Nieuwe klanten … wanneer komen ze?

Nieuwe klanten? Je ligt er wakker van. Wanneer komen ze?

Wakker liggen. Nadenken over hoe je ervoor kunt zorgen dat je (nieuwe) klanten krijgt. Je ziet ieder uur op je wekker voorbijgaan. Eigenlijk wil je slapen, want over een paar uur moet je alweer op om de kinderen uit bed te halen en ervoor te zorgen dat ze tip top in orde naar school kunnen gaan. Daarna moet je zelf weer aan de slag …
Je zucht en draait je nog eens om: wat zou je kunnen doen? Ondertussen klinkt een stem in je hoofd: Dit was toch wat je wilde? Dat eigen bedrijf? Zodat je je eigen tijd in kon delen en er juist daardoor ook voor de kinderen kon zijn? Doen wat je leuk vindt? Vind je het zo eigenlijk wel leuk? Of moet je het toch anders doen? En wat heeft dat dan te maken met nieuwe klanten?


Als je passie energie gaat kosten

Ooit lag ik zo te woelen en te draaien in mijn bed. Ik schreef teksten voor bedrijven, waar ik zelf niet warm of koud van werd. Droge teksten zonder passie, maar die mijn klanten helemaal prima vonden.
Super!
Dat zou je denken ja. Ik vond er niets aan.
Maar goed, dat was toch wat ik wilde? Schrijven was toch mijn passie? En daar betaalde ik mijn rekeningen van. Dat was waarom ik er mijn bedrijf van had gemaakt.

Maar, vond ik het eigenlijk nog wel leuk? Moest ik het toch anders doen? Ik kreeg geen energie meer van mijn werk, terwijl schrijven wel mijn passie was. Het leek me steeds meer energie te kosten. Er moest iets veranderen. Maar wat moest ik dan veranderen en hoe? Ik werkte aan opdrachten die ik minder leuk vond en leek ondertussen ook minder van die opdrachten te krijgen …

 

In gesprek op papier

Ik besloot heel bewust met mezelf in gesprek te gaan, op papier. Ik schreef al jaren elke morgen, als onderdeel van mijn ochtendritueel, maar nu bedacht ik om heel gericht met mijzelf in gesprek te gaan. Over mijn bedrijf en over mij. Want wie wilde ik zijn en wat wilde ik dan doen? Wat was nu precies mijn drive? Wat wilde ik bereiken en met wie wilde ik werken? Wat voor opdrachten wilde ik wel en welke niet? Ik voelde dat er iets veranderd was in mij. Ik was eerder zo blij met wat ik deed, en zo dankbaar omdat het ervoor zorgde dat ik elke dag mijn dochter kon ophalen van school.  Nu was dat gevoel anders en leek de passie steeds verder naar de achtergrond te gaan.

Vanaf het moment dat ik met mezelf in gesprek ging, kwamen de antwoorden op papier. Niet heel veel later besloot ik mijn bedrijf een nieuwe draai te geven. Ik wilde liefst alleen nog werken met mensen die een echte passie hebben voor wat zij doen. Met zzp’ers. In eerste instantie vrouwelijke zzp’ers die die ambitie voelen, die willen groeien. Maar die het lastig vinden om hun next level op te pakken als het gaat om online zichtbaar zijn: wat juist nu steeds belangrijker wordt. Ondernemers die het bloggen op willen pakken omdat ze weten dat dit ze naar hun volgende level brengt. Ondernemers die ervoor willen gaan, maar die alleen nog even dat zetje nodig hebben. Dit zijn de mensen waar ik enthousiast van word. Die ik aan wil moedigen en bij wil staan.
Ik besloot een andere kant op te gaan met mijn bedrijf.

 

Next level: nieuwe energie

Spannend, dat zeker, maar het werkte. Ik kreeg weer nieuwe energie. Ik ontwikkelde een online programma speciaal voor deze ondernemers. Ik ging veel meer bloggen voor mijn eigen bedrijf. Ik wilde deze ondernemers, waar ik zo warm voor loop, steeds die input geven waar ze blij van worden. En ondertussen kreeg ik nieuwe klanten, klanten waar ik weer blij van werd. En ja, ook mannen, maar die helemaal pasten in dit profiel.

Ik kreeg rust. Mijn zelfvertrouwen groeide. Als expert op zakelijk vlak, maar ook privé. Als ondernemer ben je je bedrijf, dat is wat ik geloof. Jouw energie is de energie die jouw bedrijf uitstraalt. Als jij zelfvertrouwen hebt, dan straal je dat uit. Als je enthousiast bent over wat je doet, dan straal je dat uit. En dat is aantrekkelijk. De energie die jij uitstraalt, breng je over op anderen, op die mensen die jij graag wil helpen met jouw bedrijf. Dat was precies wat er gebeurde toen ik mijn bedrijf die draai gaf: mijn energie kreeg een nieuwe boost.

 

Jouw passie, dat is waar je bedrijf om draait. Dat is waar jij op draait. Geef je passie de energieboost die juist nu zo nodig is en die meer brengt dat je denkt. Laat je expertise zien aan hen die er voor jou toe doen. De mensen die jij wil inspireren. Dat kan als jij focus hebt. Die focus geeft jou een boost, een boost die je niet alleen zakelijk voelt, maar ook privé. Dat is hoe je die nieuwe klanten aan kunt trekken, klanten die er voor jou echt toe doen. Deze boost ben je meer dan waard.
Jij krijgt die boost met deze Summer Schrijfchallenge!

Je gaat in gesprek met jezelf, en krijgt daardoor rust en ruimte in je hoofd. Precies wat ik heb gedaan. Dat is hoe je de antwoorden op je vragen krijgt. En natuurlijk, ben jij die man die echt helemaal vol passie zit voor wat je doet en daarin wil groeien, dan ben jij ook op de juiste plek.
De Summer Schrijfchallenge is inmiddels gestart. Als je meedoet, wens ik je heel veel schrijfsucces en vooral ook veel plezier!

Liefs, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Doelstellingen vierde kwartaal

Doelstellingen vierde kwartaal

Doelstellingen vierde kwartaal Het gaat beginnen: Q4. Oftewel het vierde kwartaal. Heb jij al je doelstellingen geformuleerd? Passend bij het plan dat je maakte voor 2020? Aangepast naar aanleiding van de Corona-situatie? Want er is natuurlijk wel veel veranderd na we...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: