Waarom website in eigen beheer?

Waarom website in eigen beheer?

Afgelopen zaterdag heb ik er de hele dag aan gewerkt: mijn eigen website. Ik werk bijna altijd zelf aan mijn website. Dat kan, omdat ik die zelf in beheer. Om 3 belangrijke redenen die ik graag met je deel. 3 redenen waar je niet direct aan denkt maar die wel heel goed zijn om te weten (en van daaruit te bedenken of het voor jouw website ook beter anders geregeld zou kunnen worden.)

Reden 1: direct een nieuw idee doorvoeren

Iedere keer als ik een idee krijg dat écht goed voelt (dat een gouden randje heeft), wil ik dat idee meteen doorvoeren. Ik werk het uit en maak er een pagina voor aan op mijn website. En soms is dat zelfs laat in de avond: ik voer het bewust meteen door. Dat kan niet als je afhankelijk bent van je webbouwer.. Ik hoor wel verhalen over dat het weken kan duren voordat iets op de website door de webbouwer is aangepast. Daar moet ik niet aan denken: dan is de magie van het moment en het idee helemaal weg. Nee, het moment dat je enthousiast ben over iets of je hebt een nieuw idee, dan moet je er ook op dát moment mee aan de slag gaan. Dat enthousiasme zit dan in de teksten en in de pagina die je bouwt Je wil dan dus dat je idee of aanpassing zo snel mogelijk online staat.
Je herkent wat ik zeg: pak je niet direct door op je idee, dan is de dag erna het gouden randje weg.

Omdat ik geen webgoeroe ben, heb ik wel een goeroe ‘achter de hand’. Een specialist die het programma waarmee ik werk (WordPress Divi) vanbinnen en vanbuiten kent. Zij heeft me wegwijs gemaakt in het hele systeem en me geleerd hoe ik dit allemaal zelf kan doen. En precies dat is wat zij met haar bedrijf, HelenHelpt, doet.

Helen is er voor die ondernemers die zijn zoals ik, die dus meteen door willen kunnen pakken op ideeën en van niemand afhankelijk willen zijn. Helen heeft meer redenen waarom ze vindt dat jij je website zelf bij moet kunnen houden en dus in eigen beheer moet hebben, die ik hier graag met je deel. Omdát ze belangrijk zijn. (En heel eerlijk? Ik heb hier zelf eerder nooit bij stilgestaan. De eerste reden ken je dus. Ook Helen vindt het belangrijk dat jij als ondernemer direct kunt doorpakken op ideeën met een gouden randje. Door naar reden 2:

Reden 2: het contact met je webbouwer ‘loopt anders’

Stel dat je alles via de webbouwer doet en regelt, en die komt te overlijden (even een worst case scenario). Wat dan?
Of jullie krijgen onenigheid? Je website is van jou. Jij betaalt het domein en alles. Maar in dit soort gevallen, en ze komen werkelijk voor, lijkt het verhaal ineens anders te worden.
Als je het beheer niet hebt, dan kun je met de website, die gewoon van jou is, niets meer. Helen schreef er een blog over dat je echt even moet lezen, zodat je weet hoe je dit kunt voorkomen. De link staat onderaan dit blog.

Reden 3: jij bent eindverantwoordelijk

Je bent de eindverantwoordelijk voor wat er allemaal op je website staat en wat daar gebeurt. Dus verkoop jij producten via je website, dan ben jij verantwoordelijk voor hoe die verkopen verlopen, jij bent verantwoordelijk voor hoe er met die gegevens wordt omgegaan. Hier wil je dus bovenop zitten. Je wil weten hoe het zit en werkt, voor áls er een keer iets mis zou gaan. Je wil dan meteen kunnen schakelen en ingrijpen als dat nodig is. Ook dán wil je niet hoeven wachten op je webbouwer, die net met vakantie is of gewoon de telefoon niet opneemt omdat dat niet kan. Hoe meer jij weet en begrijpt van jouw website, hoe klantvriendelijker jij bent. Neem die verantwoordelijkheid in eigen handen ook.

De vraag is nu; hoe zit dat bij jou? Hoe is het geregeld? Je wil niet dat je website een rem gaat trekken op de groei van je business. Heb jij niet het beheer van je website in eigen handen, dan vormen deze drie redenen de rem. Regel het dus allemaal snel, zodat je door kunt pakken.

Wil jij hier meer over weten? Check dan zeker even de website van HelenHelpt.nl en zorg ervoor dat je business niet vastloopt omdat je webbouwer er geen tijd voor heeft, boos wordt of omdat je niet weet wat er eigenlijk allemaal op je website gebeurt.

Heel veel succes!

 

Lieve groet, Marianne

PS: het blog van Helen waar ik over sprak:
Wat jij absoluut moet weten van je webbouwer

2 Reacties

 1. Elvire

  een opmerking: ik zie dat al jouw blogs eenzelfde uitstraling hebben. Prachtig btw. Foto van jezelf en rechts een tekst blok. Mooie aardse kleuren. is dat ook een must? en maak jezelf je eigen foto’s?
  Als je me zat wordt moet je het zeggen. Maar ik ben helemaal verslaafd aan het raken schrijven en lezen van jouw blogs. (niet allemaal hoor)

  Antwoord
 2. Tekstgericht, Marianne Canters

  Tuurlijk niet! Gewoon vragen. Dit is mijn huisstijl. Vrij nieuw hoor, eerder was mijn huisstijl meer gekleurd. Is een huisstijl een must? Het is voor lezers duidelijk herkenbaar als je steeds in je huisstijl communiceert. Het roept een bepaald gevoel op bij ze (hoop ik) dat te maken heeft met rust, wat ik ook met mijn bedrijf hoop te geven – klaar met ploeteren. De huisstijl is opgepakt met een professional, wat na 13 jaar ook wel mocht vond ik. Ik maak zelf foto’s, gebruik stockfoto’s (uit een beeldbank, betaald via Canva) en heb foto’s laten maken door een professionele fotografe. Een combi dus. Hoop je hiermee meer duidelijk te hebben gemaakt! Lieve groet, Marianne

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Energie en je business

Energie en je business

Energie en je business Als je mij al langer volgt, dan weet je dat energie een onderwerp is waar ik veel mee bezig ben. Om verschillende redenen. Ik neem het onderwerp zelfs mee in mijn trainingen en coachings, omdat ik het zo belangrijk vind. Het is namelijk jouw...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op:

Doe gratis mee met de online workshop 'Jij bent het succes van je bedrijf'
en ontdek hoe jij ervoor zorgt dat je jezelf niet meer afremt!