Stop je uitstelgedrag

Stop je ‘uitstelgedrag’

Een van de ondernemers die ik coach, ik noem haar hier even Monique, heeft een coachingpraktijk. Ze heeft een paar fijne klanten waar ze graag mee werkt, maar die hebben hun traject bijna afgerond. En dan staat ze met lege handen.

Wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het liefste had ze een wachtlijst gehad van mensen die met haar willen gaan werken, maar dat is niet het geval. Het ergste van alles is dat ze wel in verschillende marketingcursussen heeft geïnvesteerd, die haar hierbij konden helpen.  Ze volgde de cursussen best wel trouw, was actief in ‘de lessen’, maar vervolgens deed ze er he-le-maal niets mee.

Niets.

En nu dreigt er een probleem te ontstaan.

“Ik heb last van uitstelgedrag, denk ik.” Dat tikt ze in een mail naar mij. “Maar waarom?”

Ze stelt de vraag aan mij. En ook ik vraag het me af.
Want haar uitstelgedrag, áls het dat is, gaat ervoor zorgen dat ze straks de huur van haar huis niet meer kan betalen en dat ze in allerlei regelingen moet stappen om ervoor te zorgen dat ze toch haar hoofd boven water kan houden.

Heel eerlijk, ik moet er niet aan denken dat ik de hypotheek van mijn huis niet meer kan opbrengen. Het beeld van een leven in een kartonnen doos op straat, en mijn dochter die bij haar vader woont, doemt al snel bij mij op. Dat wil ik nooit en te never. En ik weet dat er maar één is die hiervoor moet zorgen.
Dat ben ik.
Ik moet die verantwoordelijkheid nemen. En ik neem die ook.
Uitstellen is geen optie. Uitstel van executie wel.
Uitstelgedrag brengt niets. In actie komen wel.

Denkend aan de vraag die Monique mij stelde, kijk ik naar wat ik dan anders doe. En wat haar misschien kan helpen (en jou, als je je hierin herkent).

Elke dag stel ik mezelf de vraag: wat kan ik vandaag doen om ervoor te zorgen dat mijn mensen graag met mij willen werken? Wat kan ik delen? Waar kan ik het delen? En dát is wat ik die dag zeker ga doen. Om daar input voor te krijgen, gebruik ik de wensen- en dromenlijst van mijn ideale klant, mijn lievelingsmens. Elke dag kijk ik naar die lijst en vraag ik me af: wat zou Lisa vandaag fijn vinden om te lezen? Om van mij te horen?

Ik spreek een call af met Monique.

Ze ziet er moe uit en lijkt een onverschillige houding te hebben. Niet heel gemotiveerd. Ik vraag haar wat er gaat gebeuren als ze niets verandert. Ik vraag net zo lang door tot ze het voelt. De angst die actie tot noodzaak maakt. Daarna maken we samen een wensen- en dromenlijst van haar klanten. Er lijkt iets te veranderen in haar. Vanaf dat moment pakt ze elke dag de lijst er erbij om van daaruit content te schrijven. Hoe moe ze zich ook voelt. Hoe zeer ze ook van zichzelf baalt.
Ze voert haar mailfrequentie op (ze heeft een mooie lijst met geïnteresseerde mensen).
Langzaam maar zeker beginnen de mensen te reageren.
De telefoon gaat rinkelen. Ze voert kennismakingsgesprekken en krijgt er weer zin in. Haar vertrouwen begint weer te groeien. Haar stem wordt enthousiaster. Met als gevolg dat ze weer meer begint te lachen. Wat haar aantrekkingskracht vergroot. Ze begint er weer zin in te krijgen en pakt door. En dan stappen de nieuwe klanten in. Ik ben trots. Megatrots.

Monique heeft een mooie wachtlijst nu. Waar steeds meer mensen op komen te staan.
Ze is klaar om een nieuw level in te gaan, waar ze heel veel zin in heeft. Want ze wil graag al die mensen kunnen bedienen …

Maar wat deed ze nou?
In mijn ogen heel eenvoudig.
Monique nam haar verantwoordelijkheid en kwam in actie.
En dat werd enorm beloond.

Dit is de enige manier waarop het kan.
En het wordt altijd beloond.
Misschien niet op de manier waarop je het verwacht. Maar beloond wordt het zeker.

 

 

Lieve groet, Marianne

Heb jij al een wensen- en dromenlijst van je klant gemaakt? Die jou steeds opnieuw van input voorziet en op basis waarvan jij prachtige content maken kunt? Deze lijst is onderdeel van de VIP-dag Contentstrategie. Ook wanneer jij 1 op 1 gecoacht wil worden bij het voeren van de marketing van je bedrijf, gaan we hiermee aan de slag.
Meer weten? Mail me meteen en we maken een afspraak.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Wat je woorden doen met jou

Wat je woorden doen met jou

Wat je woorden doen met jou Als schrijfcoach ben ik natuurlijk heel veel bezig met taal en taalgebruik. Maar niet alleen schriftelijk. Ook mondeling. Als je mij al even volgt op Instagram, dan weet je ook dat spiritualiteit (of energie) en de Law of Attraction in mijn...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: