ze steeds opnieuw inzicht in de weg daarnaar toe, in deze artikelen. Je deelt know how die ertoe doet. Daarmee inspireer je ze. Inspireren brengt verbinding.

2. Vertel meer over jou

Vertel wat meer over jezelf. Mensen doen zaken met mensen. Als mensen geen klik met je voelen, dan komen ze niet bij jou. Die klik heeft echt niet alleen maar te maken met hoe goed je bent. Maar ook met de trigger die ze voelen, wat jij in ze raakt. En met de mens die jij bent. Die klik ontstaat alleen als ze meer over jou te weten komen.

3. Gebruik de speciale features die er al zijn

Gebruik de mogelijkheden die social media je biedt. Daarmee bedoel ik: op Facebook kun je een bericht plaatsen en daar de knop bijzetten waarop staat: chatbericht sturen. Mensen kunnen je dus direct een persoonlijk bericht sturen. Op Instagram heet dat een DM. In de stories zijn er nog meer mogelijkheden. Schrijf posts die uitnodigen tot een reactie, en biedt de mogelijkheid dat ze dat kunnen doen.

4. Stel vragen

Stel vragen in je berichten. Als je vragen stelt, reageren je mensen altijd. Als ze niet reageren op je bericht, reageren ze in hun hoofd. Meer is niet nodig. Het linkje is gelegd. Je zet ze aan tot nadenken.

5. Bied de mogelijkheid tot persoonlijk contact

Geef de mogelijkheid met jou persoonlijk in gesprek te gaan. Mensen kopen niet alles per se meteen vanuit de social media kanalen (alhoewel daar wel wat verandering in lijkt te komen). Vaak hebben ze meer nodig, en helemaal als de investering wat hoger ligt. Geef de mogelijkheid om een call met je in te plannen.

6. Stapje verder: verstuur een nieuwsbrief

Hier is uiteindelijk wel iets meer techniek voor nodig, maar het is een hele fijne tool om meer verbinding te krijgen met je mensen. Het moment dat je mensen inschrijven voor je nieuwsbrief, is het moment dat ze oprecht meer interesse hebben in wat jij te bieden hebt. Dat is dus ook het moment dat je vaker in hun privé-omgeving mag verschijnen. Hun inbox dus. Een hele krachtige manier dus om een band op te bouwen.

Weet dat je echt al kunt starten met 1 tot en met 5. Nummer 6 hoef je niet eerst in orde te hebben. Als je maar content gaat maken en delen. Op de achtergrond verdiep je je ondertussen in 6. Door met 1 en 5 aan de slag te gaan, kom je al in de contentcreatieflow. Waardoor de stap naar 6 ook veel gemakkelijker is dan starten vanuit niets.

Heel veel succes!

Op 25 februari start Makkelijke Marketing. Het interactieve coachprogramma dat helpt jouw marketingaanpak helemaal op de rit te krijgen. Na dit programma voer jij marketing vanuit een fijne flow en vinden jouw mensen de weg naar jou toe. Dit is waar alles begint.
Meer over Makkelijke Marketing lees je hier.

Gaan we het samen doen?

Lieve groet, Marianne

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek Wanneer je hard aan het werken bent voor je boek, liefst met een professional erbij ;-), dan komt er ook het moment dat je je boek een proefronde gaat geven. Je laat het lezen door een aantal proeflezers. Proeflezers geven je feedback over hoe...

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel Als zzp'er zoeken we er allemaal naar. Die Gouden Marketingregel. Die regel die zegt: als je dit doet, dan heb je instant succes. Als je de nieuwsbrieven op die manier schrijft, als je je funnel op deze manier bouwt, als je in je salespage...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: