Waarom een schrijfcoach?

Waarom een schrijfcoach?

Waarom zou je een schrijfcoach willen hebben? In dit blog geef ik je 3 verschillende redenen (in willekeurige volgorde). Even vooropgesteld, dit blog is gericht op zelfstandig ondernemers. De vraag is dus: waarom zou je als zelfstandig ondernemer een schrijfcoach willen hebben?

Je wil graag een schrijfcoach als:

1. je wil doorpakken op je vindbaarheid in Google

Ik hoor het je denken. Wat hebben die nu met elkaar te maken? Heel eenvoudig. Als zelfstandig ondernemer wil je graag gevonden worden, door mensen die op zoek zijn naar jou. Mond-tot-mondreclame en Google zijn de eerste hulplijnen hierbij. Dus wil je graag op Google worden gevonden. Als je wil doorpakken op je vindbaarheid in Google, is het regelmatig schrijven van blogs een van de strategieën die je kunt hanteren. Google wil namelijk heel graag relevante informatie geven aan haar zoekers. En heb jij blogs vol relevante antwoorden op de zoektermen die worden gebruikt, dan geeft Google jou hoger weer in de zoekresultaten. (Dit is een van de strategieën, er is meer waar Google naar kijkt. In het blog ‘Seo, Google en online zichtbaarheid’ lees je hier meer over. De link staat onderaan dit blog. Een schrijfcoach kan je helpen bij het schrijven van die blogs; denk aan het leren schrijven van lekker lezende teksten, niet alleen voor je lezer, maar ook voor de robot die de teksten indexeert.

2. Je een boek wil schrijven dat past bij jou, je bedrijf en je klanten

Een tweede reden waarom je een schrijfcoach zou willen hebben is omdat je de wens hebt een boek te schrijven. Een boek waar je volgers en klanten blij van worden. Dat verschil maakt. Dat echt van betekenis is. Een boek dat ervoor zorgt dat je wordt uitgenodigd te spreken op podia, dat artikelen krijgt in magazines en dat ervoor zorgt dat er een stoel voor je klaar staat in een talkshow. Maar het schrijven van een boek is een intensief proces. Helemaal als je dus ook een bedrijf draait én je een eigen boek wil schrijven en maken. Daarmee bedoel ik, een boek dat is zoals jij het voor je ziet en niet een boek dat volgens een standaardmethode die duizend anderen ook hanteren, wordt geschreven. Een schrijfcoach helpt je dat boek te realiseren, van a tot z.

3. Je opvallende, inspirerende en authentieke content wil delen op je website en op social media

Een derde reden waarom je een schrijfcoach zou willen hebben heeft alles te maken met zichtbaar willen zijn. Als ondernemer is zichtbaar zijn belangrijk, dat weet je. Daarom zit je ook op de verschillende socialmediakanalen: Linkedin, Facebook, Instagram. En natuurlijk post je daar interessante berichten. Alleen kan het zijn dat de reacties tegenvallen. Het kan ook ergens anders al lastig worden: wat moet je eigenlijk gaan schrijven dan? En wat als je wel weet wat je wil schrijven: hoe zorg je dat het niet hetzelfde bericht is als een collega in de markt schrijft? Hoe schrijf je inspirerend, aantrekkelijk, en authentiek? Op zo’n manier dat het opvalt? Ook hier komt de schrijfcoach om de hoek kijken. Die kan jou namelijk prima leren hoe jij dit doet op een manier die bij je past, op een manier waar je blij van wordt én die je oprecht onderscheidt van de anderen in je branche.

(Dit is ook waarom de business coach geen schrijfcoach is overigens; het zijn twee verschillende diciplines :))

Een goede schrijfcoach zorgt ervoor, of je nu voor een van de redenen kiest of alle drie, dat je jouw unieke verhaal en daarmee tone of voice gaat vinden. En dat je die inzet tijdens het schrijven en maken van je content, of dat nu is in je boek, in berichten op social of in je blogs. Drie hele belangrijke redenen waarom je voor een schrijfcoach zou willen hebben.
Op zoek naar een goede schrijfcoach? Look no further 🙂

I am here!

X Marianne

PS: Als schrijfcoach help ik je graag bij het schrijven van je teksten in het 1 op 1 traject Meaningful Marketing. Vraag een call aan om te zien of wij een match zijn samen.

PS2: Op zoek naar een schrijfcoach (en uitgever) voor je boek? Lees op Schrijfcoaching bij je boek wat ik voor jou kan betekenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek

Proeflezers voor je boek Wanneer je hard aan het werken bent voor je boek, liefst met een professional erbij ;-), dan komt er ook het moment dat je je boek een proefronde gaat geven. Je laat het lezen door een aantal proeflezers. Proeflezers geven je feedback over hoe...

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel

De Gouden Marketingregel Als zzp'er zoeken we er allemaal naar. Die Gouden Marketingregel. Die regel die zegt: als je dit doet, dan heb je instant succes. Als je de nieuwsbrieven op die manier schrijft, als je je funnel op deze manier bouwt, als je in je salespage...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: