Van betekenis zijn met je bedrijf

Van betekenis zijn met je bedrijf

Wat is de ware intentie achter je business? Als ik kijk naar alle klanten die ik de afgelopen jaren heb geholpen met coaching of een van mijn trainingen, dan is het: van betekenis zijn. Van betekenis zijn voor anderen, met de expertise die je in je hebt en vanuit de passie die jij voelt.

De nu volgende tekst is ook ingesproken en te luisteren op SoundCloud. Wil je deze liever luisteren, dan click je op de button onderaan dit artikel.

Met deze boodschap wil ik je terugbrengen naar die intentie, zodat je die mee kunt nemen, dit nieuwe jaar in. Want aan die intentie verandert niets, wat er ook op je pad komt of is gekomen.

Jouw intentie is de ruwe diamant van je bedrijf

Ik ga je vertellen hoe goed het is om die ruwe diamant te laten zien en welke voordelen je hebt om dat ook te kunnen doen. Welke mogelijkheden je tot je beschikking hebt.
Ik ga je ook laten zien dat het soms lastig is – en dat er dingen kunnen zijn die je tegenhouden. Ik noem het even bewust ‘dingen’ omdat je ze soms voelt en niet eens benoemen kunt.
Ik ga je ook vertellen hoe je ervoor kunt zorgen dat je die diamant toch kunt slijpen en polijsten waardoor die makkelijker naar de oppervlakte kan komen.

Voelt het alsof ik spreek tegen jou? Dan lees zeker verder.

Als dit aanspreekt dan draagt jouw ruwe diamant in zich, dat je iets voor een ander betekenen wil.  Misschien niet eens alleen voor die ander, misschien zelfs ook voor het grotere geheel. Vanuit de gedachte dat als je voor die ander van betekenis bent, je dan ook bijdraagt aan dat grotere geheel.

Wat jaag jij na en waarom?

Ik geloof, dat naarmate je ouder wordt, die intentie, dat van betekenis zijn, oprecht van betekenis zijn, veel belangrijker voor je wordt dan het ooit is geweest. Dat is in ieder geval bij mij zeker zo. En ik ben bijna 49, nog niet op de helft, dus ik voel dat er nog veel moois op deze manier is te gaan. Misschien is het mooi om daar eens over na te denken voor jezelf. Hoe is dat bij jou? Wat jaag je na en waarom?

Jouw diamant laten zien is het enige wat je hoeft te doen om van betekenis zijn. Dat is hoe je je ware intentie uit. Hoe je die intentie leven geeft. Jouw diamant laten zien. Hoe vaker jij die diamant laat zien, erover vertelt, deze inzet om te laten stralen, hoe meer jij die intentie voelt en draagt. Hoe beter en fijner jij die bijslijpt en polijst. Hoe dichter je komt bij misschien zelfs wel dat wat jij te doen hebt hier.

Het podium staat klaar

Het mooie van de wereld nu is dat je precies hiervoor bijna geheel gratis een podium tot je beschikking hebt. En dat weet je. Dat podium bestaat uit je website en je social media. In de wereld anno nu is het mogelijk om duizenden mensen te bereiken vanuit jouw diamant. Mét jouw diamant. Jouw podium bestaat uit allerlei mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. YouTube, FB, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter en misschien mis ik er zelfs nog.
Dat zijn voordelen die de afgelopen jaren zijn gecreëerd. Die podia zijn er. Je hoeft het maar te kiezen, maar een of allemaal, whatever: door het kiezen poets  je diamant al op. Je geeft je intentie al de ruimte om er te zijn. Jouw website is de poort die het aller dichtste bij je staat, waar jij het meeste invloed op hebt. De poort waardoor die ander zich echt gaat verbinden met jou. Omdat die voelt dat jouw intentie oprecht is. En omdat die weet dat je past bij hem of bij haar. Hij weet dat jij van betekenis bent. Want dat ben je ook. Als je dat maar laat zien.

En zo kom ik  op het stuk waar het lastig kan zijn om dit te doen, dat podium pakken, die diamant laten zien. Wat je hierbij tegenhoudt. Dingen die je niet eens zo bewust benoemen kunt.
Ik begin met de meest lastige – je wil dat podium wel pakken, maar je weet niet hoe. En dus ga je aan de slag met techniek. En gelukkig kun je die voldoende vinden om je heen. Je bouwt jezelf in die informatie in. Voor jij goed van betekenis kunt zijn, moet je wel weten hoe het werkt allemaal.

Geef ruimte aan je intentie zodat die kan groeien

En wat dan áls je dat weet? Hoe geef je er dan woorden aan? Er spelen namelijk ondertussen nog veel meer dynamieken die je tegenhouden. Want ja, er woorden aan geven? Dat podium pakken? Hoezo dan? Wie ben jij dat je denkt dat je daar goed genoeg voor bent? Ben jij zelf wel waardevol genoeg om op dat podium te gaan staan? In hoeverre sta jij jezelf toe om die diamant er vol vertrouwen te laten zijn, die intentie te voeden? En als je dan de moed hebt gevonden, wat gaan anderen dan zeggen en doen? Bij de gedachte alleen al zakt de moed je in de schoenen.

Het is allemaal al zoveel, er loopt veel, er is veel te doen. En zo hou je je intentie klein. En bij jou. Terwijl je er misschien wel van droomt voor veel meer mensen van betekenis te zijn dan nu.

Het lijkt een soort wiel te zijn, waar je in beweegt, die je steeds even moed geeft naar boven lift, en je vervolgens weer laat zakken. Op deze manier blijft het van betekenis zijn dat jij zo graag wil, vanuit jouw passie en met jouw expertise, ergens in jou zitten. Waar het af en toe opwakkert. Kietelt, Als een vuurtje, dat ook af en toe dreigt uit te gaan. De ruwe diamant blijft zo in de grond, en blijft dus verborgen … terwijl dat is wat je dus niet wil.

Hoe pak je dat nu anders aan? Hoe kun je die diamant gaan slijpen en polijsten waardoor die makkelijker aan de oppervlakte komt? En je intentie, jouw manier van bijdragen, de ruimte krijgt om ook echt van betekenis te zijn?

Hoe kun je die intentie ruimte geven?

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou zeggen; ga schrijven. Pak elke dag even tijd voor jezelf, met een mooi notitieboek. Een mega fijne pen. Pak er thee of koffie bij en schrijf. Schrijf op wat in je opkomt. Wat er speelt. Wat je wil doen. Wat je werkelijk wil betekenen. Speel elke dag met deze vraag. En zet jezelf op deze manier langzaam maar zeker aan. Dat is al slijpen en polijsten.

Leer jezelf kennen, oprecht kennen. Onderzoek wie je bent en wat je krachten zijn. Die krachten lieve luisteraar, die liggen in jou klaar – omdat ze hóren bij die intentie. Bij die diamant. Die zijn bedoeld om in te zetten. Onderzoek wat lastig is voor je en ga ook daarmee aan de slag. Daag jezelf uit en laat ondertussen zien wat je doet. Dát is hoe je mensen inspireert. Hiermee zorg je dat die diamant steeds meer naar boven komt. En hou dat vol, blijf dat doen – ook als het lastig wordt. Dit is namelijk hoe jij dat podium pakt.

Het is het aandacht geven aan die intentie. Het aandacht geven aan hoe jij van betekenis kunt zijn. Dat is waar jouw focus liggen mag. Wat kun jij vertellen en delen vanuit jouw expertise waar die ander blij van wordt? Meer dan dat is het niet. Vertel en deel, maak die ander blij. Zo slijp jij en polijst jij die diamant meer en meer. Terwijl jij ondertussen van betekenis bent. Meer en meer …

Pak aan wat je hier in tegenhoudt. Pak dat met beide handen vast. Vraag hulp als je dat nodig hebt. Doe het werk dat nodig is om te doen. Want de ware intentie achter je business is niet je businessding. De ware intentie achter je business is dezelfde die zit achter jou – in jou als mens.
Je business is puur een manier om die intentie te uiten. En daarmee voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te zijn. Dat is wat je wil, toch?
Geef daar aandacht aan.
En al het andere? Dat komt vanzelf.

Ik wens je een gelukkig, een gezond en megasuccesvol 2021.
Wees van betekenis, laat dat jouw intentie de essentie zijn.

Lieve groet,
Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Instagram Stories: waarom?

Instagram Stories: waarom?

Instagram Stories: waarom? Als je nog geen Instagram Stories in je marketingstrategie hebt opgenomen, omdat je je daar nog niet bewust in hebt verdiept, dan ga ik je nu 9 redenen geven waarom ik je adviseer dat wel te doen. Allereerst; ik ben groot fan. Ik maak al een...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: