Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik geef je in dit blog een methode die je helpt orde aan te brengen en ook iets met die ideeën te gaan doen.

Schrijf je ze nog niet op? Dan ga dat vanaf nu zeker doen!

Allereerst ga ik ervan uit dat je dat doet: je ideeën opschrijven in een speciaal notitieboek. Of dat nu alleen voor die ideeën is of ook voor andere aantekeningen, dat maakt niet uit. Doe je dat nog niet, dan bestel je vandaag nog een fijn notitieboek natuurlijk. Dat kan bijvoorbeeld via deze link.

En dan? Want je bent ook gewoon aan het werk natuurlijk. Dus hoe pak je die ideeën dan op?
Als je net als ik blogt voor je bedrijf, dan kun je die ideeën prima gebruiken voor je blogs. Maar ook voor video’s, stories en andere content natuurlijk. Soms hoef je niets anders te doen dan het boekje openslaan en kijken wat je tegenkomt. Maar dat kan ook anders.

Maak categorieën die horen bij je producten of diensten

Als je een plan hebt voor je bedrijf, dus je weet waar je je op richt – welk doel je wil bereiken, dan heb je ook bepaald wat je daarvoor dan gaat doen. Daarmee bedoel ik dat je hebt bepaald welke producten en diensten je wanneer aandacht gaat geven. Bij die producten of diensten hoort bepaalde content. Een bepaalde categorie bijvoorbeeld. Even een voorbeeld van mij: als ik 100 dagen Schrijfgeluk in de picture wil zetten, gaat het over de kracht van schrijven en het maken van tijd voor jezelf. Nu ik de ContentClass Inspirerende teksten schrijven in de picture wil zetten, gaan mijn blogs over het schrijven van teksten voor je bedrijf (behalve deze dan). Dat zijn categorieën.

Pak nu je dit eens een vel papier, zet je producten en diensten eens op een rij en bedenk dan eens wat voor categorie past bij ieder product of dienst. (Let op: heb je een uitgebreide webwinkel, dan is die al in categorieën verdeeld, die verdeling helpt je al.) Het kan zijn dat ze dicht bij elkaar liggen, maar er is altijd een nuanceverschil aanwezig en te vinden.

Werk met een kleur per categorie

Als je de categorieën hebt bepaald, dan pak je je notitieboek erbij en dat blader je blad voor blad door. Geef de categorieën een kleur, of maak een overzicht in Excel, wat je fijn vindt. Maak van elke categorie een kolom. En geef dan in je notieboek elk idee de kleur van de categorie waar het onder valt. Werk je in Excel, dan tik je het onderwerp in de kolom onder de categorie waar die bij hoort.

Neem op vaste momenten de tijd om je notieboek bij te werken

Wanneer je deze oefening elke week of elke maand doet, dan schep je orde in alle ideeën. En dat geeft je opnieuw rust. Het opschrijven in het notitieboek geeft al rust, nu geeft het regelmatig ordenen van de ideeën rust.

Ik ben heel benieuwd of je deze manier uit gaat proberen. Laat je weten hoe het bevalt?

Lieve groet, Marianne

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Tips, inzichten en wijsheden ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: