Privacybeleid

Wat leuk dat je op mijn website bent! Natuurlijk laat je daarmee zonder dat je het misschien in de gaten hebt, sporen achter. Misschien schrijf je je zelfs in voor mijn nieuwsbrief of blogs!
In deze verklaring geef ik aan hoe ik met jouw sporen omga.

Ik ben Marianne Canters, eigenaresse van dit domein https://www.tekstgericht.nl. Mijn bedrijf is Tekstgericht (Waleweinlaan 4, 5665 CK Geldrop) en dit is mijn privacybeleid.

Privacybeleid Tekstgericht
Hoe ga ik met jouw persoonsgegevens en privacy om? Wat gebeurt ermee? Hoe bewaar ik ze? Met welk doel?

Nieuwsbrief – Mariannes Mail

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan vraag ik alleen om je naam en je mailadres. Deze gegevens worden puur voor de nieuwsbrief gebruikt en geregistreerd in Mailchimp, het programma dat ik gebruik om nieuwsbrieven te versturen. Als je eerder mee hebt gedaan aan een schrijfchallenge, op een bepaalde manier met mij samen hebt gewerkt of hebt aangegeven de nieuwsbrief te willen krijgen via Facebook, ontvang je de nieuwsbrief ook.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Je ontvangt dan een bevestiging van de uitschrijving en zult geen nieuwsbrief meer ontvangen, behalve als je je opnieuw inschrijft om deze toch te ontvangen. Binnen 24 uur verwijder ik je mailadres van de lijst.

Bloginschrijvingen – winkelen – samenwerken

Schrijf je je in om op de hoogte te worden gehouden wanneer er een nieuw blog online komt, dan is alleen je e-mailadres nodig. Dit wordt apart geregistreerd in WordPress, het programma waarin mijn website is gebouwd. Als je je weer afmeldt, worden je gegevens meteen verwijderd.

Wanneer je bij mij een dienst afneemt of product koopt in de webwinkel, worden je naam- en adres- en mailgegevens aan mij doorgegeven. Verder betaal je via Ideal, dus ook je bankrekeningnummer is bekend. Daarmee betaal je aan mijn bankrekening. Je kunt ook je betaling zelf overschrijven.
Deze gegevens zijn nodig om de betaling tot stand te laten komen en om jouw factuur te maken. Vanwege de boekhoudkundige bewaarplicht worden deze gegevens 7 jaar bewaard in mijn administratie.
Heb je vragen over de producten of betaling, neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail mij: de gegevens staan onder aan dit beleid.

Wanneer wij samenwerken, ontvang ik je naam-, adres- en mailgegevens + je telefoonnummer. Dit gebeurt ook wanneer we mogelijkheden tot samenwerken bespreken; vaak komen die naar mij toe al in je mail. Deze gegevens bewaar ik in mijn eigen administratie.
Verder registreer ik puur de noodzakelijke gegevens die de Belastingdienst nodig heeft (factuurvereisten), zodat ik de facturen kan opmaken zoals vereist is.

Je gegevens worden nooit verkocht aan anderen. Ik deel je gegevens met derden uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:

– bank, vanwege de verwerking van betalingen

– belastingadviseur en belastingdienst, vanwege inzage in facturen met adresgegevens

– websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren

– nieuwsbriefsoftware, voor de digitale nieuwsbrief

– Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens website

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelt WordPress de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen. Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je die gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Cookies en analytics

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of  je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit is puur voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Het moment dat je over mijn website surft registreert Google Analytics je bezoek.

Deze website gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Google Analytics analyseert het bezoek- en klikgedrag op deze website. Google slaat deze informatie op, op zijn servers in Amerika. Hij verwerkt dit in rapporten over het functioneren van mijn website. Het enige dat gebruikt is het IP-adres, en dat staat alleen In Google Analytics door Google geregistreerd. Op de website van Google en Google Analytics vind je hun privacybeleid.
Google kan deze gegevens alleen vrijgeven als hij daartoe wordt verplicht.

DATABEVEILIGING

Het beschermen van je gegevens is een serieuze zaak. Ze worden niet online opgeslagen. Mijn computer is met passende en doelmatige maatregelen beveiligd en de website is bijna beveiligd met het SSL-certficaat.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Je rechten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door mij en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar marianne@tekstgericht.nl. Ik wil  wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Contactinformatie

Tekstgericht, Marianne Canters, Waleweinlaan 4, 5665 CK Geldrop, 06-42515104
mailadres: marianne@tekstgericht.nl