You’ve got to show up! 4 tips

You’ve got to show up! 4 tips

“Ik snap niet hoe jij dat kan. Je gaat gewoon zitten en schrijven. Hoe dan?” Allereerst, lieve lezer die deze vraag herkent, dit is te trainen. Schrijven is te trainen. Ik schreef er afgelopen week nog een post over op mijn Instagramaccount. Maar er is nog een factor die een belangrijke rol speelt: showing up. In dit blog geef ik je 4 tips die je helpen up te showen! En hoe je er dus voor zorgt dat je alleen nog maar hoeft te gaan zitten, en dan lekker kunt gaan schrijven.

Show up elke dag? Ja, elke dag

Of je nu piano wil leren spelen of je nu goed wil leren tekenen: je gaat lessen volgen, een cursus doen, kiest een coach en gaat elke dag oefenen. Simple as that. Maar ik weet het hoor: zo simpel is dat niet.

In het begin ben je nog enthousiast voor het nieuwe. Maar daarna gaat je brein zich mengen in wat je gaat doen en dat gaat daar van alles van vinden. Je brein raakt pijnpunten aan. Verzint excuses. Doet echt  alles om ervoor te zorgen dat je dat tekenen, pianospelen of schrijven wel gaat laten. Zodat alles bij het oude blijft.

En zo werkt het.

Alles blijft bij het oude als je de factor ‘showing up’ niet omarmt en tot je lijfspreuk maakt. Showing up for daily excercise, I mean. Showing up om te schrijven dus.

Maar hoe kun je dat nu doen?

Tip 1: Vraag een vriend of vriendin of die je gewoon elke dag even wil bellen: “Hee, heb je nog geschreven vandaag? Want dat zou je doen.” Meer dan dat hoeft ze niet te zeggen. Je vindt het dan vervelend om nee te zeggen toch? Je denkt zelfs steeds aan hem of haar: oeh straks belt ze, toch even doen vandaag.

Tip 2: Bedenk een beloning. Waarom zou je jezelf niet belonen aan het eind van de maand, als je 30 dagen hebt geschreven? En 5 blogs hebt gepubliceerd? Ik zou het gewoon doen. Beloon jezelf met iets wat je echt graag wil, wat je inzet waard is. Dan show je wel up!

Tip 3: Zie het eindresultaat steeds voor ogen. Voor mij is dat stimulans nummer 1. Ik weet waar ik naartoe wil. Waar ik voor wil staan. Wat ik wil betekenen en bereiken. Met mijn blogs, dus blog ik meerdere keren per week. Met mijn berichten. Dus post ik meerdere keren per week. Dus verstuur ik meerdere keren per week mijn nieuwsbrief (ontvang jij hem ook al? Als niet, schrijf je meteen even in.) Allemaal vanuit waar ik straks wil staan. Alsof ik er al sta. Ik kan er alleen maar komen staan, als ik showing up belangrijk vind. Door het showing up belangrijk te maken, komt wat ik zo graag wil ook op mijn pad. Denk aan Healthy Fest dit jaar  bijvoorbeeld, waar ik workshops geven mag. Dat Healthy Fest stond op mijn wish list namelijk. Showing up zorgt dus ook dat er andere ballen aan het rollen gaan.

Tip 4: Kies een schrijfcoach (ik weet er wel een!) met wie je een plan maakt. Voor blogs, voor posts, voor andere teksten, voor je boek misschien zelfs. Een schrijfcoach die je betaalt, een bedrag dat misschien best een beetje spannend is. Dat bedrag kun je alleen terugverdienen als je de factor ‘showing up’ de meest belangrijke rol geeft. Een goede schrijfcoach helpt je hier ook nog eens bij. Lees meer over het goud van de schrijfcoach in het blog: Een schrijfcoach? Waarom dan?

Wil jij nu aan de slag op deze manier en eindelijk een goed gelezen blogarchief opbouwen op je website (Joehoe: vindbaarheid!), wil jij nu eindelijk posts schrijvend die akelig goed zijn? Wil jij nu eindelijk zoveel zelfvertrouwen hebben dat je doorpakt op je (online) zichtbaarheid? Dat je jezelf zelfs durft te presenteren op video, in een podcast of wat je dan ook graag ambieert? ik coach je graag in het 1 op 1 traject Meaningful Marketing. Na 6 maanden staat jouw marketing als een huis. Meer over Meaningful Marketing lees je hier.

Ik heb er zin in om met je aan de slag te gaan.

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek blogs op categorie

Delen met:

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: