Netflix-inspiratie voor je marketing en ondernemerschap

Netflix-inspiratie voor je marketing en ondernemerschap

Er is een aantal documentaires, series en films dat je kan inspireren bij je ondernemerschap en je marketing. Ik geef je in dit blog de Netflixtips die mij hebben geholpen door te zetten, ook als het even moeilijk werd. Hierbij mijn top 5 – in willekeurige volgorde.

1 Borgen

Een politieke serie over de vrouwelijke minister-president van Denemarken; een Deense serie. Onder andere komt in deze serie duidelijk naar voren dat je als je als vrouw succesvol wil zijn, daar soms ook mensen mee gaat verliezen. Daarnaast is de aandacht die de spindoctor krijgt in de serie (en sowieso die de spindoctor heeft in de politiek) een fantastisch voorbeeld van politieke marketing. Hoe kun je iets door middel van een verhaal verkopen? Wat gebruik je niet en wat gebruik je wel?

2 The social dilemma

Een documentaire gemaakt om het ‘gevaar’ van social media te laten zien. Tegelijkertijd maakt die docu heel goed duidelijk hoe het algoritme werkt en hoe jij dus moet denken om met je content de juiste snaar te raken bij de juiste mensen.

3 Selfmade

Een geweldige serie geïnspireerd op het leven van madam C.J. Walker. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dus. Madame C.J. Walker is de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke miljonair van Amerika. Mega ambitieus en slim. Na tegenslagen lijkt ze zich juist steeds krachtiger te profileren. Bewonderenswaardig dus.

4 I am not your guru

I am not your guru is een documentaire, een registratie van een van de grootste events van Tony Robins. Tony Robins is een Amerikaanse business- en levenscoach. Een man vol energie, die er zijn missie van heeft gemaakt om jou het beste uit je leven te laten halen. In deze documentaire zie je hoe hij dat doet bij de deelnemers aan zijn event, en krijg je zelf ook inzichten in hoe jij dit voor jou kunt doen.

5 The Secret

The Secret is een van de eerste docu’s die is gemaakt over de Law of attraction. Of in ieder geval die groots is ontvangen en ook veel kritiek kreeg. In deze docu spreken veel business coaches en guru’s over hoe de law werkt en wat die voor jou kan doen. Ik dank veel van mijn persoonlijke ontwikkeling aan de law of attraction, en dat begon bij het lezen van dit boek en het kijken van deze film.

Er zijn nog veel meer mooie en interessante tips, te geven. Misschien heb jij ook tips die je delen wil? Doe dat zeker in een reactie onder dit blog. Welke documentaire, film of serie heeft jou bij je marketing en ondernemerschap geïnspireerd?

Lieve groet, en als je gaat kijken: veel kijkplezier en inspiratie!

Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: