Mooie woorden voor jezelf

Mooie woorden voor jezelf

Ik schreef een post op Instagram, afgelopen zondagochtend. Over hoe wij vrouwen (ongeacht of je ondernemer bent) boos kunnen zijn op onszelf. En wat er dan gebeurt met jezelf. Als je boos bent. Ik ben geen therapeut en geen coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Maar ik heb op dat gebied wel heel veel stappen gezet, die mij veel hebben gebracht. Niet alleen op persoonlijk gebied, maar ook business wise. Omdat ik en mijn business nu eenmaal qua energie nauw verbonden zijn met elkaar. Net zoals jij dat met je business bent.

De invloed op je business

Als je boos bent op jezelf, om welke reden dan ook, dan kun je dus zeggen dat die boosheid ook invloed heeft op je business. Even naar het extreme: sta jij jezelf niet toe er te zijn en in volle overtuiging te houden van jezelf, zul jij jezelf ook niet vol overtuiging aan anderen laten zien. Als jij geen mooie woorden hebt voor jezelf of tegen jezelf; wordt het ook lastig om mooie woorden naar buiten te laten komen. Als jij niet vol overtuiging staat achter wie jij bent in de vorm die je nu hebt, kun je ook niet vol overtuiging vertellen aan anderen wat jij kunt betekenen voor hen. Precies waar je marketing uiteindelijk om draait.

Pak op wat je veranderen wil

Ik weet dat ik hier een pijnpunt raak. Een pijnpunt dat nodig is om aangeraakt te worden. En ik vertel je graag waarom. Ik wil namelijk, als dit je raakt, dat je een nieuwe keuze maakt. Die te maken heeft het werken aan jezelf. Aan die boosheid. Aan dat wat ervoor zorgt dat je zo baalt. Aan dat wat je wil veranderen. En werken aan jezelf betekent niet dat je een keer een coach of therapeut kiest, daar 3 x naartoe gaat, vindt dat het niet werkt en dan vervolgens het er maar bij laat.
Ten eerste ligt het succes van een coaching of therapie altijd bij jou.
De coach kan jou niet opbouwen. Dat moet je zelf doen. De coach geeft je wel inzichten. Waar jij iets mee gaat doen.
Ten tweede moet je weten dat je uit enorm veel lagen bestaat die zich in de loop der tijd om redenen op een bepaalde manier hebben gevormd. Dat betekent dat er niet 1 gouden oplossing of 1 gouden coach is. Er zijn zo veel lagen: er zijn dus ook zo veel oplossingen en zo veel coaches.
Ten derde is de ene laag is dieper verankerd dan de andere. Die vraagt meer aandacht en werk. En kan dus langer duren. Misschien mag je er zelfs rekening mee houden dat je met al die lagen altijd bezig bent. De rest van je leven misschien zelfs wel. Is dat erg? Nee! Nog niet misschien.

Nieuwe energie

Elke laag die je loslaat, door coachsessies, boeken, geeft nieuwe energie voor de weg die je aan het bewandelen bent, voor jezelf, en terugkomend op waar we begonnen; voor je bedrijf.
Elke laag geeft nieuwe zuurstof, nieuw vuur, nieuwe ideeën en nieuwe woorden die je gebruiken kunt. Waarbij je langzaam maar zeker steeds meer gaat leren houden van jezelf. En als die liefde voor jou gaat stromen, gaat het ook stromen in je bedrijf. Dan leer jij mooie woorden geven aan jezelf. En geef je mooie woorden aan je bedrijf. Woorden die écht passen als een jas.

Het mag gemakkelijk zijn

Ik hoorde op een gegeven moment de woorden dat het in het leven veel gemakkelijker mag gaan dan wij onszelf toestaan. Dat we, zodra het makkelijk gaat meteen op die rem gaan: zo makkelijk zal het toch niet zijn? We vinden van alles van onszelf en dat hele makkelijke, in die flow, dat gunnen we onszelf niet. Terwijl dat juist is wat het leven van ons wil. Dat is waar je naartoe mag gaan. De hulpbronnen vind je om je heen.

Niet alleen coaches, ook boeken kunnen helpen. Podcasts, blogs, van jezelf afschrijven, het maakt niet uit: het helpt allemaal. Als je maar bewust naar aanleiding van de keuze aan jezelf te werken, gaat lezen wat bijdraagt aan jouw mooie mens zijn. Ik lees zelf veel boeken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en het ondernemerschap. En bij alles kijk ik: wat kan ik hieruit meenemen of doorvoeren in mijn leven? Op die manier kies ik ook mijn podcasts uit, waar ik elke week tijd voor neem, en ik schrijf mezelf op papier regelmatig positieve woorden toe.

Geef het jezelf cadeau

Het is een wonderlijke wandeling om te gaan: naar het volledig houden van jezelf. Naar het trots zijn op wie je bent. En die wandeling is voor iedereen anders. Maar iedereen loopt hem.
En als je goed door de woorden leest die je om je heen – zeker op Instagram – voorbij ziet komen, zie je welke wandelingen gemaakt worden. Ook voor jou dus de oproep: begin aan jouw wandeling. Stop het afremmen van jezelf, uit boosheid of andere frustraties. Pak jezelf op en start met het geven van mooie woorden aan jezelf.  Leer hoe dat dat moet, door het te doen. Hoe mooier ze zijn, hoe mooier jij weet dat je bent (want dat ben je) en hoe mooier je business werkelijk wordt. Gun jezelf dat. Geef het jezelf cadeau. Het effect is zoveel grootser dan je verwachten kunt.

Lieve groet, Marianne
Meer lezen zoals dit?
Niet goed genoeg, killing voor je online marketing

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: