Online zichtbaarheid: challenge op Instagram

Online zichtbaarheid: challenge op Instagram

door | feb 10, 2021 | contentstrategie, ondernemen, social media | 2 reacties

Online zichtbaarheid: #onlinezichtbaarchallenge op Instagram

Ik kreeg net zo’n te gek idee! Als je op Instagram zit en je vindt het lastig om online zichtbaar te zijn, is dit jouw moment om mee te doen. Ook als je het niet lastig vindt kun je meedoen: het is een kans om nieuwe contacten op te doen, te connecten en meer van jezelf te laten zien dan je eerder deed, op een super relaxte en chill manier. In dit blog vertel ik hoe het werkt.

Data: 15 tot en met 21 februari

Wat: 7 dagen lang krijg je van mij input om een instagrampost te maken. Elke dag een ander thema. Het hoeft niet per se een post te zijn, trouwens. Het mogen ook stories zijn of, als je durft, een IGTV.

De input die ik helpt je om een week lang wat meer van jou aan je volgers te laten zien. Wat meer van jou als mens en van je leven. We zijn namelijk meer dan alleen maar ondernemer. We zijn ook gewoon fijne mensen. Voor jouw volgers, toekomstige klanten en klanten is het superleuk om een paar dagen achter elkaar eens wat meer over jou te weten te komen.
Je hoeft dus niet zelf te bedenken waarover je een post maakt. Die input geef ik. Ik geef je het onderwerp en jij schrijft er een leuk bericht over. En wees gerust: ik ga echt geen gekke idee””en geven hoor.

Hoe? Geef onder de post die ik vandaag op Instagram plaats aan dat je mee wil doen. (Je komt op mijn account door deze link te volgen: marianne_canters Als je me nog niet volgt, volg me dan daar zeker, want dat is waar het allemaal gebeurt). Ik voeg je dan toe aan de lijst ‘beste vrienden’. Elke morgen maak ik een aantal stories waarin ik het onderwerp voor die dag uitleg. Ook plaats ik zelf een post als voorbeeld op mijn feed. Om je te inspireren. Naar aanleiding van het onderwerp dat ik geef maak en plaats jij jouw bericht of stories of net wat je wil (allemaal kan ook). Gebruik hierbij een van de # die bij de challenge horen: #onlinezichtbaarchallenge #gavoorgroei #tekstgericht
Je mag ze ook allemaal gebruiken. Wil je dat ik je bericht zeker zie, dan kun je mij taggen in je bericht: @marianne_canters

(Tag onder het bericht ook zeker anderen die het leuk vinden om mee te doen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch?)

Tijdens de challenge ga ik elke avond om 20 uur live op Instagram. Om het te hebben over online zichtbaarheid, over content, over teksten schrijven en over je marketing. Gewoon zoals het in me opkomt. Of naar aanleiding van vragen die je hebt.

Slim: Wanneer je je hebt aangemeld onder mijn post, kijk even naar de andere mensen die meedoen. Als je elkaar gaat volgen, vergroot je meteen je netwerk. Reageer ook op elkaars berichten, zodat er lekker wat interactie komt (goed voor jouw bereik op Instagram ook). Neem even een kwartiertje de tijd om te kijken naar en te reageren op berichten van anderen die aan de challenge meedoen.

De insteek van de challenge is deze: aan de slag met je online zichtbaarheid, vanuit een liefdevolle basis. Want er is al genoeg op de wereld dat voorbijkomt, waar je minder blij van wordt.
Heel veel meer heb ik niet uitgewerkt – we gaan gewoon lekker kijken hoe het gaat!

Doe je mee?
Meld je dan aan onder het Instagrambericht van vandaag.

Ik vind het super als je meedoet!

Lieve groet,
Marianne

2 Reacties

 1. Elvire

  goedemorgen Marianne, ik wil graag meedoen aan de Challenge maar weet eigenlijk niet zoveel van Social Media en weet dus ook niet waar ik me nu moet aanmelden voor vanavond. Laat je iets weten? fijne dag nog en wellicht tot vanavond?

  Antwoord
  • Tekstgericht, Marianne Canters

   Hoi Elvire,
   Je kunt meedoen natuurlijk en apart aanmelden hoeft niet speciaal. Het fijnste is een mij een berichtje te sturen op Instagram. Ik ga je dan toevoegen aan een speciale lijst. Alle opdrachten kun je zien door op mijn profielfoto te tikken (allemaal op je mobiel). Een klein beetje kennis van Instagram is wel fijn. Stuur mij een chatbericht (dat doe je door mij op te zoeken op Instagram en te tikken op chatbericht sturen), ik regel dan de rest. De live van vanavond kun je gewoon zien, hoef je niets voor te doen!
   Lieve groet en ik wacht je berichtje af!
   marianne

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Instagram Stories: waarom?

Instagram Stories: waarom?

Instagram Stories: waarom? Als je nog geen Instagram Stories in je marketingstrategie hebt opgenomen, omdat je je daar nog niet bewust in hebt verdiept, dan ga ik je nu 9 redenen geven waarom ik je adviseer dat wel te doen. Allereerst; ik ben groot fan. Ik maak al een...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: