Online zichtbaar: leuk mens ben jij zeg!

Misschien ligt het aan het feit dat we vrouw zijn, tenminste, daar ga ik van uit als je dit leest. We zijn als vrouw nooit 100% zeker van onszelf.
Zijn we wel goed genoeg? Zien we er wel mooi uit? Zijn we wel mooi zoals we zijn? Online zichtbaar zijn is goed, maar is het dan echt nodig om zelf ook op die foto te moeten staan? 

We vragen ons dat af, terwijl we misschien wel dagelijks lieve klanten blij maken met wat we doen. Zij zijn blij, omdat we goed zijn in wat we doen. En zelf zijn we daar ook blij mee.
We zijn daar zo blij mee, dat we ons bedrijf liefst verder uitbouwen. Meer uit onszelf halen. We voelen dat dat kan. We willen dat ook. Liefst willen we onszelf en ons bedrijf op zo’n stralende manier laten zien, zodat er niemand meer omheen kan. We willen zorgen dat we online zichtbaar zijn. Maar ja …

Hangende oogleden, grote neus of te oud 

Ik, persoonlijk, heb hangende oogleden. Daardoor zie ik er snel moe uit. Iemand anders die ik ken, vindt dat ze echt een te grote neus heeft. Foto’s van rechts, foto’s van links, van voor: het is allemaal niets. Dus laat ze alleen maar zien welke producten ze verkoopt. En zo is er nog een mooie dame. Die zichzelf eigenlijk ‘te oud vindt’ voor dat soort dingen. Ze heeft sowieso nooit mooi op foto’s gestaan. Dus plaatst ze heel af en toe ‘iets’. Nog een hele knappe lieverd, fotografe, duikt steeds weg als er een foto wordt gemaakt waar ze dreigt op te komen staan. Terwijl ze zo knap is om te zien!

Online zichtbaar? We zijn soms te kritisch op onszelf

Wij vrouwen hebben ze allemaal: redenen waarom we dan misschien toch niet zo mooi zouden zijn. We zijn kritisch op hoe we eruit zien. Onze mening over onszelf zetten we voorop. Dus we laten onszelf liever niet zien. Hoeven we ons ook niet af te vragen: wat zouden anderen ervan vinden? Laat ik deze meteen even oppakken: al die anderen, die kijkers, jouw toekomstige klanten, die zien jou echt niet zo. Die zien jou heel anders dan jij jezelf ziet. Ze vinden het zelfs super om jou te zien en ze vinden het gaaf dat je het doet. Let maar op!

De enige manier om te ervaren dat dit echt zo is, is door het te doen. Door jezelf op die foto te zetten en met dat prachtige gezicht online zichtbaar te maken. Een keer, twee keer, maar liefst meerdere keren per week. Je gaat er zo zelf ook aan wennen.

Wat een leuk mens ben jij!

Mensen doen zaken met mensen. Dat is een feit. En het is fijn als mensen zien met wie ze zaken kunnen doen. Maak dat dus online zichtbaar. Helemaal als het gaat om een kleiner bedrijf of een eenmanszaak. Een foto zegt heel veel: ‘Hee, dat lijkt me een leuk mens! Daar kan ik wel een klik mee hebben.’
Je kunt er niets aan doen, je kunt er niet omheen: het werkt gewoon zo.
Dat is serieus wat ze vinden als ze je zien: een leuk mens. Een mooi mens. Een leuke ondernemer. Een supervrouw.

Tip: een selfiecursus of een fotoshoot

Hoe doe je dat dan met die selfies? Hoe wen je eraan? Heel simpel: volg een selfiecursus.
Ik heb er een dik uur aan gespendeerd. Een jaar terug ontdekte ik de super selfiecursus van Else Kramer. Heel handig en ook nog eens leuk geschreven. Vraag de gratis super selfie cursus van Else aan en ga er gewoon eens mee aan de slag.

Ik ben met die cursus begonnen en in de loop der tijd ging het me steeds makkelijker af. Inmiddels ben ik eraan gewend.Terwijl ik vroeger maar één ding deed als er foto’s werden gemaakt: gekke bekken trekken. Dan stond ik in ieder geval bewust raar op de foto.

Foto’s laten maken kan ook. Gewoon door iemand anders die bij je is. Of je boekt een echte fotoshoot. Dat is ook heel leuk. En niet alleen dat: het is ook leerzaam. Probeer maar eens te ontdekken hoe de fotograaf naar jou kijkt. Dat kan je mooie inzichten geven.

Dus, lieve vrouwelijke ondernemer: jij hebt zo’n mooie boodschap, zo’n mooi bedrijf en je bent zo’n mooi mens! Ik kan je beloven dat als je deze stap buiten je comfort zone zet, er echt weer nieuwe kansen komen die alles te maken hebben met de groei van je je bedrijf.

Show yourself. Het mag! Ik doe het ook gewoon. Zoals je me ziet, dat is wie ik ben. En nu ben ik benieuwd naar jou …

Lees ook: Persoonlijke marketing

2 Reacties

  1. Ellen

    Misschien doe ik die cursus van de zomer,
    🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert

Categorieën

Delen met:

Elke dag een blog

Elke dag een blog

De uitdaging: elke dag een blog Elke dag een blog schrijven en publiceren. Zou het kunnen? Bij alles wat ik heb lopen binnen mijn bedrijf? Het zou mooi zijn. Ik daag mezelf uit. Elke dag een blog. Behalve in het weekend. Of wel, maar dan alleen als ik er zin in heb....

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: