Omgaan met meningen van anderen over je online zichtbaarheid: 5 tips

Omgaan met meningen van anderen over je online zichtbaarheid: 5 tips

Een van de redenen die je tegen kan houden als het gaat om online zichtbaar zijn, kan te maken hebben met de mening van anderen. Want als jij online zichtbaar bent, gaan mensen dat zien én kunnen zij daar ook nog iets van vinden. Iets van zeggen zelfs misschien. In dit blog geef ik je 5 tips die je helpen hiermee om te gaan, in 5 verschillende situaties.

Allereerst wil ik je zeggen dat ik het begrijp. Het is ook best spannend als je ineens allemaal berichten online gaat posten en misschien zelfs foto’s van jezelf laat zien. Maar als je dat niet doen, is de kans dat nieuwe klanten je vinden een stuk kleiner natuurlijk. Online zichtbaarheid zorgt dat je je markt vergroot omdat je voor meer mensen vindbaar wordt. Mensen die klant kunnen worden van jou. En dat is wat je uiteindelijk graag wil. Dus, je volgende stap is toch werken aan je zichtbaarheid. En dat betekent: regelmatig van jezelf laten horen en zien.

En ik geef je nu aan wat je kunt doen, wanneer je merkt dat de mensen om je heen menen iets te moeten zeggen over wat jij online laat zien.

5 tips

 1. Ik zag wat je aan het doen was. Misschien kun je beter …
  Ongevraagd advies. Kijk goed naar wie de ongevraagde tips en adviezen geeft. Is het een mogelijke klant, neem in overweging wat die zegt. Is het de buurman die overal iets van vindt en totaal niet begrijpt wat je aan het doen bent, dank de man vriendelijk en vertel dat je toch op de gekozen manier verder gaat.
 2. Goh, jij bent wel veel aanwezig zeg!
  Wanneer iemand aangeeft dat die je nu wel heel veel voorbij ziet komen op social media, geef dan met een lach aan dat die persoon ook niet alles hoeft te liken. Hoe vaker iemand je berichten liket en erop reageert, hoe meer jij in beeld komt. Geef gerust aan dat die persoon je ook gerust mag ontvolgen, omdat jij je vooral op klanten en toekomstige klanten richt.
 3. Wat ben jij toch allemaal aan het doen?
  Krijg je de vraag waar je mee bezig bent allemaal, dan geef je gewoon aan dat je je markt aan het vergroten bent. Online aanwezigheid geeft je nu eenmaal een groter bereik. Jij wil graag je bedrijf laten groeien en nog meer mensen helpen met wat je doet. Vertel dat en vraag meteen of die persoon af en toe je berichten delen wil.
 4. Dat klopt niet wat je daar geschreven/gezegd hebt.
  Even ter info: vergissen is menselijk. Helemaal niet erg. Natuurlijk ben je dankbaar voor wat aangegeven wordt, en dat laat je ook weten, gewoon openbaar. Je hebt niets te verbergen en dat hoeft ook niet. Als je het kunt aanpassen pas je het aan, en ook dat kun je gewoon aangeven: ‘Och klopt! Dank je voor je opmerking: ik pas het aan!’ Daarna kun je gewoon weer door met waar je aan aan het werken bent.
 5. Ik ben het niet met je eens hoor.
  Helemaal geen punt toch? Dat kan! Iedereen mag een mening hebben. Sta daar gewoon open voor. Zie het niet als (persoonlijke) kritiek. Jij geeft jouw visie, mening of tips, en daar sta jij achter. En snijdt het hout, kun je het gerust in overweging nemen. Net zoals je dat in real life doet. Dank iemand ook gewoon voor het delen van zijn of haar visie. Voer geen openlijke online discussie. Ik heb het één keer meegemaakt tussen business coaches die het niet eens waren met elkaar. Het is wat genant. Dus dank iemand en als je in discussie wil gaan, dan doe dat ergens op de achtergrond.

Blijf focussen op waarom je werkt aan je online zichtbaarheid. Hou dat steeds in het oog. Je doet het niet voor vrienden en kennissen, maar voor iedereen die door jou en jouw bedrijf geholpen kan worden.
De omgeving heeft tijd nodig om hieraan te wennen. Uiteindelijk houden de opmerkingen vanzelf op en komen de opmerkingen en reacties van de mensen met wie je werken wil.
Kan je ik echt uit eigen ervaring vertellen.

Ik wens je veel succes met de tips en ga aan de slag met je social media. Je hoeft je in ieder geval niet meer door anderen te laten tegenhouden!

Lieve groet,
Marianne

Meer lezen over online zichtbaarheid?
Deze blogs zijn ook interessant:

Online zichtbaarheid. Hoe persoonlijk moet je zijn?
Online zichtbaar: leuk mens ben jij zeg!
Social media: elke dag overal aanwezig zijn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: