Top 10 boeken business & persoonlijke ontwikkeling

Top 10 boeken business & persoonlijke ontwikkeling

Als ondernemer en als mens jezelf blijven ontwikkelen, kan op veel manieren. Een van de manieren die ik fijn vind is het lezen van boeken die passen bij de fase waar ik op dat moment in zit, als ondernemer met mijn bedrijf, en als mens. Ik geef je graag mijn huidige top 10, zodat jij kunt kijken of er ook een boek bij zit dat jou op dit moment past.

Mijn business en mijn ‘zijn’ zijn met elkaar verweven. Elk nieuw level vraagt weer om nieuwe input en kwaliteiten van mij. Die ik niet per se al standaard in huis heb. Vandaar dat ik businessboeken en boeken over persoonlijke ontwikkeling bijna altijd wel op de tafel heb liggen.

Ik geef ze in random order, omdat ze allemaal op hun beurt moois brengen.

 1. Spreek als Ted, Carmine Gallo
  Dit boek geeft de 9 ingrediënten die de beste TED-talks gemeen hebben. De auteurs is communicatiecoach en zijn bevindingen komen dus vanuit die achtergrond. Ik lees vanuit mijn specialiteit: tekst. Hoe je tekst ook overbrengt: deze wordt altijd eerst geschreven. Hoe meer jij vanuit je core en je drive schrijft en deelt, hoe sterker jij ook zult zijn als spreker. Dus deze ingrediënten zijn op alle manieren voor jou (en mij) uitermate interessant.
 2. The big Leap, Gay Hendricks
  Er zijn verschillende barrières die je kunnen tegenhouden om je volledige potentieel te benutten. Wil jij je volledige potentieel benutten, dan leert de Big Leap je hoe je dit kunt doen. Je ontdekt ook welke barrières kunnen spelen. Door dat voor jezelf inzichtelijk te maken, zul je ook ontdekken hoe je wel voor je volledige potentieel kunt gaan. En let op; ook hij legt (net als ik) de link tussen jezelf zo veel en zo vaak mogelijk goed voelen.
 3. De Alchemist, Paulo Coelho
  Het lijkt ‘een gewoon verhaal’ te zijn. Daar ligt dan ook het talent van Paulo, in al zijn boeken. Het lijken verhalen, maar het zijn puur universele levenswaarheden die hij deelt. “Waar je hart is, is ook je schat.” Vergeet dat niet. Een onmisbaar boek als persoonlijke ontwikkeling ook bij jou hoog in het vaandel staat.
 4. Happy Money, Ken Honda
  Er zijn meer boeken geschreven over geld, maar dit is ook een aanrader. Geld is meer dan alleen een papieren (of een digitaal) betaalmiddel. Er hangt een enorme energie om geld heen. Paniek, angst, zorgen. Maar ook vertrouwen, liefde en rust. Het grootste deel van de mensen associeert geld met die negatieve energie. Dat kun je veranderen. Ken Honda vertelt je hoe je relaxt kunt worden als het gaat om geld.
 5. The artist way, Julia Cameron
  Sorry, ik lijk je met mijn fan-zijn soms dood te gooien. Dit boek MAG niet ontbreken. Het is een boek dat je heelt. Ik kan het niet anders zeggen. Als je geblokkeerd bent, op wat voor manier dan ook, waardoor je het lastig vindt om te doen wat je eigenlijk wil doen, dan helpt Julia je met dit boek die blokkade op te heffen. Bij mij deed ze dat zeker.
 6. Think and grow rich, Napoleon Hill
  Mag bij jou als mens en ondernemer oprecht niet ontbreken. De ‘klassieker der klassiekers’ als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en succes. De inhoud is tijloos en universeel. Het geeft je de strategie en formule van een succesvol en voldaan leven. Het leven ligt namelijk wél in jouw handen en dit boek laat je zien op welke manier dat dan is. “I am the master of my faith, I am the captain of my soul.”
 7. Begin met het waarom, Simon Sinek
  De Gouden Cirkel van ondernemen. Het gaat over je ‘why’. Je waarom je doet wat je doet. En waarom juist die waarom zo aantrekkelijk is voor anderen. Simon Sinek bespreekt inspirerende leiders en andere voorbeelden en laat je zien hoe zij hun ‘why’ gebruiken om tot stand te brengen wat ze te stond willen brengen.
 8. Moeiteloos ondernemen, Martijn Meima
  Met als ondertitel: 6 succesversnellers voor de intuïtieve ondernemer. Dit boek was voor mij thuiskomen. Wat ik daar las is hoe ik werk. Zonder dit ooit een naam te hebben gegeven. Dit is hoe ik het doe en dat heet dus ‘intuïtief ondernemen’. Dit is waar ondernemen moeiteloos wordt. En waar ik het wel eens heb over ‘onderstroom’, waarbij ik dacht: ‘ik moet het iets noemen, en weet geen ander woord’, noemt hij het precies hetzelfde. Bizar bijna.
 9. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen R. Covey
  Hoe verbeter je bewust de kwaliteit van je werkende leven en je privéleven. Hoe ga je fijner met anderen om én met jezelf? Het werd verkozen tot het Beste Managementboek ooit. Maar ik vind dat het boek echt verder gaat dat dat. Het is meer dan een managementboek. Niet voor niets raden ook de grootste levenskunstenaars dit boek vaak aan.
 10. Human Design, Guido Wernink en Sarah Leers
  Het Human Design system is een systeem dat uitgaat van het feit dat je mogelijkheden en grenzen als zijn vastgelegd bij je geboorte. Zo staat het op de achterkant. Met het boek kun je je blauwdruk (online) gratis opvragen en kun je dus herleiden hoe jouw design eruitziet. Belachelijk indrukwekkend kloppend. Een bevestiging van veel. Een verheldering van veel. Een begrijpen waarom je bent zoals je bent en doet zoals je doet. En wanneer je dat weet, weet je ook hoe jij ervoor kunt zorgen dat je vanuit je design kunt gaan leven.

Dit is mijn huidige top 10. Een aantal zijn nieuw verschenen en een aantal staan er al langer in.

Ik ben heel benieuwd of je al boeken kent en hoe jij die vond, of dat er boeken zijn die jij nu gaat bestellen en lezen. Laat het weten in een reactie hieronder. Ook als je nog een leestip hebt voor mij! Altijd blij mee.
En als je deze week nog bestelt voor 15 euro of meer, krijg je het boekenweekgeschenk er ook nog bij!)

 

Heel veel leesplezier, Marianne

PS: alle linken zijn affiliatelinken. Niets spannends. Het betekent alleen dat ik vanwege mijn tip aan jou een klein percentage van Bol ontvang.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek Wanneer je hard aan het werken bent voor je boek, liefst met een professional erbij ;-), dan komt er ook het moment dat je je boek een proefronde gaat geven. Je laat het lezen door een aantal proeflezers. Proeflezers geven je feedback over hoe...

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel Als zzp'er zoeken we er allemaal naar. Die Gouden Marketingregel. Die regel die zegt: als je dit doet, dan heb je instant succes. Als je de nieuwsbrieven op die manier schrijft, als je je funnel op deze manier bouwt, als je in je salespage...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: