Stap in die auteursrol

Stap in die auteursrol!

Heel veel ondernemers willen een boek schrijven. Ook heel veel ondernemers kijken daar tegenop. Want ja, poeh: auteur ben je niet zomaar, wel? Er zijn wat leuke tips en trucs die je kunnen helpen om in die auteursrol te stappen. Om je meer ook als die auteur te laten voelen. Ik geef er je 5.

1. Ontwerp de kaft

Neem eens de tijd om gewoon voor jezelf de kaft te ontwerpen, bijvoorbeeld via Canva. Zoek foto’s uit via Unsplash, speel met lettertypes voor de titel. Al je blij bent met het resultaat dan print je het uit op het formaat dat je graag wil dat je boek gaat zien. Pak een boek uit je boekenkast en kaft die dan met jouw zelfgemaakte kaft. Leg dat boek op je werkplek, zodat je er steeds naar kunt kijken. Op die manier gaat het eindresultaat steeds meer leven in je hoofd. Voor je aan de slag gaat, lees ook de volgende 2 tips.

2. Schrijf de tekst die op de achterkant moet komen

Ook onderdeel van die kaft. Door de achterkant te schrijven, laten we beginnen met zo’n 200 woorden, dwing je jezelf tot een uitnodigende kern te komen. Hoe kun je het boek dat jij wil schrijven zó beschrijven dat je het bij wijze van spreken niet zou kunnen laten liggen in de boekwinkel? Schrijf ook meteen het stukje dat over jou gaat als auteur. Wat zou jij over jezelf willen lezen, dat je denkt: Woo, hier heb ik te maken met een expert!

Tip: vind je het lastig dit op te pakken, pak dan een paar boeken die jij goed vindt, misschien wel als voorbeeld ziet, en gebruik die beschrijvingen als inspiratiebron.

3. Zoek de foto voor op de achterkant of laat er alvast een maken

Dat laatste is ook gewoon tof om te doen. Laat meteen een nieuwe fotoreportage maken. Zo heb je meteen nieuwe foto’s voor op je website 😉 Een foto die je expertise uitstraalt, die laat zien wie je bent. Speel ermee als je die kaft gaat ontwerpen. Welke foto staat er het mooiste bij?

4. Regel je meest ideale schrijfplek

Als je droomt van een boek, kun je je jezelf ook al schrijvend zien zitten. Ik kan me voorstellen dat als jij denkt over het schrijven van een boek, dat je dus ook een idee hebt van waar je wil gaan zitten als je schrijft. Hoe zie je dat voor je? Een hutje op de hei waar je je terugtrekt? Een hotelkamer op Bali? Een fijne werkkamer in huis? Gewoon je keukentafel? Zorg ervoor dat je dat hutje gaat boeken. Die werkkamer regelt, die plek pakt aan de keukentafel. Zet er bloemen op, maak het gezellig zodat je steeds zin hebt om te schrijven. Trek jezelf terug in je tuinhuisje. Als je maar de plek gaat pakken waar je stiekem aan denkt.

5. Bedenk een schrijfritueel

Het opstarten van het schrijven kan vanuit een ritueel. Voor veel bekende en minder bekende schrijvers werkt dit. Door een ritueel voor jezelf te bedenken en in te zetten, maak je jezelf klaar om te gaan schrijven: bereid je je als het ware voor. Ik heb er vaker over geschreven, bijvoorbeeld in Een schrijfritueel. Zinvol?… Het geeft je meteen wat ideeën.

Deze 5 stappen zijn samen een manier om in je (nieuwe) rol als auteur te stappen, zodat je steeds meer in jezelf als auteur gelooft. Er zijn zoveel prachtige ondernemers met wereldveranderende wijsheden in zich hebben en die daarom graag een boek willen schrijven. Alleen doen ze dat niet omdat ze denken dat zij dat niet zouden kunnen! Iedereen kan schrijven, zeg ik altijd. En jij dus ook. Pak deze 5 stappen op. Kies een fijne schrijfcoach uit (ik ken nog wel een hele leuke!) en stap in die rol. Begin.
En dan volgt de rest (bijna) vanzelf.

Veel schrijfsucces, Marianne

PS: zoek altijd een goede ontwerper die uiteindelijk jouw kaftontwerp volgens de juiste eisen kan opmaken. Deze kaft is puur voor jou!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert
Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: