Schrijven geeft kracht én meer …

Schrijven geeft kracht én meer …

Ik ontving deze week een prachtige mail en ik geef je er een klein stukje uit:

“(…) ik zoek allerlei redenen waarom mijn leven ineens wat lichter is? Ik besef dat ik wat positiever (…) in het leven sta. (… ) Dus ja, ik ben super blij dat jij op mijn pad kwam. Door te schrijven krijg ik eindelijk tijd om aan mezelf te werken, en zo leer ik ook mijn positieve kanten kennen. Laat ons zeggen dat ik mezelf al een klein beetje liever zie, laat die vragen maar komen dus.”

In de highlight ‘Wat dan?’ op mijn Instagramaccount, staat nog een mooie review die ik gisteren heb ontvangen, over hetzelfde programma. Beide reviewschrijvers doen mee aan mijn programma 100 dagen Schrijfgeluk. Bijna wekelijks ontvang ik wel mails van deelnemers die altijd positief zijn. Het programma doet iets met je. Maar wat is dat dan?

Elke dag schrijven

De lieve vrouw (van de review die je net las) was op het moment dat ze me mailde op dag 33 van 100 dagen Schrijfgeluk. De vrouw van de review op Insta op dag 30.
Wat alle deelnemers doen, is dagelijks schrijven. Ieder op een eigen manier, maar wel vanuit de basis: de vraag die ik stel. Ik stel 100 dagen lang een vraag. En wat het succes nog gaver maakt (voor mij) is dat veel van de ondernemers die hieraan meedoen, het dagelijks schrijven ook vasthouden als de 100 dagen afgelopen zijn. Wat is dat ontzettend fijn: daar gaat het me uiteindelijk om. Met 100 dagen wil ik écht het geluksgevoel vergroten … Dát is wat het programma doet.

Elke week stappen er mensen in die de 100 dagen gaan gebruiken als de start van de dag. Een moment voor zichzelf, voor ze de dag ingaan. Soms lastig te pakken, dat moment, omdat het bed nog zo warm is. Of omdat de kinderen ook ineens vroeg wakker zijn en je aandacht vragen. Soms lastig te pakken omdat je brein je vertelt dat je andere dingen moet doen die veel belangrijker zijn en dat dit schrijven eigenlijk niet echt ergens op zou slaan. Logisch. Je doet iets wat totaal nieuw is voor dat brein. En verandering is lastig, dus gooit het bezwaren op. Maar als je die aan de kant weet te zetten, dan ontstaat er iets heel moois …

Moment voor jezelf en je groei

Het dagelijks schrijven is een dagelijks moment voor jezelf. Voor jezelf, de pen en het papier. Het vertraagt je. Het schrijven maakt je meer mindful, om maar een trendy term te gebruiken. Het is als yoga voor je brein. Het zet de dag voor je uiteen. Het geeft antwoord op wat rondgaat in je hoofd. Het ruimt op en geeft inspiratie en ideeën.

Het is een van de belangrijkste tools voor persoonlijke groei. Het geeft je aan waar je op vastloopt doordat je boven een situatie uitstijgt, of je pluist het juist verder in de diepte uit, net zo lang tot je daar komt waar je wezen moet. De 100 vragen zijn bedoeld om je op gang te brengen, om je ‘aan’ te zetten. Om je te laten wennen aan het daadwerkelijk nemen van dat moment voor jezelf. Om jezelf te onderzoeken, waar je staat. Om stil te staan bij waar je staat, waar je vandaan komt én waar je naartoe wil gaan.

Als je ondernemer bent, speelt je bedrijf hierin automatisch ook een rol. Dat is namelijk waar jij je waardevolle tijd in stopt. Onderzoek je jezelf en waar je staat, neem je je bedrijf hierin mee. Zo maakte ik door dit dagelijks schrijven de sprong van tekstschrijver in opdracht naar een online ondernemerschap als schrijfcoach en contentstrateeg. Ik ontwikkelde en startte vanuit die pagina’s de Keukentafel (het tweede bedrijf van mij en mijn vriend, waar we kookworkshops gaven – nu i.v.m. corona even niet). Het idee voor de uitgeverij waar ik nu mee bezig ben, kwam uit deze pagina’s, en nog veel en veel meer.

Verliefd

Iedere keer als ik een mail krijg, zoals het voorbeeld waar ik dit blog mee begon, dan voel ik mijn hart een extra bons maken. Het voelt een beetje alsof ik verliefd ben dan, omdat ik me intens blij voel, want dat is waarvoor ik dit programma heb gemaakt. Met 100 dagen Schrijfgeluk zet ik een luikje open, dat je hoofd en je hart met elkaar verbindt. Dat je op een andere manier naar buiten laat kijken, naar hoe het nu is, naar hoe het was en hoe het wordt. Dat je laat kijken naar jou én je bedrijf, met pen en papier …Het zorgt ervoor dat je jezelf verrast, dat je de dingen anders gaat bekijken en inderdaad (nog) meer liefde gaat voelen, voor alles wat je doet én wie je bent …

Meedoen met 100 dagen Schrijfgeluk?
Schrijf je dan hier in.

Heel veel Schrijfgeluk, Marianne

PS: al eens meegedaan? Wat let je om de mails er nog eens bij te pakken?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: