Schrijven maakt gelukkig!

Elke dag schrijven brengt iets speciaals, ik blijf het steeds herhalen. Dagelijks schrijven hielp mij herstellen in een periode waarin ik erg depressief was. En dat dat geen wonder is, is nu wetenschappelijk bewezen: schrijven maakt gelukkig!

Er zijn meerdere onderzoeken naar gedaan, en het magazine ‘Schrijven magazine‘ besteedde er in haar nieuwste uitgave aandacht aan. Ik geef je een kleine weergave van de resultaten die uit de onderzoeken (en in het artikel) naar voren kwamen:

– Wie schrijft, benoemt vaak emoties en ordent ervaringen: activiteiten die de hersenfuncties stimuleren en een stabiliserende werking hebben op de geest.
– Schrijven zorgt er op de langere termijn voor dat ons brein bij stressvolle situaties minder van het stresshormoon cortisol aanmaakt. We worden er dus écht blijer van.
– Mensen die schrijven over emotionele onderwerpen blijken na het schrijven in een betere lichamelijke en psychische toestand te verkeren … (onderdeel van test met 2 groepen).

– Op de lange termijn zijn de voordelen o.a.:
• lagere bloeddruk
• beter functionerend immuunsysteem
• beter werkgeheugen
• betere lever- en longfunctie
Dit is echt een hele kleine weergave van delen uit het artikel. Je kunt het complete artikel lezen in Schrijven Magazine, Jaargang 23, nr. 1 februari 2109.

Voor mijn verjaardag maakte ik een gratis e-book met 23 schrijfoefeningen. Nu je dit hebt gelezen, is er geen reden meer om dit boek niet te downloaden en met mij 23 dagen te gaan schrijven … Dus … download het boek vandaag nog. Vanaf vandaag kom ik namelijk elke dag in mijn story’s terug op dit e-book en de oefeningen die ik bedacht!
Ook ik doe dus lekker mee.

Ik begin er vandaag aan mee. Doe je mee?
Download het gratis boek nu!

Liefs en schrijf ze, Marianne
Behalve dit e-book heb ik nog iets moois gemaakt. Je kunt namelijk ook deelnemen aan 100 dagen Schrijfgeluk. 100 dagen Schrijfgeluk is een programma dat ik heb ontwikkeld voor iedereen die nog intenser wil ervaren wat dagelijks schrijven met je doet en welke deuren het voor je opent. Lees snel meer op 100 dagen Schrijfgeluk.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ContentClass 28 januari; Inspirerende teksten schrijven

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën

Orde brengen in ideeën Als je eenmaal op de frequentie zit waar de contentideeën om de haverklap binnenvallen, dan kan dat best overwhelming zijn. Zoveel ideeën om in content uit te werken, maar so little time. Maar goed, je schrijft ze allemaal op. En wat dan? Ik...

Pit in je blog

Pit in je blog

Pit in je blog Hoe zorg je ervoor dat je pit in je blog krijgt? Niemand leest een lang blog helemaal door zonder dat het pit heeft. Wat is pit? Voor mij betekent pit dat het blog steeds opnieuw iets in de lezer raakt, waardoor hij echt door wil lezen. Iets wat steeds...

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: