Weekinzicht: wat heb je nodig om je goed te voelen?

Wat heb je nodig om je goed te voelen?

Interessant onderwerp. En wel zo interessant dat ik hier het weekinzicht over schrijf. Hoezo vind ik dat dan als marketingcoach, schrijfcoach … of hoe je mij ook wil noemen, zo interessant dat ik mijn inzicht hierover met je wil delen?

Er worden zoveel posts geplaatst door business coaches over je vrij voelen, over vrij zijn, over alles kunnen en hoeveel K zij halen zodat ze alles kunnen en dat jij dat dan ook met gemak moet kunnen doen. En zij beloven je allerlei methodes en manieren en coachings waarop jij dat ook kunt gaan halen. Die berichten raken jouw pijnpunten aan (deden ze bij mij ook) en roepen misschien zelfs frustratie op. Daar ben je gevoelig voor, heel logisch. En dus ga jij ook in zee met iemand die dit aangeeft en roept.

Succes wordt gemeten aan aantal K’s. Aan aantal uren dat je werkt. Aan foto’s van zwembaden en vakanties. Die gewoon zomaar genomen kunnen worden, want hun bedrijf is op vrijheid gebouwd … Ooit schreef ik hier al eerder een post of een mail over (weet het niet eens precies), waarbij ik aangaf: pas op wie jou met deze berichten frustreert, en daarmee bedoel ik: pas op met wie je jezelf vergelijkt.

Want ja, tuurlijk kun je zonder kinderen of met jonge kinderen makkelijk op vakantie gaan. Wanneer je wil. Zijn je kinderen leerplichtig, dan verandert er al iets. Tuurlijk kun jij dan nog steeds op vakantie naar waar je wil. En is alleen op vakantie gaan het summum. Misschien zeker voor diegene die dit aanbeveelt. Maar ik ben heel graag met mijn vriend en mijn kind weg. Love it! Tot the max! Samen die herinneringen maken en delen. En ja, in de vakantieperiode. En nee, daarvoor hoef ik niet heel ver te vliegen, die wens is er simpelweg niet. We love Zeeland en Limburg bijvoorbeeld. Ook to the max.

Enfin, ik dreig af te drijven van mijn werkelijke boodschap. Maar ergens ook niet.

In mijn beleving gaat het in het leven om het volgende: dat jij je goed voelt. Dat jij lekker in je vel zit. Want als je lekker in je vel zit, gaat alles je ook lekker af. ‘Itsa simple!’, zoals de Italianen in het Engels zeggen. Als jij lekker in je vel zit, gaat je werk ook lekker, gaat je bedrijf lekker, heb je energie om aan te pakken wat je aan moet pakken. Wat je aan wil pakken. Dat is waar mijn definitie van succes ligt. (Meer lezen over hoe ik succes zie en hoe jij dit voor jezelf bepaalt? Lees dan ook het blog: wanneer ben je succesvol met je bedrijf?)

Gezond zijn, elke dag geluk plukken, van betekenis zijn voor die mensen voor wie ik van betekenis wil zijn, werken aan mijn levenswerk (middels mijn bedrijf en het komende boek), iets achterlaten als ik er straks niet meer ben, waar anderen echt iets aan hebben. Me vervuld voelen terwijl ik daarmee bezig ben. Dat is succes. Neerzetten wat ik neer wil zetten. Daar aan werken. Zorgen dat ik vooral mezelf goed voel. En dan kijken wat ik daarvoor nodig heb.

Natuurlijk gaat het om de euro’s en kost alles geld. Ook dat wat je nodig hebt om je goed te voelen. Maar ook hierbij gaat toch om de volgende vraag; wat heb je nodig om je goed te voelen? Ik soms alleen een fiets, de aspergeboer en goed glas wijn. Soms een kop koffie in de tuin. Soms zelfs niets in de tuin. Alleen die tuin om daar te zitten. Als ik daar zit en ik voel me goed, dan is dat succes!
Als ik met mijn lijf bezig ben, door te wandelen of te sporten, of yoga te doen: dan voel ik me goed.

Dat zijn ook de momenten dat ik helemaal geïnspireerd raak om jou te kunnen inspireren. Dit zijn de momenten dat mijn blogideeën, de podcastideeën, en andere marketingdingen enorm gaan flowen. De momenten waarop ik die mega graag deel met jou. Vanuit die ‘feel good’ energie.

En ik ben ervan overtuigd dat dat voor jou net zo werkt. Hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe makkelijker ook je marketing wordt. Of het schrijven van je boek. Meet je succes dus niet per se aan het aantal k’s. Ik ken vrouwen die een flink aantal k’s meer verdienen dan ik. Maar die echt momenten kennen van pure eenzaamheid. En daar verdriet om kunnen hebben.

Meet je succes aan of jij jezelf wil geven wat je nodig hebt om je goed te voelen. Om je echt goed te voelen. En dat hoeft helemaal niet zo groots te zijn als die vlucht boeken naar dat eiland waar je nog niet was. Is er dat wel onderdeel van? Prima. Maar start dan van waar je nu staat. En maak dan je plan. Waarbij elke stap wordt gecheckt door hoe jij jezelf voelt. Begin met kleine stapjes als je voelt dat je een weg hebt te gaan. Maar geef jezelf die stapjes. Allemaal.

(En ja, dit is ook onderdeel van het Meaningful Marketing traject. Je deelt zoveel makkelijker wat je wil delen, als je jezelf goed voelt!)

 

Lieve groet, Marianne

 

Beginnen met kleine stapjes? Schrijf je in voor de Feel Good Schrijfchallenge en ervaar wat je al op papier kunt doen om ervoor te zorgen dat het bij jou ook zo flowt, omdat je je gewoon goed voelt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Energie en je business

Energie en je business

Energie en je business Als je mij al langer volgt, dan weet je dat energie een onderwerp is waar ik veel mee bezig ben. Om verschillende redenen. Ik neem het onderwerp zelfs mee in mijn trainingen en coachings, omdat ik het zo belangrijk vind. Het is namelijk jouw...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op:

Doe gratis mee met de online workshop 'Jij bent het succes van je bedrijf'
en ontdek hoe jij ervoor zorgt dat je jezelf niet meer afremt!