Wanneer ben je succesvol met je bedrijf?

Wanneer ben je succesvol met je bedrijf?

Wanneer ben je succesvol met je bedrijf? Wanneer jij vindt dat je succesvol bent. Meer dan dat is het niet. Maar wat als je vindt dat je niet succesvol bent? Waar kan dat door komen? In dit blog vertel ik je welke 5 factoren hier een rol in kunnen spelen.

Wat betekent succesvol zijn voor jou?

Heb je al ooit voor jezelf eens zwart op wit gezet wat succes en succesvol zijn betekent voor jou?
Succes betekent niets anders dan een goede afloop, uitkomst of uitslag. En wanneer het gaat om jou en je bedrijf, dan ben jij degene die bepaalt hoe die goede uitkomst eruit mag zien.

Voor mij is het zonder financiële zorgen kunnen doen wat ik fijn vind om te doen, in mijn bedrijf maar ook samen met de lieverds van wie ik hou. Dat is succes voor mij. Dat komt al vanuit vroeger. Wij hadden het thuis niet breed. Ik heb echt wel de struggles gezien, vandaar dat dat een onderdeel is voor mijn gevoel van succesvol zijn. Voor jou kan dat heel anders zijn. En in tegenstelling dan dat je soms zult denken: dat is helemaal oké.

We laten ons gevoel van succes vaak afhangen van anderen

We laten het feit of we succesvol zijn vaak afhangen van wat anderen vinden dat succesvol is. Wanneer je iemand hoort roepen dat je succesvol bent als je zo veel mogelijk vrij bent en toch zo mogelijk veel geld verdient, kan het zijn dat jij dat ook denkt. En dat je je dus niet zo succesvol voelt. Ik denk dan: ik vind het zo fijn om te doen wat ik doe. En op de manier waarop ik het doe.
Ik geniet ervan en ben gelukkig. Is dat niet succesvol dan?

Jij bepaalt en werkt aan jouw succesvol zijn

Het is gewoon heel gaaf: als jij verantwoordelijk bent voor het succes van jouw bedrijf, ben jij ook degene die bepaalt hoe dat succes er dan uitziet. Jij beslist hoe je die weg daarnaartoe aanvliegt. It’s all in your hands. Je moet alleen weten wat succes dan is voor jou. Wat is voor jou succesvol zijn? Nu kan het zijn dat jij ook nu nog voelt dat je niet zo succesvol bent als je zou willen zijn. Omdat je iets anders voor ogen hebt gehad dan dat het nu is misschien. Dan moet je weten dat er 5 factoren zijn die hier een rol in kunnen spelen. Ik geef ze je alle 5.

5 factoren die een rol spelen in je gevoel van succesvol zijn

Dromen: hoe helder heb je ze? Heb jij voor jezelf dit al eens goed bepaald? Uitgeschreven op papier? Of eigenlijk niet?

Tijd: Heb je genoeg tijd? Hoe beleef je tijd en hoe zet je die in?

Overwhelmed zijn: Zie je talloze (groei)mogelijkheden waardoor je niet weet wat je focus moet geven of zie je juist geen mogelijkheden en heb je soms zelfs het idee dat je vastzit?

Twijfels: Wie ben jij nou? Anderen zijn veel beter …

De discobolmind: Superveel ideeën hebben, alles leuk vinden en al veel op de plank hebben liggen –  en niet goed weten hoe ze nu naar buiten te brengen. Dus de plank blijft vol …

Lieve groet,
Marianne

PS: Met Meaningful Marketing, het 1 op 1 traject, ga je hier vat op krijgen. We pakken al deze factoren aan zodat jij vanuit focus en flow van betekenis gaat zijn en zo jouw definitie van succes kunt leven … 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Energie en je business

Energie en je business

Energie en je business Als je mij al langer volgt, dan weet je dat energie een onderwerp is waar ik veel mee bezig ben. Om verschillende redenen. Ik neem het onderwerp zelfs mee in mijn trainingen en coachings, omdat ik het zo belangrijk vind. Het is namelijk jouw...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: